Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez pablow17,

Audi Q5 3.0TDI z AdBlue. Po skasowaniu błędu po jakimś czasie pojawia się ponownie. Prawdopodobnie któryś z czujników NOX do wymiany. Czy już ktoś przerabiał ten temat?

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Usarkiewicz81,

Cześć Potrzebuję załadować polski język do menu. Płock/Warszawa prośba o namiary

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez milcus89,

Witam. Ktoś miał podobny problem z nie działającym górnym ledem w prawym przednim reflektorze. To może być jakiś bezpiecznik do wymiany czy przetwornik LED? Z góry dzięki za rady jak się do tego zabrać i sprawdzić. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  4. Potrzebuje pomocy AUDI Q5 2011 CGLB 2.0tdi quattro. Podczas jazdy nagle wyskoczył błąd ESP, hamulca ręcznego oraz zaczęła migać ikona od świec i obcięło moc. Jakoś się doczołgałem do domu. Poniżej wrzucam skan z VCDS (błędy od silniczków klimy były wcześniej). Jakiś problem z elektryką? Woda się gdzieś dostała? Tuesday,30,May,2023,17:05:25:61410 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 23.3.1.0 (x64) HEX-V2 CB: 0.4631.4 Data version: 20230421 DS346.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8R8CA027771 License Plate: Mileage: 209080km-129916mi Repair Order: --------------------------------…

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Altami,

Mam problem ze znalezieniem przedniego zderzaka do audi q5 2012 sline ABT...Może ktoś kiedyś także szukał i ma jakieś namiary nawet poza granicą kraju. Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez GazioR,

Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem i usiłuje się dowiedzieć jaki dysk twardy zakupić do mojego auta ale nigdzie nie znalazłem informacji. Jest w stanie ktoś mi pomóc bądź poratować linkiem?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez daniel3,

Witam potrzebuje zrobić nastawy początkowe automatycznej skrzyni biegów. Posiadam VAS 5054a.. w sterowniku skrzyni nie mam błędów a jak wejdę w nastawy początkowe to nie mogę zrobić nastawów początkowych gdyż na czerwono mi wyskakuje jakby były błędy... czy ktoś może robił VASEM nastawy początkowe i może mnie poprowadzić krok po kroku? może ja coś źle robię.... Dodam, że skrzynia rozgrzana, auto odpalone....

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  8. Panowie, mam problem z nieskładającym się lusterkiem pasażera (lusterko kierowcy składa się i rozkłada prawidłowo) - Audi Q5 8R, 2011r. Nie tak dawno kupiłem autko z jeszcze działającym składaniem, natomiast następnego dnia lusterko pasażera już nie chciało się rozłożyć... VCDS wykazuje błąd: Adres 52: Elektr.drzwi pas. Plik etykiet: 8K0-959-792.clb Oznaczenie elementu: 8K0 959 792 M HW: 8K0 959 792 M Komponent i/lub wersja: TSG BF H12 0357 Znaleziono 1 błąd: 02117 - Silnik składania lusterka 011 - Przerwa w obwodzie Ramka zamrożona: Stan błędu: 01101011 …

9. Rozpoczęte przez PiterQ5,

Witam wszystkich, mam problem z Q5, kiedy autko się rozgrzeje po pokonaniu dosyć ostrego zakrętu przy jeździe na wprost występuje rytmiczne stukanie w przednim zawieszeniu jakby w bieżniku był kamyczek po jakimś czasie ustępują stuki, potem sytuacja się powtarza po zaliczeniu zakrętu dodatkowo sporadycznie coś przeskakuje w kierownicy przy szybkim kręceniu kierownica np. jak parkuję , dziwne chrobotanie tak nazwę, kierownica chodzi ciężej.. zawieszenie całe sprawdzone wszystko gra i buczy. Panowie co to może być jakieś pomysły??? Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez oko1111111111,

Witam mam problem z Q5 2.0 tdi 2011rok trzesie samochodem przy obrotach 2000 przy 2400 przestaje przeważnie dzieje to się na 5 i 6 biegu przy przyspieszeniu przejechałem już tak około 100 tysięcy pomocy

11. Rozpoczęte przez oko1111111111,

Witam mam pytanie Audi Q5 2.0 170 km trzesie przy przyspieszaniu na obrotach 2000 a 2400 już przestaje zrobiłem tak już 100 tysięcy

12. Rozpoczęte przez machem1,

Witam wszystkich. Chciałbym dołożyć automatyczne światła do mojej Q5. Mam auto z 2011 roku, światła ksenony. Co będę potrzebował ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  13. Cześć! problem jak w temacie ale chyba troche nietypowy. Bagażnik działa w następujących opcjach: - otwieranie z pilota OK - otwieranie z przycisku we wnętrzu koło kierowcy OK - zamykanie przyciskiem na wewnętrznej części klapy (ten prostokątny:)) OK - zamykanie przyciskiem na zewnętrznej części klapy nad rejestracją (wszedłem na drabinę i o dziwo po naciśnięciu zamyka) OK - naciśnięcie przycisku na zewnętrznej części klapy nad rejestracją w trakcie otwierania/zamykanie OK - odpowiednio zmienia kierunek na zamykanie/otwieranie ALE: - nie działa otwieranie z przycisku na klapie, mimo iż sam stycznik na bank działa (nawet jeśli…

