hakul Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Witam, jestem nowym użytkownikiem i mam kilka pytań odnośnie wymiany lamp w Audi Q5 2011 r. przedlift na poliftowe. Kupiłem samochód z uszkodzonym przodem, do wymiany był błotnik, zderzak oraz obie lampy. Stwierdziłem, że założę lampy poliftowe (są ładniejsze, bardziej mi się podobają). Elektryk podłączył lampy, zakodował i działają, ale wyświetla się cały czas błąd na komputerze, który nie wiadomo jak skasować. Jakie lampy były: -ksenon, skrętny Jakie lampy są: -ksenon, nieskrętny Fachowiec stwierdził, że trzeba wymienić moduł BCM (komfortu) na taki, który będzie obsługiwał nowe lampy (czyli wymienić na moduł z polifta), ale nie wiem czy to wystarczy, czy ktoś zna taki temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marianset Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Hej .. z zapytaniem Mam przed lifta i chce sobie zmienic Lampy na tyle . same lampy juz posiadam co wiecej montowales u siebie ? wiem ze kostki trzeba dokupic , nie jestem pewien co do modulu komfort czy wymaga zmiany. i jak ogarnales kodowanie... Widzialem na DE sklepach ze sprzedaja dongla ktory po podpieciu do OBD sam programuje koszt 39 EU... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo1305 Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Witam, chciałem wymienić lampy z halogenowych na xenon, najchętniej poliftowy q5 2012r. Znalazłem w sprzedaży przewody /przejściówki zamiast wymiany kostki na allegro jakieś 300pln, jak z kompatybilnością i słynnym modułem komfortu życia trzeba coś programować, czy jest pług and play? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi