Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tydzień temu zakupiłem Audi A4 model B7, z 2005 roku. Auto ma motor w pojemności 1.9 TDI, 115KM. Od trzech dni mam taki problem.

Przy niskich obrotach poniżej 2 tyś obrotów auto wydaje charakterystyczny świst, coś jakby jakiś wiatr albo przeciąg. Sytacja ma miejsce kiedy jadę na biegu bez dodawania gazu obroty na poziomie poniżej 2 tyś. Lub gdy hamuje silnikiem redukując bieg, lub też auto jest na biegu neautralnym a ja lekko dodaję gazu. Gdy przyspieszam dynamicznie dziwięku nie ma. Co to może być? Ktoś zasugerował mi, że to jakieś łożyska. Czy ktoś pomoże mi zdiagnozować problem?? Pozdrawiam

Opublikowano

Ja bym w pierwszej kolejności pojechał do swego kumpla i podłączył się pod kompa i dopiero szukał dalej

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Szanowni użytkownicy.

Po pierwsze zawsze w takich przypadkach nie panikować.

Po kilku dniach od zakupu człowiek słyszy wszystko i wszędzie. Dajmy sobie i naszemu autku czas na zapoznanie się z sobą.

Jeżeli każde stuknięcie kwalifikuje się do podpinania jednostki napędowej do kompa i "dłubaniny", raczej problemy mogą się dopiero zacząć.

Spokój i jeszcze raz spokój.

Opublikowano

miałem podobny problem, okazało się że była nieszczelność przy katalizatorze... po zaspawaniu świst znikł. Sprawdź przy otwartej masce czy podczas odpalania auta nie zauważysz delikatnego dymu i intensywnego zapachu spalin w okolicach silnika.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie