lubec Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 Witam wszystkich Chciałbym prosić o pomoc w diagnozie. Od pewnego czasu mam problem z mocą w Audi Q7 3.0 tdi 2008 r. Wymieniłem już przepustnicę, sondę lambda, odstawiłem do mechsnika który na krótko przywrocil autku moc ale check świeci nadal Dzis znów "opadł " z sił Rozkręca się max do 2 tys obrotów Nie reaguje na ręczna zmianę biegów..... Jedyny blad to pomimo wymiany przepustnicy na nową dobrej firmy to P2101 Sterowanie przepustnicy nie prawidłowe działanie.... Bardzo proszę o pomoc Temat pilny ponieważ samochod mocno potrzebny w terenie górskim.... Pozdrawiam Adam
Krzysztof73 Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2023 (edytowane) czy po wymianie przepustnicy mechanik zrobił jej adaptację? Spróbuj poszukać problemu w okablowaniu jeżeli podmianka przepustnicy nic nie dała, lub poprawa była krótka> Może to jest droga do sukcesu. Przejrzyj dokładnie wtyczkę, dobrze by było zmierzyć rezystencję kabli dochodzących. Edytowane 13 Lutego 2023 przez Krzysztof73
Rekomendowane odpowiedzi