Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
278 tematów w tym forum
-
Witam ,co oznacza tryb podróży aktywny w sterowniku elektrycznym samochodu audi Q5 (złącze i program którym sprawdzałem vas5054 i odis)
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Audi Q5 3.0TDI z AdBlue. Po skasowaniu błędu po jakimś czasie pojawia się ponownie. Prawdopodobnie któryś z czujników NOX do wymiany. Czy już ktoś przerabiał ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Potrzebuję załadować polski język do menu. Płock/Warszawa prośba o namiary
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ktoś miał podobny problem z nie działającym górnym ledem w prawym przednim reflektorze. To może być jakiś bezpiecznik do wymiany czy przetwornik LED? Z góry dzięki za rady jak się do tego zabrać i sprawdzić. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje pomocy AUDI Q5 2011 CGLB 2.0tdi quattro. Podczas jazdy nagle wyskoczył błąd ESP, hamulca ręcznego oraz zaczęła migać ikona od świec i obcięło moc. Jakoś się doczołgałem do domu. Poniżej wrzucam skan z VCDS (błędy od silniczków klimy były wcześniej). Jakiś problem z elektryką? Woda się gdzieś dostała? Tuesday,30,May,2023,17:05:25:61410 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 23.3.1.0 (x64) HEX-V2 CB: 0.4631.4 Data version: 20230421 DS346.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8R8CA027771 License Plate: Mileage: 209080km-129916mi Repair Order: --------------------------------…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem ze znalezieniem przedniego zderzaka do audi q5 2012 sline ABT...Może ktoś kiedyś także szukał i ma jakieś namiary nawet poza granicą kraju. Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem i usiłuje się dowiedzieć jaki dysk twardy zakupić do mojego auta ale nigdzie nie znalazłem informacji. Jest w stanie ktoś mi pomóc bądź poratować linkiem?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje zrobić nastawy początkowe automatycznej skrzyni biegów. Posiadam VAS 5054a.. w sterowniku skrzyni nie mam błędów a jak wejdę w nastawy początkowe to nie mogę zrobić nastawów początkowych gdyż na czerwono mi wyskakuje jakby były błędy... czy ktoś może robił VASEM nastawy początkowe i może mnie poprowadzić krok po kroku? może ja coś źle robię.... Dodam, że skrzynia rozgrzana, auto odpalone....
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Panowie, mam problem z nieskładającym się lusterkiem pasażera (lusterko kierowcy składa się i rozkłada prawidłowo) - Audi Q5 8R, 2011r. Nie tak dawno kupiłem autko z jeszcze działającym składaniem, natomiast następnego dnia lusterko pasażera już nie chciało się rozłożyć... VCDS wykazuje błąd: Adres 52: Elektr.drzwi pas. Plik etykiet: 8K0-959-792.clb Oznaczenie elementu: 8K0 959 792 M HW: 8K0 959 792 M Komponent i/lub wersja: TSG BF H12 0357 Znaleziono 1 błąd: 02117 - Silnik składania lusterka 011 - Przerwa w obwodzie Ramka zamrożona: Stan błędu: 01101011 …
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, mam problem z Q5, kiedy autko się rozgrzeje po pokonaniu dosyć ostrego zakrętu przy jeździe na wprost występuje rytmiczne stukanie w przednim zawieszeniu jakby w bieżniku był kamyczek po jakimś czasie ustępują stuki, potem sytuacja się powtarza po zaliczeniu zakrętu dodatkowo sporadycznie coś przeskakuje w kierownicy przy szybkim kręceniu kierownica np. jak parkuję , dziwne chrobotanie tak nazwę, kierownica chodzi ciężej.. zawieszenie całe sprawdzone wszystko gra i buczy. Panowie co to może być jakieś pomysły??? Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z Q5 2.0 tdi 2011rok trzesie samochodem przy obrotach 2000 przy 2400 przestaje przeważnie dzieje to się na 5 i 6 biegu przy przyspieszeniu przejechałem już tak około 100 tysięcy pomocy
-
- 0 odpowiedzi
- 454 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam mam pytanie Audi Q5 2.0 170 km trzesie przy przyspieszaniu na obrotach 2000 a 2400 już przestaje zrobiłem tak już 100 tysięcy
-
- 0 odpowiedzi
