selega1 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2020 Witam. Mam Q7 3,0tdi, 8 tiptronic, 245km od 3 tygodni i już mam problem. Na zimnym skrzynia biegów zmienia biegi szybko i bez szarpnięć w górę i dół. Jednak jak auto się rozgrzeje, przy zmianie biegu z 1 na 2 przed samą zmianą pojawia się wycie i myślę że trochę przeciąga. Oprócz tego przy zwolnieniu ale nie zatrzymaniu, po normalnym przyspieszeniu wchodzi dziwnie na wysokie obroty na 1 biegu i potrafi szarpnąć. Wymieniłem oleje w skrzyni, mostach itd. Oprócz tego wymieniłem akumulator na nowy bo raz nie mogłem odpalić na starym. Pomóżcie bo po zakupie wydałem już 7 tys(AC, skarbówka, koła zimowe...) a skrzynia mnie wkurza, bo miesiąc temu sprzedałem Q7 z 2008r że skrzynią 6 i tam nic się nie działo. Pomocy
Emil 1981 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Napisz czy zrobiłeś to, bo miałem podobnie gdy zmieniała bieg przy "zwolnieniu ale nie zatrzymaniu " szarpnęła ale nie wchodziła na obroty i nie wyła.Ja zmieniłem tak samo olej filtr ,ale przed powiedziałem mechanikowi żeby sprawdzili.Po wymianie przestało a gość od skrzyni powiedział że wszystko jest ok ze mogło to być przez nie profesjonalną wymianę wcześniej, coś może w tym być bo gdy byłem u innego wcześniej powiedział że potrzebuję na wymianę 2 godziny i 6l oleju a ten co zrobił potrzebował 5godzin żeby skrzynia wystygła i 9l oleju. Odezwij się jak ogarniesz ten temat jestem ciekawy 1
selega1 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Jutro jadę do serwisu Audi do Gdyni na diagnozę
selega1 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 Wgrali nowe oprogramowanie i tyle. Skrzynia do rozebrania i remontu. Potrzebuję skrzynię do Q7 po lifcie 3,0 tdi, oznaczenie skrzyni MHP, silnik CJGA. Jakby ktoś coś słyszał dajcie znać. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi