Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Jak aktywować kierownice multifunkcyjną bo nic nie działa ,kierunki itp. Pisze błąd sterownika kierownicy .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z szybą prawa strona otworzyło sie troszke i staneła ,nic dalej nie da sie zrobić lewa strona działa prawa wogóle nie reaguje na otwarcie przód i tył .Co to może być ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Audi Q5 MMI 3G Basic W czasie Akktywacji map (z przekletego chomika) Radio zawiesilo się, a nastepnie juz nie odpala ... Restart, rozłączenie klemry z aku, nie pomaga Po restarcie slychac ze DVD sie kreci ..ale LCD oraz panel nie odpowiada Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Jest to mój pierwszy post. Mam problem z podświetleniem audi Q5. przy lewarku nie podświetla trybu skrzyni ( D N P R ). Ktoś wie jak się dostać oraz jakie żarówki tam są potrzebne? Dzięki za pomoc!
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Interesuje mnie uczciwa opinia osoby która jeździ takim autem- co do realnego spalania, dynamiki jazdy i użyteczności napędu elektrycznego. Rozważam zakup takiego auta a że zakupione auto posłuży mi na kolejne 8-10 lat to chcę mieć coś naprawdę dobrego. Będę wdzięczna za opinię
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie, Potrzebuje się doradzić w rozwiązaniu problemu. Zmieniłem MMI z 3G High na MMi 3g+. Wszystko działa jest jedynie problem z Parktronikiem, po wrzuceniu wstecznego brak jest kamery jak i wizualizacji. Brak jest reakcji na włączenie R. Dodatkowo jak zostawię na bieg na R i zrobię twardy reset MMI to po uruchomieniu jednostki pojawia się Kamera i wizualizacja. Problem polega na tym , że jednostka nie dostaje polecenia by włączyła Wizualizację. Sprawdzone kodowania bez rezultatu. Jedynie co znalazłem w sieci , że będę musiał chyba zmienić sterownik zarządzania energią gdyż on wysyła polecenie do MMI. Czy ktoś może mi pomóc? Po wyłączeniu w Zielonym…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi q5 2016 2.0 tdi 160 quattro. Potrzebuje pomoc dotyczącej wskaznik I czujnik a paliwa. Po zatankowania na Fullll brak reakcju wskazan wskazowki oraz czujnik a na ile jest paliwa w zbiorniku. Co moze byc przyczyna wczesniej dzialal normalnie. Prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich !! Taki problem -systematycznie ubywa mi olej silnikowy.Wymiana była 3 miesiące temu a już były 4 dolewki.Dłuższa i dynamiczna jazda po około 800-900 km to kontrolka ostrzegawcza.Pod maską sucho !!!! Czy ktoś ewentualnie miał taki problem? Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 14,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Przymierzam się do zakupu Q5 2.0 tdi 170 km i jest sporo wersji z s-tronic i zastanawiam się czy skusic sie na s tronic czy pozostac tradycyjnie przy manualu :). Za pozostaniem przy manualu przemawiaja krążące opinie o awaryjnosci s-tronic z z drugiej strony pisza inni ze spoko i ze jak olej wymieniany co 60 tys to nic sie nie dzieje. Czy np takie autko od pierwszego właściciela (salon polska) serwisowane tylko w aso z przebiegiem 150-180 tys to ryzykowny zakup czy nie ma sie raczej czego obawiac? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dziś stwierdziłem że we wszystkich gniazdach zapalniczek nie ma prądu. No cóż pewnie bezpiecznik. prawda? Otóż po sprawdzeniu okazuje się że każde gniazdo ma własny bezpiecznik i wszystkie bezp. są dobre. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić i gdzie szukać przyczyny. Może jest jakichś centralny bezpiecznik. Pomóżcie
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zastanawiam się nad wymianą oleju w skrzyni biegów TipTronic. Są dwie szkoły. Co sądzicie wymienić czy jeździć dalej i nic nie ruszać? Przebieg 115tkm Q5 2.0T quattro 2013. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam serdecznie. Mam mały problem. Nie mogę włączyć ukrytego menu w aucie. Cały czas pojawia się komunikat że niektóre funkcje są niedostępne. Chciałbym uaktywnić kilka rzeczy. Pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Mam pytanie w automatycznej skrzyni biegów Q5 przy oznaczeniu D jest jeszcze taki mały + i - co to jest za oznakowanie i do czego służy. Gdyby ktoś z Was zechciał odpowiedzieć- będę wdzięczna. Grejs
-
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Awaria prawego przedniego led, czy ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie.
-
-
- 8 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam zamiar kupić felgi do mojej Q5 i zastanawiam się nad rozmiarem 19" lub 20". Zeby tez nie miała za ciezko. Jaki wy macie rozmiar i co polecacie założyć. Z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie Co moze byc przyczyna nie wskazywania poziomu oleju na mmi tylko jest informacja zeby od czekac 2 min. Silnik jest rozgrzany do Temperatur 90 stop i auto stoi w miejscu.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Chcę założyć emblematy na tylną klape do swojej Q5 ale nie znam wymiarów tzn jaka odległość od lampy od dołu klapy itp. Może ktoś pomoże. Z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio jechałem długą trasę (ok 1700km) i pod koniec drogi najechałem na dziurę w asfalcie (roboty drogowe) po czym zaświeciła mi się czerwona kontrolka poduszek powietrznych, a wraz z nią pokazała się kontrolka "awaria hamulca postojowego" (takie żółte P w nawiasie). Pytanie brzmi jak mogę usunąć ten komunikat, ponieważ pokazuje mi się on po każdym odpaleniu auta. Uważał, że to jest BŁĄD, gdyć hamulec sprawdzałem już niejednokrotnie i wszystko jest z nim ok. Niestety jestem z dala od kraju i nie mogę sobie pozwolić na wizytę w serwisie, dlatego liczę na Was. Problem dotyczy Audi Q5 2.0 TFSI 2012r. USA
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam audi Q5 2013 i moje pytanie czy w MMI 3g plus powinno wyświetlać w funkcji CAR ustawienia living/coming home dodam że ustawienie czujnika deszczu mi się pojawiło
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem ze znalezieniem przedniego zderzaka do audi q5 2012 sline ABT...Może ktoś kiedyś także szukał i ma jakieś namiary nawet poza granicą kraju. Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam ,co oznacza tryb podróży aktywny w sterowniku elektrycznym samochodu audi Q5 (złącze i program którym sprawdzałem vas5054 i odis)
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
zadaje pytanie ale mam duże wątpliwości co do odpowiedzi, ale próbuję. Czy w Q5 jest poprowadzone okablowanie fabryczne do zamontowania kamery cofania ? Czy jest konieczne zainstalowanie wszystkiego od początku ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-