Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 (2011-2018)

Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Waldi2106,

Mam problem z podłączeniem telefonu z wyswietlaczem w samochodzie,chcialem korzystac z nawigacji ,sciagnąem andrnoidauto ale telefon nie może polączyc z samochodem.I teraz pytanie czy jest cos z moim telefonem czy kablem czy jeszcze cos.Chce zaznaczyc ze w samochodzie nie mam gniazda USB tylko gniazdo 1cm na 4cm (miej więcej). Prosze o podpowiedz

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  2. Poszukuję instrukcje serwisową do Audi A6 C7 m.in. silnika, zawieszenia. Czy mógłby ktoś podesłać taki manual z momentami dokrecenia?

• 0 odpowiedzi
    • 905 wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez skwiras,

witam mam problem z kontrolka na zegarach ZUZYTE OKLADZINY - wymienilem oba sensory niepomoglo -klocki jak nowe 5 m-c temu wymienione - na zwarcie w wtyczce laczacej sensor obie strony niepomoglo -vcds 17.1 z kablem niedaje rady niewiem moze niemam orginalnej wersji tak czy tak niemoge tego zmienic tym vag-iem Moze klos juz mial taki problem zgory dziekuje za jakikolwiek wskazowki i pomoc z tym problemem

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez lewsylwia,

Poszukuję instrukcji PL do MMI A6 C7 , ktoś

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez kolejnymarek37,

Witam. Z przodu posiadam lampy xenony( bixenon?). Moje pytanie czy mogę zamiast oryginalnego żarnika, który daje dość ciepłą barwę( żółte) zamienić na żarówkę w technologii LED. Jeżeli tak, to może macie jakąś propozycję? Drugie pytanie: tylne lampy led, ale bez dynamicznych kierunkowskazów. Czy jezeli zastosuje, moduły dostępne na znanym portalu, to uzyskam efekt pływających kierunkowskazów?

• 0 odpowiedzi
    • 598 wyświetleń
  6. Chciałbym po VIN-ie , uzyskać kilka bardziej szczegółowych informacji na temat części samochodu, użytych do mojego Audi. Czy ktoś może wie, jakim programem, lub za pomocą jakiej strony mogę bezpłatnie uzyskać takie informacje? Z góry dziękuję za pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 723 wyświetleń
  7. Witajcie! Jestem szczęśliwym posiadaczem A6 C7 z 2017 roku sprowadzonego z USA. Co za tym idzie muszę zrobić przegląd techniczny. Po odbiciu się od dwóch stacji diagnostycznych które nie bardzo chciały takowy przegląd zrobić trafiłem na Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów na życiowego diagnostę który ogarnia wszystko bez problemu ale pojawia się ALE. Audi z USA nie posiada naklejki w bagażniku na której są opisane wszystkie DMC, poza tym nie ma wymiarów. Katalog z którego korzysta diagnosta jest dość ubogi i przy tych parametrach silnika wyskakują mu dane z A4... I tu dochodzimy do clou tematu: Potrzebuję zdjęcie/skan/pdf/ksero naklejki z danymi technicznymi z k…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez wisniaa70,

witam wszystkich! potrzebuję pomocy,a mianowicie mam problem ze systemem start stop.od dwóch dni zauważyłem ze system nie działa a na konsoli wyświetla się ikonka (przekreślone) A a po przejechaniu 10 km i wyłączeniu zapłonu chodzi wentylator,wcześniej tego nie było.posiadam audi a6 c7 2016 automat,2,0 disel 190km.Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez kacpergold,

Cześć, zauważyłem, że silnik chodzi mi głośno na zimnym silniku, co przyznam szczerze mnie bardzo irytuje. