Skocz do zawartości

maks

Brak mocy podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ... Mam mały problem z audi a4 b7 avant. Zdarzyło się mi to dopiero 3-4 razy w ciągu 2 lat ale trochę mnie to nie pokoi.... Chodzi o to że jadąc obojętnie jaką prędkością w pewnym momencie samochód słabnie..... 0 mocy i przyspieszania.... Ale wystarczy tylko wyłączyć i właczyć silnik i jest wszystko OK..... Co to może być?????

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Podstawa to podpiąć po vaga i wszystko będziesz miał jak na dłoni... jak byś kiedyś był w Olkuszu... zapraszam, ale pewnie obstawiam po raz kolejny to

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam

miałem podobny problem i okazało sie że to pompowtrysk 3 sie konczy a mianowicie jest nie szczelny i od czasu do czasu zaciąga powietrza

koszt 3000tys w ASO Oj bolało

ale teraz jest OK

Pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli przy tym braku mocy towarzyszy również brak hamulcy, to prawdopodobnie jest to problem z vacu pompą (pompa podwójna) lub połączeniami przewodów do tej pompy.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

jak mi slabł to diagnoza byla straszna....filt czastek stalych (w audi chca 7000zl)...wywalilem w cholere za 900 :P

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

U mnie zaczęło się od kupionego wypadkowego... wymienione elemety, podpiety pod komputer i zero błędów oprócz napinaczy pasów. No to próbna jazda i ... niespodzianka ... Nieszczelny intercooler i brak mocy. Zeroo przyśpieszenia, maksymalna prędkość 100 km/h i podczas jazdy wyskoczyła kontrolka spalin i zaczął się dławić spalinami. CZekam teraz na nowy intercooler, kolejno znowu podepnę pod kompa spradzwimy błędy, analize spalin itp. Mam nadzieje że filtr czasteczek jeszcze pohula, choć tak jak kolega wyżej maciejoo85 rozważam wywalenie w cholere heheh ...

Czy wam tez mulił się, dławił juz na pierszym biegu? i przy oprotach 1800 szarpał autem? Zapewne u mnie to przez interooler który niedawał odpowiedniego cisnienia do turbiny ..

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No i po sprawie :) Intercooler zasysał lewe powietrze i na gumie było rozszczelnienie. Wczoraj wymienione i zasuwa aż miło :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×