- 389 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich. Chciałbym dołożyć automatyczne światła do mojej Q5. Mam auto z 2011 roku, światła ksenony. Co będę potrzebował ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć! problem jak w temacie ale chyba troche nietypowy. Bagażnik działa w następujących opcjach: - otwieranie z pilota OK - otwieranie z przycisku we wnętrzu koło kierowcy OK - zamykanie przyciskiem na wewnętrznej części klapy (ten prostokątny:)) OK - zamykanie przyciskiem na zewnętrznej części klapy nad rejestracją (wszedłem na drabinę i o dziwo po naciśnięciu zamyka) OK - naciśnięcie przycisku na zewnętrznej części klapy nad rejestracją w trakcie otwierania/zamykanie OK - odpowiednio zmienia kierunek na zamykanie/otwieranie ALE: - nie działa otwieranie z przycisku na klapie, mimo iż sam stycznik na bank działa (nawet jeśli…
-
- 0 odpowiedzi
- 490 wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, niedawno zakupiłem autko Audi Q5 2012 2.0 170km i gdy zmieniam bieg np. z P na D to obroty delikatnie wzrastają czy jest to normalne? Podczas jazdy auto płynnie zmienia biegi nie ma żadnych problemów. Bardzo prosiłbym o info i pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Mechanicznie wszyscy ładnie opisują temat elektrycznie nie do końca . Moduł dokładany bez kodowania . Sterowanie poprzez dodanie modułu uniwersalnego podłączenie Q5 rocznik 2011rok. Wtyczka jasno brązowa prawy kierunek -czarno-zielony Stop - szaro/czarny Postojowe prawe -szaro/niebieski Postojowelewe -szaro/biały wtyczka czarna lewy kierunek-czarno/niebieski Przeciwgielne -szaro/biały w kostce trzeciej która wychodzi po prawej stronie i idzie do lamp w zderzaku. Światła postojowe i stop są modulowane pwm to prościej gdy świecą postojowe jest napięcie około 3 volt gdy swieci stop jest około 12volt Kabel szaro/biały…
-
- 0 odpowiedzi
- 10,3 tys. wyświetleń
-
-
Hej jest może jakieś darmowe obd żeby samemu zmienić dawkowanie paliwa audiq5 2015 automat wersja premium Plus amerykański
-
- 0 odpowiedzi
- 334 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, Audi Q5 rocznik 2015, 2.0, 170 KM. Coś mi się przestawiło, ze nie mogę otworzyć ani zamknąć drzwi auta poprzez dotkniecie klamki w drzwiach. W bagażniku działa, a na drzwiach nie. Co mogę zrobić aby to odblokować? Ponadto grzanie fotela kierowcy wylacza się po kilku sekundach. Natomiast u pasażera działa dobrze.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć 3 tygodnie temu wymieniłem stary akumulator. Padł. Wczoraj jednak znów coś zadziało się z zasilaniem. Na desce świecą się jakieś randomowe kontrolki a napięcie akumulatora wynosi 4,7V. Uznałem że znów padł więc kupiłem nowy. Jednak po włożeniu dalej było to samo i na nowym akumulatorze napięcie spadło do 4,7V. Próbuję go ładować ale ładowarka wali błędami. Nie mam pojęcia o co chodzi ale może ktoś z Was miał taki dziwny przypadek ? To co ostatnio zmieniałem to dodałem moduł Android Auto (tydzień później padł stary akumulator). Po tym zauważyłem że klima jest dużo mocniej chłodzi. Być może to dodanie androida coś namieszało. W międzyczasie wymieniłem j…
-
- 0 odpowiedzi
- 427 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam posiadam audi Q5 2013 i moje pytanie czy w MMI 3g plus powinno wyświetlać w funkcji CAR ustawienia living/coming home dodam że ustawienie czujnika deszczu mi się pojawiło
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pewien problem od jakiegoś czasu pojawił mi się taki dźwięk może ktoś się spotkał i może coś powiedzieć na ten temat co to może być. 20210124_210748.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, czy mógłbym prosić o specyfikację i rodzaj oleju w skrzyni biegów automatycznej w audi q5 3.2 fsi rocznik 2012 przed life i jaki mniej więcej jest koszt wymiany z robocizną? Dziękuję za odpowiedzi. Ryszard.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam w tym modelu problem z ogrzewaniem kiedy silnik jest na niskich obrotach.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Posiadam 3 letnie Q5, padła mi przekładnia kierownicza (maglownica). W serwisie wymienili mi na nowa za okolo 10 000 pln. Stara posiadam. Słyszałem o możliwości regeneracji, chciałbym ja sprzedać. Proszę o pomoc Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, mam wyciek oleju z uszczelniacza ośki napędowej przy skrzyni automatycznej tiptronic, czy mam kupić tylko oring, czy jeszcze coś potrzebnego przy wymianie? Z góry dziękuję za pomocną odpowiedz.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-