Olas Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 Odebrane ,dopiero jeden dzień jeżdżenia ale mam już uwagi ...plastiki w pewnych miejscach a konkretnie na dole boczków drzwi i pod szybą tam gdzie listwa ledowa jest trochę tandetą zajeżdżają . Na plus na pewno wyciszenie w stosunku do poprzedniej generacji . Pozdrawiam 1
Maciej_2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2025 W dniu 20.07.2025 o 10:33, Macik608 napisał(a): Witam ponownie, od półtora tygodnia jeżdżę nową Q5 i przyznam, że technologicznie to jest super auto. Może tylko Audi Sound System mógłby być lepszy... Czekałem 8 miesięcy (od listopda 2024), ale warto było. Wam wszystkim życzę, żeby auta jak najszybciej trafiły w Wasze ręce. Pozdrawiam wszystkich i życzę cierpliwości To kolor zielony dictrict metalik ? Jeśli tak to można prosić jeszcze jakieś zdjęcie z mniejszym nasłonecznieniem ? Z góry dziękuję
majcher Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2025 (edytowane) Mój wreszcie płynie, tylko czy nie utknie w Emden. Edytowane 5 Sierpnia 2025 przez majcher
Puzzle Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Ja cały nerwowy, że samochód przyjdzie w styczniu/lutym, śladem Olasa poszedłem do dealera i znaleźli mi Audi bez właściciela, które w 100% odpowiadało mojej konfiguracji. Płynął na statku i od 31/07 jest już w Emdem. W konfiguracji straciłem jedynie pamięć fotela, a muszę dopłacić do pakietu PRO zamiast PLUSA. Teraz też liczę , że nie utknie w Emdem.
Macik608 Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2025 @Maciej_2025 rzeczywiście to kolor zielony district metalic. W naturze jest ciemniejszy niż w konfiguratorze na stronie Audi. Wstawiam 2 zdjęcia wykonane dziś wieczorem przy zachodzącym słońcu... Pozdrawiam
Akronaut Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Odebrałem. Zadowolony. Jak jest z tym wyświetlaczem pasażera: kierowca go widzi czy nie? W moim widać na postoju i w czasie jazdy.
ArturRunner Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Witajcie, moje Q5 jeszcze w montażu, czekam..., zamówiłem komplet kół zimowych w Audi, a jak Wy z tym radzicie, też zamawiacie drugie komplety w Audi ? czy może bez i sami organizujecie zimowe koła lub opony, a może wielosezonowe od razu ? Z góry dzięki za opinie
Puzzle Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Każdy ma swoje warunki jazdy. Ja przy takich zimach jakie są w mieście od kilku lat mam założone wielosezonówki. Chyba będę zakładał Pirelli Scorpion all season. Drogę hamowania mają na A, hałas na A i jedynie paliwko na B. Szybko się zwraca wyższa cena bo nie trzeba przekładać 2 razy w roku.
Macik608 Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 @Akronaut ekran pasażera widać z miejsca kierowcy, ale jak założysz na ekrany matową folię (polecam GRIZZ Protect), to wtedy nie przeszkadza. Miłego i bezawaryjnego użytkowania... 1
ArturRunner Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 13 minut temu, Puzzle napisał(a): Każdy ma swoje warunki jazdy. Ja przy takich zimach jakie są w mieście od kilku lat mam założone wielosezonówki. Chyba będę zakładał Pirelli Scorpion all season. Drogę hamowania mają na A, hałas na A i jedynie paliwko na B. Szybko się zwraca wyższa cena bo nie trzeba przekładać 2 razy w roku. Dzięki za odpowiedź, właśnie też się zastanawiałem nad takimi markowymi, niektóre opony podobno są z jakimś oznaczeniem Audi, bodajże AO, czyli auto dostajesz na oryginalnych, zmieniasz i jeździsz od jesieni ? do gwarancji na auto Audi się nie powinno przyczepić w razie czego ?
Puzzle Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2025 (edytowane) Na oznaczenie Audi bym nie patrzył, bo to nie wpływa na warunki gwarancji samochodu. Jedynie tracisz ubezpieczenie Audi na opony. Ja wymienię wielosezonowe od razu po dostawie samochodu, a oryginalne sprzedam jako nowe. Zwróci mi się trochę kosztów, i nie będą leżały i zawadzały w garażu. Edytowane 8 Sierpnia 2025 przez Puzzle Dopisanie
ArturRunner Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2025 8 godzin temu, Puzzle napisał(a): Na oznaczenie Audi bym nie patrzył, bo to nie wpływa na warunki gwarancji samochodu. Jedynie tracisz ubezpieczenie Audi na opony. Ja wymienię wielosezonowe od razu po dostawie samochodu, a oryginalne sprzedam jako nowe. Zwróci mi się trochę kosztów, i nie będą leżały i zawadzały w garażu. Dzięki Puzzle za odpowiedź, też podążę tą drogą zadowolenia z autka !!!
