mobil.001 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Dzień Dobry. Czy w skrzyni automatycznej (8 bieg) Audi Q5 2.0 TFSI quattro 2013r w trakcie jazdy w trybie Drive powinien się wyświetlać aktualny bieg na wyświetlaczu między zegarami? Moje pytanie wzięło się stąd,iż u mojego sąsiada w takim samym modelu tylko rocznik 2010 i skrzynia (7 bieg) w trakcie jazdy pokazuje aktualny bieg. Z góry dziękuję za wszelkie informację. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nutka Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Cześć, w trybie "drive" nie pokazuje numeru biegu, ale w opcji ręcznej zmiany już pokazuje - skrzynia tiptronik 8-biegowa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobil.001 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 OK. Dzięki. Tak jest właśnie u mnie. Tylko mnie zastanawia dlaczego u mojego sąsiada pokazuje. Czy to zależy od rocznika,modelu skrzyni,oprogramowania. Mam wersje USA u niego PL. Może to jest przyczyna. W codziennym użytkowaniu nie ma to dla mnie większego znaczenia oprócz zwyczajnej ciekawości. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nutka Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Jak napisałeś, sąsiad ma zupełnie inną skrzynie i dlatego inaczej pokazuje - ot cała tajemnica, i nie ma to nic wspólnego z wersją USA-PL. A tak na marginesie, to chyba mamy identyczne bryczki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulon Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 (edytowane) nie ma czegoś takiego jak wersja USA - to że była wyprodukowana na rynek USA to nie znaczy że jest taka wersja, do USA szły bardziej wyposażone auta z większymi ogólnie silnikami (diesel był tam tylko 3 litrowy w modelu 8R) i "lepszymi" skrzyniami (tiptronic w wersji 8R) i poza światłami tylnymi i diodą obrysówki w przedniej lampie niczym się nie różniły te auta (kierunkowskaz czerwony w tylnej lampie który migał razem ze światłami stopu), każde audi jest produkowane w europie w wersji 80A czyli nowy model silniki były tylko 2,0 benzyna i SQ5 z silnikiem 3,0 benzyna - inne nie były dostępne Edytowane 3 Sierpnia 2021 przez Kulon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nutka Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 "wersja USA" czy "amerykaniec" - to potoczne określenia aut sprowadzanych z rynku amerykańskiego, i tylko tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi