Sign in to follow this  
Followers 0
seba00

problem z odpaleniem silnika

5 posts in this topic

Witam wszystkich .Mam taki problem :zimową porą poniżej -7 stopni mam problem z odpaleniem silnika ,a jak zapali to chwilę silnik chodzi nierówno.proszę o pomoc i z góry dzięki :siema:Byłem u mechanika i na kompie sprawdził świece powiedział ,żę są ok.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

Problemy z odpaleniem występują na ciepłym i zimnym silniku? Jeżeli świece na pewno są ok, może filtr paliwa lub na stacji gdzie tankujesz paliwo jest marnej jakości.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam wszystkich .Mam taki problem :zimową porą poniżej -7 stopni mam problem z odpaleniem silnika ,a jak zapali to chwilę silnik chodzi nierówno.proszę o pomoc i z góry dzięki :siema:Byłem u mechanika i na kompie sprawdził świece powiedział ,żę są ok.

Problem występuje tylko nz zimnym silniku, na ciepłym pali na dotyk!
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Byłem u mechanika i na kompie sprawdził świece powiedział ,żę są ok.

Witam

A jak bateryjka? Może kończy już swój żywot?

Ja bym jeszcze raz, samodzielnie, sprawdził świece.

Pzdr

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem kiedyś taki problem z silnikiem 1.6 D w Audi 80.

Objaw był identyczny, winna była kostka (sterownik) nagrzewania świec.

Konsola wszystko pokazywała ok, po przekręceniu kluczyka świece się niby grały i po chwili już były podobno nagrzane, ale faktycznie były zimne.

U ciebie jest pewnie ten sam problem.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.