Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich. Chcę założyć emblematy na tylną klape do swojej Q5 ale nie znam wymiarów tzn jaka odległość od lampy od dołu klapy itp. Może ktoś pomoże. Z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio jechałem długą trasę (ok 1700km) i pod koniec drogi najechałem na dziurę w asfalcie (roboty drogowe) po czym zaświeciła mi się czerwona kontrolka poduszek powietrznych, a wraz z nią pokazała się kontrolka "awaria hamulca postojowego" (takie żółte P w nawiasie). Pytanie brzmi jak mogę usunąć ten komunikat, ponieważ pokazuje mi się on po każdym odpaleniu auta. Uważał, że to jest BŁĄD, gdyć hamulec sprawdzałem już niejednokrotnie i wszystko jest z nim ok. Niestety jestem z dala od kraju i nie mogę sobie pozwolić na wizytę w serwisie, dlatego liczę na Was. Problem dotyczy Audi Q5 2.0 TFSI 2012r. USA
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam audi Q5 2013 i moje pytanie czy w MMI 3g plus powinno wyświetlać w funkcji CAR ustawienia living/coming home dodam że ustawienie czujnika deszczu mi się pojawiło
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem ze znalezieniem przedniego zderzaka do audi q5 2012 sline ABT...Może ktoś kiedyś także szukał i ma jakieś namiary nawet poza granicą kraju. Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu grzechotania z silnika / skrzyni. Auto ma 179k km, dwumasa / rozrząd nie wymieniany. Na załączonym filmiku słychać grzechot przy dodawaniu gazu (z zaciągnięty ręczny). Mechanik powiedział, że to prawdopobnie dwumasa (aczkolwiek nie ma innych objawów padniętej dwumasy - żadnego szarpania etc.) albo rozrząd. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc, szulak https://youtu.be/zk0u1cCnDQI
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam ,co oznacza tryb podróży aktywny w sterowniku elektrycznym samochodu audi Q5 (złącze i program którym sprawdzałem vas5054 i odis)
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
zadaje pytanie ale mam duże wątpliwości co do odpowiedzi, ale próbuję. Czy w Q5 jest poprowadzone okablowanie fabryczne do zamontowania kamery cofania ? Czy jest konieczne zainstalowanie wszystkiego od początku ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Jest to mój pierwszy post. Mam problem z podświetleniem audi Q5. przy lewarku nie podświetla trybu skrzyni ( D N P R ). Ktoś wie jak się dostać oraz jakie żarówki tam są potrzebne? Dzięki za pomoc!
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Hej powie mi ktoś co to za automat KHR PRW ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów Planuję kolejne przeglądy Audi Q5 TDI 140 KW ( 190 KM ) z 2015 roku wykonywać już poza ASO . Poszukuję jakiegoś dokumentu opisującego wykaz czynności serwisowych dla tego modelu przy przebiegu 80 tys km . Jakie filtry , co sprawdzić w zawieszeniu może coś już profilaktycznie przy tym przebiegu należy wymienić ? Wiem tylko , że poza standardową wymianą oleju w silniku przy 60 tys.wymieniany był tez olej w automatycznej skrzyni biegów . Jeśli istnieje gdzieś takie zestawienie będę wdzięczny za informację .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Może mi ktoś podpowiedzieć jak wygląda przelicznik opon i felg w Q5 z 2010 roku? Mam felgi 7Jx 17 z ET 37, a chciałbym wstawić 20 calowe. Jaki mam wybierać rozmiar felg i opon? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Czy przy zmianie kół na inny rozmiar np. z 17 cali na 20 trzeba zmieniać ustawienia jakieś w MMI? Chodzi mi o odczyt czujników ciśnienia itp.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Powoli wypala się w moim samochodzie żarnik, ksenon. Czy ktoś orientuje się jaki rodzaj ksenonu był montowany? Z tego co znalazłem to są oznaczenia d1s, d2s i d3s? Czy ktoś się orientuje? Audi Q5 TDI 2009r. 170KM Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Czy ktoś wie gdzie są umiejscowione fabryczne moduły od tłumików aktywnych. Wyrzuca mi błąd komunikacji z jednym z modułów tłumika aktywnego, ale nie mogę dojść gdzie tego szukać . Bedę wdzięczny za podpowiedz
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od pewnego czasu mam następujący problem z radiem w moim Audi Q5 z 2013 roku. Radio samoczynnie przestaje grać po ruszeniu (osiągnięciu prędkości około 30 km/h). Gdy radio przestanie grać działają wszystkie funkcje oprócz dźwięku. Nie działa bluetooth, płyta, SD. Problem występuje za każdym razem. Aby ponownie włączyć radio należy wcisnąć przycisk na kierownicy (sterowanie głosem), po komunikacie głosowym w radiu pojawi się dźwięk. Niestety po około 30 minutach znowu dźwięk ginie i już nic nie pomaga, należy wyłączyć i włączyć ponownie zapłon, wówczas pojawia się dźwięk. Dodam, że ten sam problem pojawił się około roku temu. Wówczas rozwiązaniem problemu była w…
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Przesiadłem się z A6 w którym mam nagłośnienie BOSE (bajka!!!) do Q5 z Bang-Olufsenem i mam problem. System nie reaguje na ustawienia surround. Bez względu na ustawienia pokrętła nie słyszę żadnej róźnicy. Regulacja niskich tonów oraz wysokich tonów daje wyraźne efekty natomiast surround - żadnej reakcji... Dźwięk jest niby dobry... ale nie ma porównania z BOSE.... Może trzeba coś gdzieś włączyć, żeby ten surround zadziałał...Czy może ktoś się spotkał z takim problemem...?
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam prośbę. Czy Ktoś może udostępnić mi instrukcję obsługi do Audi q5 tfsi 2,0 z 2014 r. ? Z góry dziękuję.
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Mam radio audi concert bez nawigacji i nie mogę wybrać stacji w parzystych końcówkach np. 98,8 tylko 98,7 lub 98,9. Różne konfiguracje próbowałem ale nic z tego. Proszè o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z skasowaniem inspekcji dual service w AUDI Q5 czy mozna to zrobić samemu
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Koledzy, Próbowałem po necie znaleźć coś co mi rozkoduje wyposażenie samochodu, ale przez telefon jakoś to nie idzie. Vin WA1LFAFP0DA076592. potrzebuje też dobrać jakich lamp szukać przednich bo samochód ma jedna uszkodzona a na allegro różne bixenony skrętne nie skrętne więc nie wiem. Mam nadzieję że rozkodowanie mi w tym pomoże. z góry dziekuje
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Potrzebuję jakiś danych do zakodowania tylnych lamp led USA na EU 2014r. wszystkie dane z innymi modelami nie podchodzą. Dodam że lampy mam przerobione na EU więc samo kodowanie. Może ktoś by chciał i był tak uprzejmy że podzielił by się tą wiedzą był bym niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mam mały problem. Nie mogę włączyć ukrytego menu w aucie. Cały czas pojawia się komunikat że niektóre funkcje są niedostępne. Chciałbym uaktywnić kilka rzeczy. Pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam , potrzebuję pomocy w zainstalowaniu interfejsu vas505 i program odis .Najlepiej z Trójmiasta.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-