petergiza Opublikowano Środa o 20:12 Zgłoś Opublikowano Środa o 20:12 Witam, mam dziwną sytuację z audi Q5 2015 automat 7 biegów, A mianowicie. Jakiś czas temu podczas jazdy słychać było lekkie kliknięcie gdy automat zrzucał bieg na niższy. Pomimo to jeździłem nadal. Ale pewnego razu moja żona jadąc zadzwoniła że samochód wyświetlił błąd TPMS, a następnie po kilku minutach ten żółty ze zdjęcia ! R (nie działa wtedy 2,4,6 bieg oraz wsteczny R. Zgasiła samochód u mechanika, po kilku minutach go odpaliła i samochód normalnie jeździ. Nawet do tyłu. Kazałem jej zajechać do mechanika, mechanik stwierdził że to skrzynia biegów, więc remont, 4500 zł, podobno mechatronika. Odebrałem samochód, klikanie zniknęło ale problem TPMS, a po kilku kilometrach, chwilach włącza się żółte R ze zdjęcia oraz dodatkowo teraz po naprawie silnik się świeci na żółto. Ale jechałem nim 200 km/h i nic nie słychać że coś klika, źle zmienia biegi na automacie lub na manual. Błagam pomocy bo od kolejnego mechanika usłyszałem że może cała skrzynię trzeba kupić nową za minimum 5000. Sam jestem serwisantem elektroniki i coś mi nie logicznie to wygląda....
Rekomendowane odpowiedzi