Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam wszystkich kolegów. Posiadam audi Q7 4L 3.0 tdi z 2006 roku i mam potężny problem. W mojej audi pojawił się problem zbyt wysokiego ciśnienia paliwa aż tak wysokie że robi dziury w matalowej rurce która wychodzi z pompy wtryskowe i idzie do listwy wtryskowej jak daje nową rurkę to znowu rozszczelnia mi pompę. Na oryginalnej mapie auto nie ma siły się rozpędzić a na mapie która posiadam od kupna jest problem z tym co wyżej opisałem. Zostały wymienione czujniki ciśnienia , reduktor ciśnienia i dalej jest tan sam problem. Może ktoś mi pomoże bo już jeździ od mechanika do mechanika i nikt nie potrafi tego zrobić tylko kasują po 3tys. Pozdrawiam sasiu

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Arter1984,

Witam. Mam pytanie czy komus zdazylo sie by linie od kamery wstecznej zniknely? Kamerka do wczoraj je posiadala jest fabryczna w wersji high. Dodatkowo w momencie gdy wciskam tryb kamery to nie ma reakcji natomiast przrstawienie jej na graficzny z kamery i ustawienia mozna zalaczyc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Emil 1981,

nie wiem co o tym myśleć, odwiedziłem service audi żeby się dowiedzieć na temat wymiany oleju w automacie ,ale tam po sprawdzeniu auta odrazu zaznaczyli że nie mogę wymienić oleju ponieważ się tego nie robi w q7 .Tylko wymienia się w tedy gdy są jakieś niedzczelnosci albo problem i wymaga to zlania oleju i dodał że wymienia się olej w automatach ale q7 nie. Liczę że wypowie się jakiś fachowiec albo ktoś kto to zrobił. Dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez kaja.71,

Witam Czy posiada ktoś instrukcję obsługi Audi q7 2011 pdf Będę wdzięczna

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez blaster241,

koledzy i koleżanki mam problem tak jak w temacie z MMI otóż auto ostatni użytkowałem w czwartek nie duża trasa w deszczu i wszystko było ok dziś niedziela i pojawił się problem, odpalam auto wszystko jest ok pojawia się ekran powitalny przełącza się jak zawsze na zapisane stacje radiowe ale nie można ściszyć radia pokrętłem na panelu środkowym sterowanie w kierownicy działa normalnie żaden przycisk na panelu nie działa typu telefon CD/DVD navi. Po wyjeździe z garażu radio i wyświetlacz sam się wyłącza i po chwili sam się włącza ale tylko na około 10 sekund i zapalają się wszystkie przyciski na panelu środkowym i radio i MMI się wyłącza, auto postało około godziny na par…

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Marek1970,

Cześć. Czy ktoś z kolegów wymieniał w Q7 MIB2 standard - DELPHI na MIB2 high. Czy zagra taka wymiana w aucie? MIB3 nie zagrało - dedykowanne do ekranu dotykowego. MIB2 Delphi standard to najbardziej uboga wersja a chciałbym ruszyć CarPlay-a. Jkieś spostrzeżenia, rady ?

• 0 odpowiedzi
    • 779 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Iwona5210,

Witam, czy ktos moglby mi pomoc . Potrzebuje menu obslugi w jezyku polskim do mojego Q7 ( 2011r.) Nie moge zmienic czasu . Dziekuje. iwona5210

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez m.olszewski,

Od niedawna jestem posiadaczem Q7 z silnikiem 3 litrowym. Nie mogę uzyskać odpowiedniej temperatury pracy, czyli ok. 80 stopni. Temperaturę uzyskuje dopiero po przejechaniu ok 100 km. Cz przyczyna tkwi w "webascie" czy termostacie jak to sprawdzić, bez podłączenia do komputera?

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  9. Q7 4L 2006r. 3.0tdi przeskakuje łańcuch w rozdzielaczu przy skreconych kołach, czuć też efekt przepychania kół,czy wystarczy wymiana rozdzielacza czy problem jest gdzieś indziej, coś się blokuje i wymusza te przeskakiwanie łańcucha

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez marioaudiq7,

Witam mam problem z głośnikami w drzwiach przednich pierwsze przestał grac lewy teraz prawy . Na krótko sprawdzone i działają brak sygnalu w kostce w słupku więc może ktoś podpowie od czego zacząć szukanie ? Audi q7 4l 2007r

• 0 odpowiedzi
    • 573 wyświetleń
  11. Witam, Niedawno zakupiłem audi Q7 z pewnymi wadami, mianowicie hak elektryczny nie chce się schować cały czas jest rozłożony świeci błąd na liczniku "nie zablokowany hak" w bagażniku mrugają jednostajnie przyciski od haku, instrukcja podaje żeby w tym przypadku przeprowadzić adaptacje haka wciskając przyciski niestety hak nie reaguje, vcds także nie pomaga nie ma funkcji adaptacji. Drugim problemem jest brak funkcji timera Webasto na filmikach z Youtuba jest możliwość nastawienia godziny włączenia Webasto w mmi u mnie tego nie ma mogę tylko włączyć lub wyłączyć.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez MarGas,

Witam wszystkich ,szukam instrukcji obsługi MMI po polsku do Q7 ,może znacie źródełko....Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez mkijanek@gmail.com,

