Leszek_1981 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Witam, Zakupiłem Audi Q5 gdzie środkowy pas był ukryty w oparciu (samochód był zarejestrowany jako ciężarowy). Teraz chcę go przywrócić jako 5 osobowy i muszę zamocować środkowy pas. Czy ktoś wie jak zdemontować tylną kanapę ( ponoć pod spodem jest śruba do montażu tego pasa)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynow Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 W moim też z 2009 jest tak, że kanapę tylną trzeba złapać za siedzenie i poderwać do góry. Tam są takie zatrzaski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_1981 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 W sobotę udało mi się wszystko zrobić. Dla wszystkich którzy będą coś podobnego robić: 1. Dzielona kanapa jest przykręcona do podwozia 4 śrubami (2 z przodu na klucz wieloząbkowy a z tyłu na klucz 17. 2. Po odkręceniu kanapy od dołu jest otwór do montażu pasa środkowego na śrubę którą zakupić można tylko w serwisie (N 98952001) cena ok 10 zł. Śrubę dokręcamy kluczem dynamometrycznym o ile dobrze pamiętam ok 45 Nm, 3. Po dokręceniu śruby montujemy kanapę w taki sam sposób jak przy demontażu. Najważniejsze to dużo cierpliwości przy odkręcaniu i zakręcaniu przednich śrub . Cała operacja ok 2 h. Mam nadzieje że komuś powyższy opis pomoże 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal-plj Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Leszek Mam pytanko co trzeba odkręcić - jak dostałeś się do tych dwóch śrub na klucz 17 w na tyle tylnego fotela. Potrzebuje go odkręcić, dwie z przodu już odkręciłem i mecze się z tymi z tyłu może masz jakiś sposób. Dzięki za inf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi