Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam . Myślę o wymianie oleju ale nie wiem i litrów się mieści do skrzyni . Jak zaczynam guglac to są różne dane . Silnik 2.0 TDI 170 koni . Wymieniał ktoś i ma faktyczne dane ? Czy po wymianie trzeba zrobić jakis reset skrzyni ? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 442 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Czy przy zmianie kół na inny rozmiar np. z 17 cali na 20 trzeba zmieniać ustawienia jakieś w MMI? Chodzi mi o odczyt czujników ciśnienia itp.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Może mi ktoś podpowiedzieć jak wygląda przelicznik opon i felg w Q5 z 2010 roku? Mam felgi 7Jx 17 z ET 37, a chciałbym wstawić 20 calowe. Jaki mam wybierać rozmiar felg i opon? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Właśnie kupiłem q5 z 2011r i chce je przywrócić do porządku jak i udoskonalić kilka rzeczy. To co mnie denerwuje to przednie ledy w lampach, pomimo że są to lampy oryginalne to prawdopodobnie jedna z nich była wymieniona i z jednej strony led świeci słabiej. I teraz nie wiadomo jak się do tego zabrać, zastanawiam się też czy dało by się bez problemu uruchomić lamp takich Następnie jak trudno jest zamontować lusterka składane elektrycznie? Nastepnie Czy jest możliwość zamontowania krótszych siłowników bagażnika? Moja kobita nie dosiega żeby go zamknąć.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów Planuję kolejne przeglądy Audi Q5 TDI 140 KW ( 190 KM ) z 2015 roku wykonywać już poza ASO . Poszukuję jakiegoś dokumentu opisującego wykaz czynności serwisowych dla tego modelu przy przebiegu 80 tys km . Jakie filtry , co sprawdzić w zawieszeniu może coś już profilaktycznie przy tym przebiegu należy wymienić ? Wiem tylko , że poza standardową wymianą oleju w silniku przy 60 tys.wymieniany był tez olej w automatycznej skrzyni biegów . Jeśli istnieje gdzieś takie zestawienie będę wdzięczny za informację .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy możecie polecić kogoś "znającego się na rzeczy" do wymiany oleju w skrzyni Q5 automat-8biegów z okolic Warszawy.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Czy ktoś z Was wymianial fotele z przedlifta na polift (Sq5). Potrzebuje porady jak poradzić sobie z wtyczkami
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, czy ktoś może mi konkretnie powiedzieć po numerze VIN jaki olej powinien być zastosowany do skrzyni automatycznej. Producent to FEBI VIN: WAUZZZ8R3BA017910 pozdrawiam Bartosz
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Szukam używanego Q5. Część modeli ma regulowanie zawieszenie przyciskami pod radiem. Czy te zawieszenie stwarza jakieś problemy? Specjalnie mi na tym nie zależy ale chcę wiedzieć czy mam unikać tych modeli czy można brać? PZDR
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś się orientuje co może powodować trzęsienie/mryganie świateł mijania, a przy tym czasami samoistnie zapala się halogen ? Dodam że drogowe świecą normalnie. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
mam takowe u siebie i po nastawieniu na - 3 - minimlanie wentyluja ale ... mocno grzeją ? czy to normalne u Audi ze wentylowane fotele grzeją - spodziewalem sie raczej chlodznia ale z pewnoscie nie grzania ? Bede wdzieczny za infomacje w tym temacie Mariusz
-
- 0 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie dotyczące kata, chciałem zrobić cały przelot w audi q5 2.0tfsi 211km, wywalić wszystkie puchy + wyciąć kata. Mechanik odradzał mi ponieważ stwierdził że będą mi wyskakiwały błędy i może "coś" się popsuć. Pytanie do Was, co o tym sądzicie? Czy spokojnie mogę robić cały przelot czy kata zostawić?