Wiatm. Ostatnio zakupiłem na ali kabel z oprogramowaniem vag do kasowania serwisu itd. Po podłączeniu udało mi się oczywiście wykasować powiadomienie o serwisie. Zmieniłem dodatkowo mile w kilometry itd. Nie stety podczas całego procesu włączyłem coś przez co na zegarach wyskoczyła mi kontrolka zawieszenia pneumatycznego. Zawieszenia pneumatycznego nie posiadam u siebie wiec nie ma mowy o takim błędzie. Czy ma ktoś wiedzę w jaki sposób wyłączyć tą kontrolkę?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez NataliaRoi,

Czy może ktoś wie, czy słupek o kodzie CAPA podejdzie pod BUG

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez katomsmart,

Witam . Moje Audi Q7 opadło na drodze . Zawieszenie samoczynnie obniżyło się do poziomu zero . Sterownik silnika zapamiętał następujące błędy :01769 - Przedni prawy czujnik regulacji wysokości - nieprawidłowość - stały ; 01583 - Wykryto wycieki w układzie - Brak objawu - Stały ; 02250 Zawór dezaktywacji funkcji , cykl roboczy . Po skasowaniu błędy pojawiają się na nowo oprócz "02250". Kompresor zawieszenia po włączeniu silnika przez chwilę pracuje i się wyłącza , co uniemożliwia znalezienie nieszczelności ( brak ciśnienia w układzie ) . Czy ktoś zna sposoby znalezienia nieszczelności w układzie zawieszenia ( bez ciśnienia ) ? z góry dziękuję za pomoc…

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez ws3031,

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum oraz nowym użytkownikiem Audi Q7 z 2007 roku chciałbym zapytać czy jest możliwośc a jeśli tak to jak to zrobić żeby zakodować światła "dzienne" na światłach drogowych z mocą np 30%. Mam dostęp dzięki koledze do VCDS i OBD11. Czy jest tu ktoś kto jest mi w stanie napisać jak to zrobić. Z góry dziękuje. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Jacob,

Witam jestem posiadaczem audi q7 2006r. Problem polega na tym że gdy otworzę klapę bagażnika(czy to z pilota czy z drzwi kierowcy lub normalnie ręką) to klapa nie ma siły się podnieść słychać cały mechanizm jakby pracował lecz klapa się nie podnosi tylko odskakuje na odległość 20mm. Przy zamykaniu gdy wcisnę przycisk klapa zaczyna się obniżać lecz obniży się troche i znowu idzie w gore) Liczę na pomoc Z góry dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez sopelek83,

Witam posiadam Audi Q7 3.0 TDI 2007 r anglik Wczoraj zaowazylem wyciek oleju pod pokrywa silnika w zalaczniku dodaje zdjecie z wycieku, nie jestem pewien ale po przeszukaniu internetu wydaje mi sie ze jest to wyciek przy kolektorze ssacym, jak ododaje gazu i wytwarz sie cisnienie to pojawiaja sie babelki ale z kad w kolktorze olej. Czy moze sie myle wiec prosze was o pomoc z gory dziekuje bo nie znam sie na tych silnikach. dodalem dwa zdjecia ze stralkami gdzie pojawil sie wyciek

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez matPROx,

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez cinek1719,

witam, możliwe że temat przewijał się po forum ale nie mogłem znaleźć, skoro tak to przepraszam, mam problem z audi Q7 2007r gdy rano wejdę do samochodu to działa dźwięk w radiu ale po nagrzaniu przestaje grać, co może być przyczyną?

21. Rozpoczęte przez Smolek,

Witam czy ktoś spotkał się z usterką czujnika lub czegoś innego przy pasach bezpieczeństwa pasażera, cały czas sygnalizuje mi nie zapięcie pasów bezpieczeństwa. Audi Q7 2007 3.6 benzyna jeśli ma ktoś radę jak to zrobić proszę o wskazówki

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez mezoand1,

Hej, szukałem ale nie znalazłem. Chce sobie założyć radio z Androidem. Zastanawia mnie tylko czy stracę jakąś funkcjonalność. I może polecacie coś fajnego z dodatkowym wyposażeniem w postaci kamer 360?

23. Rozpoczęte przez Marek88,

POWITAĆ. Obecnie poruszam się A6 C6 3.0 TDI 233KM ASB. Powiększyła mi się rodzina i poszukuję większego auta 7 osobowego. Mam na uwadze Q7 3.0 TDI 240 KM. Roczniki 2007-2009. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Jakieś wady miały te motory? Z silnika 3.0 ASB 233 w mojej c6 jestem bardzo zadowolony. Czy w Q7 4L 3.0 TDI 240KM to jest ten sam motor co w C6 po lifcie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez tomaszek-k,

poszukuje polozenia bezpiecznika dmuchawy ogrzewania, ktos moze wie gdzie znajduje sie ten bezpiecznik?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Bobson10,

Witam mam problem z błędem skrzyni biegów dodatkowo swieci sie ABS Kontrola trakcji kontrolka od pneumatyki i bład start stopu czujnik abs wymienie i raczej powinno byc dobrze ale co moze byc z skrzynia?

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.