Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witajcie, polećcie mi jakąś instalację gazową do auta jak w temacie, ceny paliw szaleją i już czas coś z tym zrobić... co możecie mi polecić? Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,1 tys. wyświetleń
-
-
Hej powie mi ktoś co to za automat KHR PRW ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów Planuję kolejne przeglądy Audi Q5 TDI 140 KW ( 190 KM ) z 2015 roku wykonywać już poza ASO . Poszukuję jakiegoś dokumentu opisującego wykaz czynności serwisowych dla tego modelu przy przebiegu 80 tys km . Jakie filtry , co sprawdzić w zawieszeniu może coś już profilaktycznie przy tym przebiegu należy wymienić ? Wiem tylko , że poza standardową wymianą oleju w silniku przy 60 tys.wymieniany był tez olej w automatycznej skrzyni biegów . Jeśli istnieje gdzieś takie zestawienie będę wdzięczny za informację .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Może mi ktoś podpowiedzieć jak wygląda przelicznik opon i felg w Q5 z 2010 roku? Mam felgi 7Jx 17 z ET 37, a chciałbym wstawić 20 calowe. Jaki mam wybierać rozmiar felg i opon? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Czy przy zmianie kół na inny rozmiar np. z 17 cali na 20 trzeba zmieniać ustawienia jakieś w MMI? Chodzi mi o odczyt czujników ciśnienia itp.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Powoli wypala się w moim samochodzie żarnik, ksenon. Czy ktoś orientuje się jaki rodzaj ksenonu był montowany? Z tego co znalazłem to są oznaczenia d1s, d2s i d3s? Czy ktoś się orientuje? Audi Q5 TDI 2009r. 170KM Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Czy ktoś wie gdzie są umiejscowione fabryczne moduły od tłumików aktywnych. Wyrzuca mi błąd komunikacji z jednym z modułów tłumika aktywnego, ale nie mogę dojść gdzie tego szukać . Bedę wdzięczny za podpowiedz
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam radio audi concert bez nawigacji i nie mogę wybrać stacji w parzystych końcówkach np. 98,8 tylko 98,7 lub 98,9. Różne konfiguracje próbowałem ale nic z tego. Proszè o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
witam pojawił mi sie komunikat ze zostało do przejechania 1050km Ad blue po sprawdzeniu wychodzi na uszkodzenie elektryczne czujnika NOX czy ma ktoś może o takich nr.8R0907807 A z tego co wiem to teraz jest zastąpiony z literka Q lub R albo jak wyłączyć ten komunikat?
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Jak zakodować lampy led??
-
- 3 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z skasowaniem inspekcji dual service w AUDI Q5 czy mozna to zrobić samemu
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Koledzy, Próbowałem po necie znaleźć coś co mi rozkoduje wyposażenie samochodu, ale przez telefon jakoś to nie idzie. Vin WA1LFAFP0DA076592. potrzebuje też dobrać jakich lamp szukać przednich bo samochód ma jedna uszkodzona a na allegro różne bixenony skrętne nie skrętne więc nie wiem. Mam nadzieję że rozkodowanie mi w tym pomoże. z góry dziekuje
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam , potrzebuję pomocy w zainstalowaniu interfejsu vas505 i program odis .Najlepiej z Trójmiasta.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Czy ktoś się orientuje co ile się wymienia olej w skrzyni w Audi Q5 automat w stronic 170 koni? Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, W moim q5 zacina się dmuchawa nawiewu. Po rozkręceniu schowka mogę delikatnie poruszyć ją ręką i zaskoczy. Wydaje mi się że jest delikatny opór który ją blokuje. Czy można zlecić elektrykowi naprawę (co może być przyczyną), czy w grę wchodzi tylko wymiana, ew. na jaką zamiennik/oryginał/używka? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy, zastanawiam się nad zakupem Audi Q5 i potrzebuje zwrócić się do Was o pomoc. Wydaje mi się że auto jest jakby "klapnięte", względem innych Q5 widzianych w internetach czy na ulicy. Czego to może być powodem i co o tym sądzicie ? dla porównania przykładowe z internetu :
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam W moim audi 2013 przednie paski led maja delikatnie rozne odcienie, prawa wpadajaca w delikatny odcień niebieskiego,a lewa jest sniezno biała.Raczej dwie lamy sa w oryginale,lecz pewnosci nie mam.Trzeba sie dobrze wpatrzec,lecz zaczyna mnie to irytować.Jakies sugestie?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Fotel nie działa przesuwanie przód , tył, plecy się nie kładą i lędźwia też nie działają . Grzanie sprawne .Bezpieczniki sprawne co robić dalej.Czy bezpiecznik sterowania fotela jest gdzieś schowany? Lewa i prawa strona pulpity sprawdzona,pod nogami i w bagażniku też.
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam Q5 z 2009 roku, 2.0 tdi. Dzisiaj jak zjeżdżałem z krawężnika zapaliła mi się żółta kontrolka przekładni i wyskoczył komunikat, że muszę nacisnąć hamulec i przełączyć bieg. Po zgaszeniu silnika i ponownej jeździe nic takiego więcej nie wyskoczyło. Biegi chodzą bardzo dobrze. Co to mogło oznaczać?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam,czy ktoś podnosił moc silnika 2.0 tdi 170 km quattro stronic.Jak to chodzi ,ile więcej mocy i czy skrzynia to wytrzyma.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
od pewnego czasu ciężko zaczęła kręcić się kierownica, czasami nawet po dużym skręcie potrafi nie odbijać, po pewnym czasie jazdy potrafi znowu leciutko się kręcić po czym znowu kręci się ciężko. Pompa przy maksymalnym skręcie chodzi cichutko, nic nie warczy ani nie rzęcholi. Postanowiłem wymienić olej/płyn - był żółty wiec chyba syntetyk ale zmieniłem na zielony Febi G002000 czyli mineralny Bo tak radzi producent. Bez zmian. Zastanawiam się co padło: pompa czy przekładnia, mechanicy mówią abym zaczął od pompy bo taniej i łatwiej. Wolałbym wymienić jedno na pewniaka a nie metodą prób i błędów. Skoro chodzi raz lekko po chwili ciężko i to w czasie tej samej jazdy to pomyś…
-
- 0 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Audi Q5 rocznik 2015, 2.0, 170 KM. Coś mi się przestawiło, ze nie mogę otworzyć ani zamknąć drzwi auta poprzez dotkniecie klamki w drzwiach. W bagażniku działa, a na drzwiach nie. Co mogę zrobić aby to odblokować? Ponadto grzanie fotela kierowcy wylacza się po kilku sekundach. Natomiast u pasażera działa dobrze.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem i usiłuje się dowiedzieć jaki dysk twardy zakupić do mojego auta ale nigdzie nie znalazłem informacji. Jest w stanie ktoś mi pomóc bądź poratować linkiem?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
wiecie może coś na temat wyświetlania na ekranie w audi Q5 ( 2014 r ) ekranu telefonu za pomocą mirrorlink ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-