M3tatr0n88 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 Jakoś trzy lata temu sprowadziłem do kraju Audi Q5 3.2 2011, teraz po tych trzech latach kiedy to miałem zrobić przegląd techniczny tam gdzie zawsze, dostałem od diagnosty info ze mam sobie wymienić lampy bo są synchroniczne xD xD xD Trzy lata chlop nie widział, nagle dostrzegł... (dodam ze on i ich warsztat mi robił auto do rejestracji) Tak więc zakupiłem lampy od Audi Q5 ze Szwajcarii (dodaje skąd może to ważne) Niestety przegląd auta dalej nie idzie, gdyż lampy nie mają sterowania automatycznego, Napisałem do sprzedawcy, zapewnił mnie ze to wina auta nie jego lamp i tak w sumie pozostałem w czarnej d... bez przeglądu i z 4 lampami I tutaj zaczynają się pytanie, szukałem na forach lecz nie za bardzo ogarnąłem, lecz tak czytając i drążąc temat doszedłem do pytań bez odpowiedzi. Czy jeżeli mam auto z USA to magiczne 3.2 FSI to może być tak ze nie ma do tego auta europejskich lamp gdzieś wyczytałem ze te modele sa tylko produkowane na USA/Kanada i z tym elementem może być problem. Aczkolwiek nie chce mi się w to wierzyć zbytnio. Czy jezeli lampy pasują wszystko jest z nimi ok, w sensie samo działanie, ledy, długi itd to do czego może zależeć problem ze nie ma tego sterowania, na starych lampach jest, na "nowych" nie ma. Więc raczej jakieś tam czujniki, wiązki itd są ok, Mam cały czas stare lampy jest coś, co mogę z nich przełożyć do tych nowych, aby sterowanie wróciło? pozdro dla wszystkich mechaniorów
strup3 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu W okolicy poznania <Śrem > jest majster który mega ogarnia lampy, mi jedną przerobił z usa na EU a drugą po prostu " dorobił " bo miałem auto pokolizyjne, robi to mega profesjonalnie i w dobrych pieniądzach zadzwoń do niego i zapytaj bo mi odwalił kawał dobrej roboty, w VCDS będziesz musiał zrobić adaptacje lamp, żeby dobrze poziomowaly się i pewnie trzeba zrobić zmianę regionu vcdsem z Kanady na EU pozdro 600
Rekomendowane odpowiedzi