• 0 odpowiedzi
    • 450 wyświetleń
  14. Witam wszystkich, niedawno zakupiłem autko Audi Q5 2012 2.0 170km i gdy zmieniam bieg np. z P na D to obroty delikatnie wzrastają czy jest to normalne? Podczas jazdy auto płynnie zmienia biegi nie ma żadnych problemów. Bardzo prosiłbym o info i pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez wlodekmaj,

Mechanicznie wszyscy ładnie opisują temat elektrycznie nie do końca . Moduł dokładany bez kodowania . Sterowanie poprzez dodanie modułu uniwersalnego podłączenie Q5 rocznik 2011rok. Wtyczka jasno brązowa prawy kierunek -czarno-zielony Stop - szaro/czarny Postojowe prawe -szaro/niebieski Postojowelewe -szaro/biały wtyczka czarna lewy kierunek-czarno/niebieski Przeciwgielne -szaro/biały w kostce trzeciej która wychodzi po prawej stronie i idzie do lamp w zderzaku. Światła postojowe i stop są modulowane pwm to prościej gdy świecą postojowe jest napięcie około 3 volt gdy swieci stop jest około 12volt Kabel szaro/biały…

• 0 odpowiedzi
    • 9,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez dariuszzukowsk1979,

Hej jest może jakieś darmowe obd żeby samemu zmienić dawkowanie paliwa audiq5 2015 automat wersja premium Plus amerykański

17. Rozpoczęte przez Piotr P.,

Witam, Audi Q5 rocznik 2015, 2.0, 170 KM. Coś mi się przestawiło, ze nie mogę otworzyć ani zamknąć drzwi auta poprzez dotkniecie klamki w drzwiach. W bagażniku działa, a na drzwiach nie. Co mogę zrobić aby to odblokować? Ponadto grzanie fotela kierowcy wylacza się po kilku sekundach. Natomiast u pasażera działa dobrze.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez piotret,

Cześć 3 tygodnie temu wymieniłem stary akumulator. Padł. Wczoraj jednak znów coś zadziało się z zasilaniem. Na desce świecą się jakieś randomowe kontrolki a napięcie akumulatora wynosi 4,7V. Uznałem że znów padł więc kupiłem nowy. Jednak po włożeniu dalej było to samo i na nowym akumulatorze napięcie spadło do 4,7V. Próbuję go ładować ale ładowarka wali błędami. Nie mam pojęcia o co chodzi ale może ktoś z Was miał taki dziwny przypadek ? To co ostatnio zmieniałem to dodałem moduł Android Auto (tydzień później padł stary akumulator). Po tym zauważyłem że klima jest dużo mocniej chłodzi. Być może to dodanie androida coś namieszało. W międzyczasie wymieniłem j…

19. Rozpoczęte przez posadka,

witam posiadam audi Q5 2013 i moje pytanie czy w MMI 3g plus powinno wyświetlać w funkcji CAR ustawienia living/coming home dodam że ustawienie czujnika deszczu mi się pojawiło

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Mały15,

Witam mam pewien problem od jakiegoś czasu pojawił mi się taki dźwięk może ktoś się spotkał i może coś powiedzieć na ten temat co to może być. 20210124_210748.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  21. Witam serdecznie, czy mógłbym prosić o specyfikację i rodzaj oleju w skrzyni biegów automatycznej w audi q5 3.2 fsi rocznik 2012 przed life i jaki mniej więcej jest koszt wymiany z robocizną? Dziękuję za odpowiedzi. Ryszard.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  22. Witam, mam w tym modelu problem z ogrzewaniem kiedy silnik jest na niskich obrotach.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez akra0,

Witam Posiadam 3 letnie Q5, padła mi przekładnia kierownicza (maglownica). W serwisie wymienili mi na nowa za okolo 10 000 pln. Stara posiadam. Słyszałem o możliwości regeneracji, chciałbym ja sprzedać. Proszę o pomoc Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  24. Witam serdecznie, mam wyciek oleju z uszczelniacza ośki napędowej przy skrzyni automatycznej tiptronic, czy mam kupić tylko oring, czy jeszcze coś potrzebnego przy wymianie? Z góry dziękuję za pomocną odpowiedz.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  25. Witam. Chciałbym dowiedzieć się jaką wersje radia posiadam. Od osoby która przerabiała mi radio z USA na EU dowiedziałem się że radio zostało podmienione na przedliftofe i nie ma kompatybilności z liftowym licznikiem. Radio zostało przetłumaczone na język PL ale w opcjach zmiana języka nie jest podświetlona .”Tłumacz” tak nazwę gościa który tłumaczył mi radio doradził mi zmianę licznika na przed lift, ale zastanawiam się nad zmianą radia na po litrowe. Pytanie do specjalistów; 1. Czy po zakupie radia z auta PL z oryginalnym językiem Polskim radio będzie kompatybilne, czy będę je musiał znowu jakoś przerabiać? 2. Podane na zdjęciu radio jaki posiada soft i…

• 0 odpowiedzi
    • 12,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.