szymi Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 Dzień dobry wszystkim! Aktualnie stoję przed życiowym wyborem. Mam okazję zakupu Audi A5 2.0 TDI r. 2014, Sportback, S-Line, Quattro o mocy 190KM oraz tyle samo tysięcy najechanych kilometrów. Czyli... jak dla mnie - dość sporo. Wyposażenia dokładnego na razie nie wymienię, ale wiem, że ma wszystko, co chciałem, żeby miał . Oferta pochodzi od dobrze znanej mi osoby, prawie jak rodzina, dlatego sądzę że wady ukryte można wykluczyć. Natomiast obawiam się, że w niedalekim czasie przedstawią mi się wady związane z tym przebiegiem, stąd ten post. Na co powinienem zwrócić uwagę, czy opłaca mi się to auto kupować, czy coś i co mnie w niedalekiem przyszłości czeka? Wiem, że przy tym przebiegu może się pokazać skrzynia oraz rozrząd. Prawda to? Drogo to? Z obecnych usterek, wiem że uszkodzona jest skrętna lampa oraz pali się check - podobno przez DPF, ale będę to prawdopodobnie dzisiaj sprawdzał. Proponowana mi obecnie cena to 14,5k EUR. Podobne modele na serwisach aukcyjnych chodzą po 16-18k Co sądzicie? Brać czy olać? Pozdrawiam! (Mam nadzieje) przyszły kierujący Audi
Rekomendowane odpowiedzi