Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam posiadaczy q5 mam problem z biegami 1-y bieg co jakiś czas wyskakuje 2-y bieg po włączeniu i dodaniu gazu lewarek przesuwa się do przodu ,po ujęciu gazu wraca w tylne położenie może miał ktoś taki problem Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry.... Dzisiaj rano idąc do auta (audi q5 2009 rok) nie chciała mi się otworzyć elektryczna klapa od przycisku.....za to bez problemu otwiera mi się od kluczyka i przyciskiem w drzwiach kierowcy! Zamykając klapę zauważyłem że jej nie dociąga .....tylko upada do zamku ! Ktoś wie jak rozwiązać?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Może ktoś z was mi doradzi gdzie szukać problemu/rozwiazania. Od 3 tygodni nie działa mi centralny zamek, otwieranie szyb i kierunkowskaz w lusterku, ale tylko po prawej stronie. Cała reszta elektryki jest ok. Bezpieczniki już sprawdziłem, zaciski w module komfortu też. Zastanawiam się czy jakaś pierdoła, czy poważna usterka. Dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym dowiedzieć się jaką wersje radia posiadam. Od osoby która przerabiała mi radio z USA na EU dowiedziałem się że radio zostało podmienione na przedliftofe i nie ma kompatybilności z liftowym licznikiem. Radio zostało przetłumaczone na język PL ale w opcjach zmiana języka nie jest podświetlona .”Tłumacz” tak nazwę gościa który tłumaczył mi radio doradził mi zmianę licznika na przed lift, ale zastanawiam się nad zmianą radia na po litrowe. Pytanie do specjalistów; 1. Czy po zakupie radia z auta PL z oryginalnym językiem Polskim radio będzie kompatybilne, czy będę je musiał znowu jakoś przerabiać? 2. Podane na zdjęciu radio jaki posiada soft i…
-
- 0 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich! Jak w temacie chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was może się orientuje, co może być przyczyną następującego problemu. Lewa strona ogrzewania, czyli na kierowcę słabo reaguje na zmiany nastawienia temperatury, czyli np. ustawione jest na jedną i drugą strefę po 21 stopni i prawa strona ładnie grzeje, a z lewej leci zimne powietrze. Dopiero jak podkręci się temperaturę na 26 lub na maksa to zaczyna lecieć gorące powietrze. Dodam, że czasami jakby coś się odblokuje i na niższych ustawieniach jak te 21 też poleci ciepło, ale to sporadycznie, nie wiem czy to wina jakiegoś czujnika, czy może klapki przy nagrzewnicy?
-
- 1 odpowiedź
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam w tym modelu problem z ogrzewaniem kiedy silnik jest na niskich obrotach.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu mam problem z otwieraniem drzwi przez kciuk . Pierwsze otwarcie musi być przez pilota , a już póżniej mogę zamykać i otwierać kciukiem [ przez jakiś czas ]czyli powiedzmy 2godz . Praktycznie to wygląda tak że rano do pracy pilot powrót z pracy też pilot . Co może być przyczyną takiego zachowania samochodu? Jak sprawdzić gdzie jest problem?
-
- 0 odpowiedzi
- 92 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Mam problem z szybą prawa strona otworzyło sie troszke i staneła ,nic dalej nie da sie zrobić lewa strona działa prawa wogóle nie reaguje na otwarcie przód i tył .Co to może być ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Chciałbym się was doradzić co może dolegać mojej audi. Trochę się boje że to może być uszczelka pod głowicą ale mam nadzieję że to nie to bo słyszałem różne opinie. A mianowicie problem jest taki że podczas jazdy czasem wywala płyn chłodniczy ze zbiorniczka i temperatura wskakuje na max po czym zaraz opada. Czasem potrafi przejechać kilkaset km przy prędkości 120km/h bez problemu a czasem przy nagłym przyspieszeniu po pewnym czasie występują takie problemy.
-
- 0 odpowiedzi
- 397 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich. Mam problem z wodą w bagażniku i w bocznych kieszeniach bagażnika pod bezpiecznikami i z drugiej strony. Odepchane były wcześniej odpływy ale może się zatkały .
-
- 2 odpowiedzi
- 342 wyświetleń
-
-
Witam, pacjent audi q5 2009 Drzwi od kierowcy nie otwierają sie od środka I od zewnatrz, próbowałem na różne sposoby. Od środka klamka chodzi luźno. Jakieś porady jak zdemontować jak otworzyć drzwi żeby się dostać do Boczku drzwi ? Pilne, pozdrawiam i liczę na pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Jestem nowym posiadaczem Q5 2015r 2.0 tfsi ze stanów mam problem ze światłami tylnymi a mianowicie takie że przestały świecić po przerobieniu i kodowaniu wszystko było ok po jakimś czasie wszystko znikło może ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
W aucie zostały wymienione wał napędowy, tylne łożyska , dyferencjal został sprawdzony i wszystko z nim wporzadku. Nie mogę jednak zlokalizować przyczyny wycia które pojawią się przy prędkości od 60 do 80km/h przy większej prędkości cichnie
-
- 0 odpowiedzi
- 821 wyświetleń
-
-
Samochód przejechał jakieś 60 000 od nowości. Silnik nagle starcił moc. Motor to 2.0 TFSI 230 km. Zapaliła się lampka EPC po podpieciu pod komp wywaliło że wine za to ponosi takie ustrojstwo na turbinie co reguluje zaworem upustowym - wymieniłem to i samochód odzyskał moc ale lampka się cały czas paliła EPC. Potem na kolejnym przeglądzie, chciałem zeby to wykasować ale przy kasowaniu tego błędu znów jakby padło to ustrojstwo i znów auto straciło moc. Wczoraj znów kupiłem tą cześć ( cena za nową ok 220pln) i załozyłem z mechanikiem. Znów auto ma moc ale EPC dalej się pali. Podobno trzeba to jakoś zaadoptować ale boję się że jak to ruszę to znów się coś sperdzieli. …
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest tu osoba która poprowadzi cały proces i podpowie czy wszystko robi się dobrze? I proszę bez jakiś zbędnych komentarzy. Staram się sam ogarnąć auto które sprowadziłem z USA. Lampy i kodowanie ogarnięte brakuje polskiego i fajnie by było jakby samemu to ogarnąć. Softy i mapy posiadam więc zostaje zmiana interfejsem vcp zeby przyjął polski język z przygotowanych SD.