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Próbuję ustalić kolor auta, niestety nigdzie nie ma tabliczek z kodem koloru. Czy jest na forum ktoś kto jest w stanie po nr vin ustalić kolor: Vin WAUZZZ8R3AA045849 Ewentualnie po tabliczce jedyną jaką znalazłem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Jestem nowym posiadaczem Audi Q5 s-line z 2011 r przed lift, auto zakupiłem lekko rozbite, uszkodzony jest przedni zderzak i maska. Mam pytanie do was, czy może do mojego przed lifta pasować maska i zderzak od lifta? Lampy zostają te co mam ponieważ są całe. Czy lampy też trzeba zmieniać bo są już inne w po lifcie?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, czy może ktoś podpowiedzieć ile kosztuje okresowy (co 30 tys. km) przegląd Audi Q5 w ASO? Co wymieniają? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadaczy q5 mam problem z biegami 1-y bieg co jakiś czas wyskakuje 2-y bieg po włączeniu i dodaniu gazu lewarek przesuwa się do przodu ,po ujęciu gazu wraca w tylne położenie może miał ktoś taki problem Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Samochód przejechał jakieś 60 000 od nowości. Silnik nagle starcił moc. Motor to 2.0 TFSI 230 km. Zapaliła się lampka EPC po podpieciu pod komp wywaliło że wine za to ponosi takie ustrojstwo na turbinie co reguluje zaworem upustowym - wymieniłem to i samochód odzyskał moc ale lampka się cały czas paliła EPC. Potem na kolejnym przeglądzie, chciałem zeby to wykasować ale przy kasowaniu tego błędu znów jakby padło to ustrojstwo i znów auto straciło moc. Wczoraj znów kupiłem tą cześć ( cena za nową ok 220pln) i załozyłem z mechanikiem. Znów auto ma moc ale EPC dalej się pali. Podobno trzeba to jakoś zaadoptować ale boję się że jak to ruszę to znów się coś sperdzieli. …
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Hej powie mi ktoś co to za automat KHR PRW ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Może ktoś pomoże i podpowie: skąd wziąść i jak wgrać j. polski do audi Q5 bez navigacja i bez czytnika kart, czyli z płyty. Może ktoś ma programik i jest w stanie podrzucić link na forum. Z pewnością wielu użytkowników będzie wdzięcznych
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Po przejechaniu moim audi Q5 przez rozlewisko wody na ulicy( około 20 cm głębokości) pojawił się komunikat o "Niesprawny układ kierowniczy: zatrzymać samochód ". Komunikat pojawił się po tym jak się zatrzymałem i ponownie uruchomiłem silnik . Podejrzewam że zalało układ sterowania maglownicy. Czy ktoś miał coś takiego? Czy znacie jakąś solidna firmę która regeneruje maglownice elektryczne ?
-
- 0 odpowiedzi
- 888 wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim,prośba o pomoc w identyfikacji problemu Od dłuższego czasu walczę z wyskakującym błędem check egine dotyczącego zbyt małego przepływu powietrza wtórnego w audi Q5 3.2 Fsi,dodam że sprawdziłem pompę ,pracuje po zapaleniu na zimnym silniku,następnie wymieniłem zawory ,obydwa przy układzie V, auto wcześniej źle przechodziło z tzw ssania na wolne obroty silnika,potrafiło nim zakołysac ,po wymianie zaworów przechodzi z ssania płynnie ,mimo to błąd wyskakuje nadal,nie bardzo wiem gdzie szukać dalej,co może odpowiadać za ten problem,prośba o sugestie, pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 407 wyświetleń
-
-
Witam wszystkich forumowiczów. Może ktoś mi pomoże; szukam bezpiecznika do którego można podpiąć czerwony kabelek z kamerki cofania, powinien być podłączony do światła wstecznego które jest w klapie i ciężko przeprowadzić kabel. Może jest jakiś prostszy sposób?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
zadaje pytanie ale mam duże wątpliwości co do odpowiedzi, ale próbuję. Czy w Q5 jest poprowadzone okablowanie fabryczne do zamontowania kamery cofania ? Czy jest konieczne zainstalowanie wszystkiego od początku ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
wiecie może coś na temat wyświetlania na ekranie w audi Q5 ( 2014 r ) ekranu telefonu za pomocą mirrorlink ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam ,co oznacza tryb podróży aktywny w sterowniku elektrycznym samochodu audi Q5 (złącze i program którym sprawdzałem vas5054 i odis)
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-