Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez damian0156,

Jak aktywować kierownice multifunkcyjną bo nic nie działa ,kierunki itp. Pisze błąd sterownika kierownicy .

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez damian0156,

Mam problem z szybą prawa strona otworzyło sie troszke i staneła ,nic dalej nie da sie zrobić lewa strona działa prawa wogóle nie reaguje na otwarcie przód i tył .Co to może być ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez gold77,

Audi Q5 MMI 3G Basic W czasie Akktywacji map (z przekletego chomika) Radio zawiesilo się, a nastepnie juz nie odpala ... Restart, rozłączenie klemry z aku, nie pomaga Po restarcie slychac ze DVD sie kreci ..ale LCD oraz panel nie odpowiada Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  4. Witam! Jest to mój pierwszy post. Mam problem z podświetleniem audi Q5. przy lewarku nie podświetla trybu skrzyni ( D N P R ). Ktoś wie jak się dostać oraz jakie żarówki tam są potrzebne? Dzięki za pomoc!

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez AniaRz,

Interesuje mnie uczciwa opinia osoby która jeździ takim autem- co do realnego spalania, dynamiki jazdy i użyteczności napędu elektrycznego. Rozważam zakup takiego auta a że zakupione auto posłuży mi na kolejne 8-10 lat to chcę mieć coś naprawdę dobrego. Będę wdzięczna za opinię

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez lukpan52,

Witam wszystkich serdecznie, Potrzebuje się doradzić w rozwiązaniu problemu. Zmieniłem MMI z 3G High na MMi 3g+. Wszystko działa jest jedynie problem z Parktronikiem, po wrzuceniu wstecznego brak jest kamery jak i wizualizacji. Brak jest reakcji na włączenie R. Dodatkowo jak zostawię na bieg na R i zrobię twardy reset MMI to po uruchomieniu jednostki pojawia się Kamera i wizualizacja. Problem polega na tym , że jednostka nie dostaje polecenia by włączyła Wizualizację. Sprawdzone kodowania bez rezultatu. Jedynie co znalazłem w sieci , że będę musiał chyba zmienić sterownik zarządzania energią gdyż on wysyła polecenie do MMI. Czy ktoś może mi pomóc? Po wyłączeniu w Zielonym…

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam posiadam audi q5 2016 2.0 tdi 160 quattro. Potrzebuje pomoc dotyczącej wskaznik I czujnik a paliwa. Po zatankowania na Fullll brak reakcju wskazan wskazowki oraz czujnik a na ile jest paliwa w zbiorniku. Co moze byc przyczyna wczesniej dzialal normalnie. Prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez wodzu59,

Witam wszystkich !! Taki problem -systematycznie ubywa mi olej silnikowy.Wymiana była 3 miesiące temu a już były 4 dolewki.Dłuższa i dynamiczna jazda po około 800-900 km to kontrolka ostrzegawcza.Pod maską sucho !!!! Czy ktoś ewentualnie miał taki problem? Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 14,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez grex,

Witam Przymierzam się do zakupu Q5 2.0 tdi 170 km i jest sporo wersji z s-tronic i zastanawiam się czy skusic sie na s tronic czy pozostac tradycyjnie przy manualu :). Za pozostaniem przy manualu przemawiaja krążące opinie o awaryjnosci s-tronic z z drugiej strony pisza inni ze spoko i ze jak olej wymieniany co 60 tys to nic sie nie dzieje. Czy np takie autko od pierwszego właściciela (salon polska) serwisowane tylko w aso z przebiegiem 150-180 tys to ryzykowny zakup czy nie ma sie raczej czego obawiac? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 9,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez krzynow,

Witam Dziś stwierdziłem że we wszystkich gniazdach zapalniczek nie ma prądu. No cóż pewnie bezpiecznik. prawda? Otóż po sprawdzeniu okazuje się że każde gniazdo ma własny bezpiecznik i wszystkie bezp. są dobre. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić i gdzie szukać przyczyny. Może jest jakichś centralny bezpiecznik. Pomóżcie

