Audi A4 B9 (2015-2024)
Forum Audi A4 B9. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
34 tematów w tym forum
-
Witam Od jakiegoś czasu przy uruchamiania auta pojawiają się 2 komunikaty: Audi pre sense: obecnie ograniczone oraz Sygnalizacja odstępu: obecnie niedostępna. O ile pamiętam komunikaty pojawiły się po postoju nocnym w garażu. W efekcie podczas jazdy nie można włączyć tempomatu, pokazuje się jeden z tych komunikatów. Działa natomiast np. rozpoznawanie znaków drogowych. Myślałem, że jest coś brudne, jakaś kamera czy czujnik, byłem na myjni, ale to nic nie zmieniło. Ktoś może wie co konkretnie nie działa, czy mogę coś jeszcze sam sprawdzić, poprawić, czy już tylko serwis zostaje? Czy jest możliwość, że zostało coś skradzione z samochodu, podobno…
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie mam AUDI A4 B9 allroad po lifcie z USA. Próbuje ustalić jaki jest numer przełącznika zespolonego, manetki. Z tego co udało mi się ustalić to prawdopodobnie jest to ten model 4M0907129JE, ale nie mam 100% pewności. Auto ma podgrzewanie kierownicy i tempomat aktywny. VIN WA19NAF40LA028365
-
- 0 odpowiedzi
- 502 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, Planuje zakup A4 b9 2016r 2.0 benzyna 190km. Mam upatrzony egzemplarz, jednak po wpisaniu VIN w carvertical wyszla informacja że to diesel. Czy może ktoś pomóc w rozszyfrowaniu numeru VIN?
-
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam dość zagadkowy problem ,gdyż rano pojechałem na chwilkę, wróciłem po godzinie chciałem dalej jechać a tutaj awaria przekladni komunikat, i ani do przodu ani do tyłu, ato nie chce jechać .Mechanik podłączył się wyszło błąd P17F900. Do wymiany 0CK325497H sterownik hydrauliczny. Po wymianie dzwoni do mnie i mówi że dalej auto nie chodzi. Teraz błąd P0C2900 uszkodzona pompa oleju 0CK325583H i dalej błąd P17F900. Oczywiście i ta pompa została wymieniona. Problem nadal pozostał . Jestem tutaj swierzy więc jeśli jakieś informacje jeszcze mogę dostarczyć, tak też uczynię:)
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Miał ktoś problem z ściąganiem auta w prawo. Geometria i optymalizacja kół była robiona w serwisie Audi 3 razy. W większości przypadków ściąga w prawo a czasami w lewo albo jedzie prosto. Żyje swoim życiem. Oczywiście ściąganie jest na autostradach.Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Poszukuję aktualnie Audi A4B9. Po napisania do sprzedawcy i poproszeniu o tabliczkę znamionową dostałem zdjęcie . Z tabliczki wynika, że jest to model z marca 2017, lecz widnieje tam TYP B8. Czy jest to jakiś błąd? Nie powinno być tam B9? Czy jest mi to ktoś w stanie wyjaśnić? Albo to jakiś zbieg okoliczności i akurat tak były też oznaczane B9?
-
- 0 odpowiedzi
- 641 wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Jestem posiadaczem audi a4 b9 allroad od 17 kwietnia tego roku. Samochód kupiony od dealera w Lublinie w ramach audiselectplus. Mam następujący problem z samochodem. Auto w pewnym momencie traci moc na komputerze pojawiają się jeden po drugim błędy łącznie około 9 m.in. (esc:usterka, hamulec postojowy:usterka, obroty silnika 3800 1/min, napęd:usterka, system start-stop:usterka, audi pre-sense: obecnie ograniczone). Samochód był holowany do serwisu trzykrotnie. Za pierwszym razem(6.07.21) zwrócili auto po jednym dniu – jedynie zrobili zmianę oprogramowania. Drugi raz samochód stanął na drodze ekspresowej (18.07.21) samochód od tego dnia…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Kolegów, mam usterkę polegającą na braku hamulca postojowego(zdjęcie). Komunikat na kokpicie: Hamulec postojowy: usterka! Proszę udać się do serwisu (zdjęcie). Po podłączeniu do programu diagnostycznego jest informacja C100C . Wyłącznik elektrycznego hamulca postojowego (EPB)-usterka(zdjęcie). Z góry dziękuję za każdą sensowną pomoc w tej sprawie.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
witam, czy w modelu a4 b9 bądź a5 f5 możliwa jest wymiana zegarów analogowych na virtual cockpit i z czym to się wiążę?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-