Akronaut Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2025 17 godzin temu, Macik608 napisał(a): @Akronaut ekran pasażera widać z miejsca kierowcy, ale jak założysz na ekrany matową folię (polecam GRIZZ Protect), to wtedy nie przeszkadza. Miłego i bezawaryjnego użytkowania... W serwisie powiedzieli mi, że pracują nad tym i na razie nie działa ale to kwestia oprogramowania.
majcher Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Zamówione w listopadzie 2024 wreszcie dotarło do Poznania. 1
Puzzle Opublikowano 26 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2025 To chyba była pierwsza duża dostawa, bo przyjechały koleją z Emden a nie na lawetach jak do tej pory . Załadowali je z 2 statków . Jeżeli lora kolejowa pomieści 8 samochodów , a skład ma minimum 36 wagonów, to właśnie do Poznania wjechało 290szt. Teraz tylko czekać w salonach.
ArturRunner Opublikowano 26 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2025 O w końcu jakieś dobre wieści, czyli jakby coś się ruszyło..., mój ma być 19 Września podobno w Poznaniu, tak z jakiegoś terminarza dostaw wychodzi, czyli może następna łódź
Puzzle Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 8 godzin temu, ArturRunner napisał(a): O w końcu jakieś dobre wieści, czyli jakby coś się ruszyło..., mój ma być 19 Września podobno w Poznaniu, tak z jakiegoś terminarza dostaw wychodzi, czyli może następna łódź Jak wypłynął 6/08 z Veracruz to właśnie dzisiaj o 1.30 w nocy dotarł do Emden. Statek Marvelous Ace. Powodzenia w cierpliwości na ostatnie dni.
MarekU Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Brak logiki w terminach i kolejności transportu z portu Emdem do Poznania jest porażający. Dealer Audi nie ma żadnego wpływu na kolejność transportu samochodów nawet do własnego salonu. Importer Audi - Poznań zupełnie nie panuje nad logistyką . Katastrofa . Dzisiaj terminy zamówienia nowej Q5 - 9 miesięcy ! Masakra .
Puzzle Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2025 15 godzin temu, MarekU napisał(a): Brak logiki w terminach i kolejności transportu z portu Emdem do Poznania jest porażający. Dealer Audi nie ma żadnego wpływu na kolejność transportu samochodów nawet do własnego salonu. Importer Audi - Poznań zupełnie nie panuje nad logistyką . Katastrofa . Dzisiaj terminy zamówienia nowej Q5 - 9 miesięcy ! Masakra . Jeszcze nie odebrałeś? Masakra
MarekU Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Zamówiony przeze mnie Audi Q5 Spotrback - od czerwca jest w porcie e Emdem ( jeżeli wierzyć wewnętrznemu systemowi Audi w salonie ). Miał być najpóźniej do końca maja 2025 r. Chyba muszę zamówić zimowe opony - bo zima tuż tuż !!!!!!! Masakra.
AgaRu Opublikowano 1 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 Ja również czekam na swoje autko.. zamawiane w styczniu.. na początku maja było już podobno w niemieckim porcie…dealer totalnie nic nie wie dlaczego tam stoi i kiedy przyjedzie do Polski… dramat….
majcher Opublikowano 3 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2025 Auto odebrane, ale różnych zakamarkach jest sporo pustynnego pyłu z Meksyku, opony z końca 2024 roku.
MarekU Opublikowano 12 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2025 Auto odebrane wczoraj - 8,5 miesiąca od zamówienia -3,5 miesiąca po terminie. Dealer nie wie jaki jest powód spóźnienia . Teraz ogarniam nowe rozwiązania informatyczne . Samochód jest super. Po 15 minutach jazdy można się poczuć komfortowo . Życzę czekającym cierpliwości - mnie niestety jej brakowało.
Olas Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Siemka wszystkim ,ciekaw jestem czy zaglądają tu osoby które już troszkę pojeździły swoimi Q5 -ja zrobiłem niecałe 10k km i mam mnóstwo uwag . Ogólnie wydaje mi się że poprzednia generacja była lepiej wykonana . A jak wasze spostrzeżenia? Jakieś uwagi ?
majcher Opublikowano 5 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2025 A jakie są Twoje uwagi?. Mi czasami wali błędami po uruchomieniu auta, ale pomaga wyłączenie zapłonu na chwilę. Zrezygnowałem z wirtualnej karty w telefonie na rzecz kluczyka.
Rekomendowane odpowiedzi