• Like
      • Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 12,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Moniu87,

Witam. Zastanawiam się nad wymianą oleju w skrzyni biegów TipTronic. Są dwie szkoły. Co sądzicie wymienić czy jeździć dalej i nic nie ruszać? Przebieg 115tkm Q5 2.0T quattro 2013. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez wodzu59,

Witam . Pytanko jest o rozrząd! Co ile wymienia się rozrząd w Q5 , 2.0 Tdi ,170 Km ,Stronic? Dzięki pozdrawiam

• 9 odpowiedzi
    • 44,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez PASCAL5,

Witam serdecznie. Mam mały problem. Nie mogę włączyć ukrytego menu w aucie. Cały czas pojawia się komunikat że niektóre funkcje są niedostępne. Chciałbym uaktywnić kilka rzeczy. Pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Grejs,

Dzień dobry Mam pytanie w automatycznej skrzyni biegów Q5 przy oznaczeniu D jest jeszcze taki mały + i - co to jest za oznakowanie i do czego służy. Gdyby ktoś z Was zechciał odpowiedzieć- będę wdzięczna. Grejs

• 2 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez krzynow,

Awaria prawego przedniego led, czy ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie.

• Thanks
    • 8 odpowiedzi
    • 20,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Moniu87,

Witam wszystkich. Mam zamiar kupić felgi do mojej Q5 i zastanawiam się nad rozmiarem 19" lub 20". Zeby tez nie miała za ciezko. Jaki wy macie rozmiar i co polecacie założyć. Z góry dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam mam pytanie Co moze byc przyczyna nie wskazywania poziomu oleju na mmi tylko jest informacja zeby od czekac 2 min. Silnik jest rozgrzany do Temperatur 90 stop i auto stoi w miejscu.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Moniu87,

Witam wszystkich. Chcę założyć emblematy na tylną klape do swojej Q5 ale nie znam wymiarów tzn jaka odległość od lampy od dołu klapy itp. Może ktoś pomoże. Z góry dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  20. Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez mlody160,

Witam, Ostatnio jechałem długą trasę (ok 1700km) i pod koniec drogi najechałem na dziurę w asfalcie (roboty drogowe) po czym zaświeciła mi się czerwona kontrolka poduszek powietrznych, a wraz z nią pokazała się kontrolka "awaria hamulca postojowego" (takie żółte P w nawiasie). Pytanie brzmi jak mogę usunąć ten komunikat, ponieważ pokazuje mi się on po każdym odpaleniu auta. Uważał, że to jest BŁĄD, gdyć hamulec sprawdzałem już niejednokrotnie i wszystko jest z nim ok. Niestety jestem z dala od kraju i nie mogę sobie pozwolić na wizytę w serwisie, dlatego liczę na Was. Problem dotyczy Audi Q5 2.0 TFSI 2012r. USA

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez posadka,

witam posiadam audi Q5 2013 i moje pytanie czy w MMI 3g plus powinno wyświetlać w funkcji CAR ustawienia living/coming home dodam że ustawienie czujnika deszczu mi się pojawiło

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Altami,

Mam problem ze znalezieniem przedniego zderzaka do audi q5 2012 sline ABT...Może ktoś kiedyś także szukał i ma jakieś namiary nawet poza granicą kraju. Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Bobi81,

Witam ,co oznacza tryb podróży aktywny w sterowniku elektrycznym samochodu audi Q5 (złącze i program którym sprawdzałem vas5054 i odis)

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Jeery,

zadaje pytanie ale mam duże wątpliwości co do odpowiedzi, ale próbuję. Czy w Q5 jest poprowadzone okablowanie fabryczne do zamontowania kamery cofania ? Czy jest konieczne zainstalowanie wszystkiego od początku ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.