siwy1303 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 witam Chciałbym prosić o analizę logów wykonanych w aucie AUDI A4 B7 1.9 TDI BKE 2005r jeśli mógłbym prosić o wskazówki jak dostać się do tego: -czujnika parkowania mam ich 4 z tyłu oryginalnie zamontowane jak stanę z tyłu auta patrząc na nie to ten całkiem po prawej? -motor V107 prosiłbym również na wytłumaczenie mi tego błędu z poduszkami czytałem dużo o tym czujniku że niby jest on pod siedzeniem i wiele osób ma błąd gdy tam z jakiegoś wiadomego lub niewiadomego powodu znajduje się woda ale u mnie jest sucho czy łatwo dostać się do niego w B7, co mnie martwi jeszcze to ten przebieg milionowy auto ma pewny przegląd 197 tys i jestem tego pewien na 100%. Logi były robione przy otwartych drzwiach oraz niektóre z nich są powodem tego że mam "magiczny przycisk antykradzieżowy" bez którego auta nie odpalę Log
adamas Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) ELo 00710 klapa nawiewu na szybę - zablokowana lub uszkodzony silnik 01794 moduł AIRBAG nie od tego auta lub nie kodowany czyli to samo 01221 związane z modułem poduszek - nie gadają, w ogóle nie podłączony lub uszkodzony, Z ciekawości spytam kontrolka AirBag świeci? 01314 może być powiązany z błędem od ABS-u 00526 pousuwaj błędy z ABS i ten też powinien zniknąć, jeżeli nie to brak komunikacji Aha to nie są logi... Pzdr Edytowane 26 Listopada 2012 przez adamas 1
siwy1303 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 00710 klapa nawiewu na szybę - zablokowana lub uszkodzony silnik czy zdołam naprawić to sam bo nie działa mi ogrzewanie.Działa ale przez może 10-20 sek potem coraz zimniejsze powietrze i po 30 sek lodówka w aucie a słychać jakby coś stukało 01794 moduł AIRBAG nie od tego auta lub nie kodowany czyli to samo 01221 związane z modułem poduszek - nie gadają, w ogóle nie podłączony lub uszkodzony, Z ciekawości spytam kontrolka AirBag świeci? nie świeci możliwe że jest to spowodowane tym że rok temu do auta było włamanie i wchodzili od strony kierowcy do auta lecz nie odpalili gdyż posiadam magiczny przycisk bez którego auta nie odpalą to nie mi się zdarzyło lecz poprzedniemu właścicielowi tylko z opowiadań i zdjęć jakie zachował 01314 może być powiązany z błędem od ABS-u 00526 pousuwaj błędy z ABS i ten też powinien zniknąć, jeżeli nie to brak komunikacji a błąd prawego czujnika cofania gdzie mam szukać usterki
adamas Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 ELo1 Zależy jaki poziom obycia technicznego reprezentujesz.2 i 3 Zapytaj poprzedniego właściciela, dlaczego wymieniał moduł AirBag.4 Najlepiej w samym czujniku lub podłączeniu.Pzdr 1
siwy1303 Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 dzięki za odpowiedźobycie techniczne posiadam jakieś na pewno(wymieniałem tarcze+klocki, olej i filtry sam zmieniam)jeśli mógłbyś jeszcze powiedzieć:1)jak dojść do tej klapy nawiewu którą drogą najlepiej2)słyszałem że da się go jakoś zaadoptować do auta w jakim sposób posiadam program VCDS3)aby dojść do tego czujnika to muszę ściągnąć tylni zderzak czy jest jakiś sprytny sposóbaha i chciałbym dodać że od czasu do czasu zdarzy się że czujnik załapie i działa
Rekomendowane odpowiedzi