Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Mariusz 11,

Witam mam taki problem rano przy sprawdzaniu płynu chłodniczego jest ubytek płynu po odkręceniu korka wytwarza się ciśnienie tak jak by na gorącym silniku i płyn powraca do stanu normalnego. od czego takie zjawisko?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez dren,

czy ktoś wie czy audi q5 z 2010 r z silnikiem 2.0TDI 170 KM posiada system do dozowania AdBlue, gdzie znajduje się wlew? Jakos w instrukcji nie moge znaleźć.

• 0 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  3. Audi Q5 2015 tfsi 144000km jakie najlepsze świece naprawdę są dobre

4. Rozpoczęte przez Paja,

Witam posiadam Audi Q5 2015 r. chcę do niego założyć koła 21 cali z oponami 275/40. Czy ktoś próbował będzie pasować to szerokość opony iwielkość koła.Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Arczello,

Witam zgromadzone grono . Czy ktoś wymieniał u siebie pas przedni ten od chłodnic i jest w stanie mi powiedzieć czy pas od A4 B8 i A5 jest taki dam w Q5 ? U mnie w Q5 jest numer 8R0805594 a właśnie w modelach A4 B8 I A5 są takie same numery tylko różnią się koncowka która posiada literki A,B,C,L. Chłodnice są takie same napewno tylko nie jestem pewny pasa plastikowego . Czy przerabiał ktoś taki temat i jest w stanie pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez mlody160,

Witam, Ostatnio jechałem długą trasę (ok 1700km) i pod koniec drogi najechałem na dziurę w asfalcie (roboty drogowe) po czym zaświeciła mi się czerwona kontrolka poduszek powietrznych, a wraz z nią pokazała się kontrolka "awaria hamulca postojowego" (takie żółte P w nawiasie). Pytanie brzmi jak mogę usunąć ten komunikat, ponieważ pokazuje mi się on po każdym odpaleniu auta. Uważał, że to jest BŁĄD, gdyć hamulec sprawdzałem już niejednokrotnie i wszystko jest z nim ok. Niestety jestem z dala od kraju i nie mogę sobie pozwolić na wizytę w serwisie, dlatego liczę na Was. Problem dotyczy Audi Q5 2.0 TFSI 2012r. USA

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  7. Witam mam owszem taki problem że trzeszczą mi boczki w drzwiach z tyłu od podbicia basu auto q5 8r przedlift 2010 naglosnienie standard z subwooferem proszę o pomoc strasznie jest to irytujące

8. Rozpoczęte przez Krzysztofbandyk,

Witam, pacjent audi q5 2009 Drzwi od kierowcy nie otwierają sie od środka I od zewnatrz, próbowałem na różne sposoby. Od środka klamka chodzi luźno. Jakieś porady jak zdemontować jak otworzyć drzwi żeby się dostać do Boczku drzwi ? Pilne, pozdrawiam i liczę na pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez peteryoka,

Witam. Czy ktoś z was byłby w stanie stwierdzić kolor tapicerki?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Kosmos881104,

Witam Sprawa wygląda tak: mam bardzo mały wyciek płynu chłodniczego 0,5 - 0,7 Litra na 16000 Km w 1.8 T po wymianie uszczelki pod głowicą (było planowanie itp.) Zauważyłem że częściowo zapowiertrza się nagrzewnica i poziom płynu się podnosi gdy wentylatory pracują. Na postoju auto grzeje bardzo lekko, podczas jazdy jest dość dobrze. Ojej czysty, płyn również Silniczki klap 100% sprawne Przy zakręconym zbiorniczku robi się podciśnienie ale nie duże bo wąż jest w miarę miękki. A teraz zadam pytanie które może wydawać się absurdalne z punktu widzenia mechanika. A gdyby tak zmniejszyć ciśnienie w układzie odłączając na chwilę pojedynczo każ…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Kamela,

W czasie jazdy wyleciało mi z coś takiego tak jakby spod pedałów, kierownicy. Przejechalam jeszcze ok 15 km i nie zauważyłam żeby coś się działo, auto prowadziło się normalnie. Hamowało, przyspieszało po prostu normalnie. Proszę pomóżcie od czego to jest.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Kuba330,

Witam. Czy mógłby mi ktoś rozszyfrowac VIN? Bo nie mam pojęcia o jakim oznaczeniu mam skrzynie w samochodzie a nalepki serwisowej brak. skrzynia to automat s-tronic vin: WAUZZZ8R1AA011344 Jaki olej powinien iść do tej skrzyni?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  13. Witam. Mam problem proszę o pomoc. Pompka nie działa na tył ,na przód ok działa. Tylna wycieraczka chodzi po zapłonie cały czas czasowo. Wymieniłem pompkę dalej to samo. Wymieniłem silniczek wycieraczki i dalej to samo .wymieniłem manetki bo myślałem ze może w manetce zwarcie i dalej to samo ,sprawdziłem okablowanie w klapie na zgięciu i dalej to samo. Nie wiem już pogubiłem się .moduł komfortu tutaj chyba nie jest wadliwy .Nie wiem tylko czy jest jakiś przekaźnik odwracający biegun bo tak pompka działa ,pompka jest jedna. Nie zaglądałem pod kierownice czy tam są przekaźniki .Pomoc czy ktoś miał podobny problem? Dziękuje z góry za naprowadzenie tej usterki

• 0 odpowiedzi
    • 618 wyświetleń
  14. Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Jae,

Czasami przygasa część oświetlenia tarczy prędkościomierza Ktoś miał taką sytuacje? Co i jak pomogło?