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam piszę z prośba o pomoc z audi ponieważ kupiłem ostatnio i chciałbym ją zrobić pod siebie , mam problem z drganiem na zimnym silniku tzn zatrzymam się się na chwilę i zaczyna go trochę telepać nie mocno ale odczuwalnie poza tym podczas jazdy rusza się lewarek zmiany biegów myślę że może poduszka skrzyni jest to manual 280 tys 2.0 CAHA chciałbym żeby ktoś pomógł , zobaczył na odczyty z kompa co by było nie tak itp dodam że chciałbym zrobić program i wywalić DPF wstawię fotki są zrobione na wolnych obrotach w miarę zagrzany. Z góry dziekuję
-
- 0 odpowiedzi
- 95 wyświetleń
-
-
Witam, czy może ktoś podpowiedzieć ile kosztuje okresowy (co 30 tys. km) przegląd Audi Q5 w ASO? Co wymieniają? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Mam pytanie w automatycznej skrzyni biegów Q5 przy oznaczeniu D jest jeszcze taki mały + i - co to jest za oznakowanie i do czego służy. Gdyby ktoś z Was zechciał odpowiedzieć- będę wdzięczna. Grejs
-
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Czasami przygasa część oświetlenia tarczy prędkościomierza Ktoś miał taką sytuacje? Co i jak pomogło?
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Proszę o pomoc, mam problem z moją Audi Q5 2008r. 2.0 TFSI CDNC 211km Automat. Po umyciu na włączonym silniku (ponieważ czujki zbliżeniowe klamki wariują) zapaliła mi się choinka TPMS ESP CHECK oraz aktywny tempomat przestał działać, jak trzeba będzie go zaprogramować to znowu ok. 1500zł w serwisie nie moje. Od razu można powiedzieć, że czujnik ABS lecz po podłączeniu VCDS nic nie pokazuje a nie chce oddawać to magików żeby wymieniali części których nie trzeba. Po usunięciu błędy zgasły, silnik po odpaleniu zaczął nierówno pracować aż zgasł po przejechaniu kilu metrów pojawiły się te same kontrolki, błędy a silnik zaczął równo pracować. …
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Właśnie zostałem właścicielem Q5 170km ze skrzynią S-tronic. Mam kilka pytań do bardziej doświadczonych ode mnie. 1. Chciałbym dolać Adblue - na allegro pełno tego (widzę też, że niedrogie). Można kupić cokolwiek czy jest coś co polecacie? 2. Filtr DPF - jak jeździć, żeby go nie zapychać? Czy raz w tygodniu przejechać 30 km wystarczy? Kiedy on się wypala? Jakieś rady? 3. Olej i filtr w skrzyni biegów S-tronic - co jaki czas wymieniać? Albo co ile km? 4. Chciałbym podłączyć się laptopem do auta. Jakie oprogramowanie, jaki kabel? Polecicie jakieś rozwiązanie? Dzięki, Krzysiek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy, zastanawiam się nad zakupem Audi Q5 i potrzebuje zwrócić się do Was o pomoc. Wydaje mi się że auto jest jakby "klapnięte", względem innych Q5 widzianych w internetach czy na ulicy. Czego to może być powodem i co o tym sądzicie ? dla porównania przykładowe z internetu :
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Interesuje mnie uczciwa opinia osoby która jeździ takim autem- co do realnego spalania, dynamiki jazdy i użyteczności napędu elektrycznego. Rozważam zakup takiego auta a że zakupione auto posłuży mi na kolejne 8-10 lat to chcę mieć coś naprawdę dobrego. Będę wdzięczna za opinię
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć klubowicze proszę o pomoc mam Q5 2L STRONIC 190KM 2014 rok , auto ma 110 tys km , teraz po drugiej wymianie oleju w skrzyni auto czasami strasznie szarpie , problem jest taki że nie zawsze , jezdzi 3 dni ok a na czwarty zaczyna szarpać dosyć mocno. , nadmieniam ze pierwszą wymianę oleju robiłem przy przebiegu 60 tys km zgodnie z instrukcja. Olej wymienony razem z filtrami i jest zrobiona adaptacja skrzyni. Czy ktoś z Was też miał taki problem?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie. Czy ktoś może posiada instalacje gazową i może się wypowiedzieć. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-