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Moniu87,

Witam wszystkich. Chcę założyć emblematy na tylną klape do swojej Q5 ale nie znam wymiarów tzn jaka odległość od lampy od dołu klapy itp. Może ktoś pomoże. Z góry dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez przemek_g24,

Witam mam owszem taki problem że trzeszczą mi boczki w drzwiach z tyłu od podbicia basu auto q5 8r przedlift 2010 naglosnienie standard z subwooferem proszę o pomoc z góry dzięki

18. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam mam pytanie Co moze byc przyczyna nie wskazywania poziomu oleju na mmi tylko jest informacja zeby od czekac 2 min. Silnik jest rozgrzany do Temperatur 90 stop i auto stoi w miejscu.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Sloujol,

Witam, jestem w trakcie przesiadki z BMW e90 do Q5 3.0 Tdi 240 km, pojawił się natomiast problem migających świec i pojawiania się błędu silnika, błędy które udało mi się ściągnąć wklejone poniżej. Pytanie uwalony czujnik ciśnienia spalin czy cos innego ? auto ma ograniczoną moc. Za co się zabrać ? z góry dzięki za pomoc ! ============1============== P2463 Raw code: 2463 ECU: Jednostka sterująca silnika Status: Potwierdzona OBDII: Diesel particulate filter (DPF) - DPF restricted ============2============== 5188 Raw code: 001444 ECU: 01. Jednostka sterująca silnika Status: Test się nie powiódł, Test nie pow…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez weni,

od pewnego czasu ciężko zaczęła kręcić się kierownica, czasami nawet po dużym skręcie potrafi nie odbijać, po pewnym czasie jazdy potrafi znowu leciutko się kręcić po czym znowu kręci się ciężko. Pompa przy maksymalnym skręcie chodzi cichutko, nic nie warczy ani nie rzęcholi. Postanowiłem wymienić olej/płyn - był żółty wiec chyba syntetyk ale zmieniłem na zielony Febi G002000 czyli mineralny Bo tak radzi producent. Bez zmian. Zastanawiam się co padło: pompa czy przekładnia, mechanicy mówią abym zaczął od pompy bo taniej i łatwiej. Wolałbym wymienić jedno na pewniaka a nie metodą prób i błędów. Skoro chodzi raz lekko po chwili ciężko i to w czasie tej samej jazdy to pomyś…

• 0 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Moniu87,

Witam wszystkich. Mam zamiar kupić felgi do mojej Q5 i zastanawiam się nad rozmiarem 19" lub 20". Zeby tez nie miała za ciezko. Jaki wy macie rozmiar i co polecacie założyć. Z góry dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Sloujol,

Witam, mam problem ze światłami z tyłu. Nie działają żadne światła znajdujące się na klapie prócz 3 światła stop pod spojlerem, dodatkowo nie działa klamka w klapie otworzyć klapę można tylko z pilota bądź guzika w drzwiach. Wszystkie światła które znajdują się w zderzaku poniżej działają bez problemu. Oświetlenie rejestracji również działa Lampy sprawne podłączone na krótko, kable przejrzałem dodatkowo na wyświetlaczu pojawia się komunikat Vehicle lights: malfunction.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez krboszo,

Od pewnego czasu nam irytujący problem. Podczas energicznego dodawania gazu słychać jakby szum, huczenie i trudno zlokalizować jego źródło. Coś jakby przytkana rura od odkurzacza... Silnik działa jak działał zero błędów, dźwięk zmienia się w zależności od stopnia wciśnięcia gazu. Zmienia się jego modulacja. I jeszcze jedna sprawa. Dzieje się to tylko jak silnik się rozgrzeje, na zimnym tego nie słychać. Ktoś może miał podobny problem??

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez AfterSky,

Witam Wszystkich z racji że jestem świeży prosiłbym o radę... Chciałbym wymienić swoje Audi Concert MMI 2 bodajże na lepsze z navi i joystickiem przy lewarku zmiany biegów. Prosiłbym o radę czy istnieje możliwość zainstalowania jakiegoś dedykowanego tabletu i do tego panelu z joystickiem czy co zrobić ? Czekam na info. Wrzucam zdjęcie wersji MMI. Generalnie chciałbym mieć navi Audioblutooth itd.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Bobi81,

Witam,czy ktoś podnosił moc silnika 2.0 tdi 170 km quattro stronic.Jak to chodzi ,ile więcej mocy i czy skrzynia to wytrzyma.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.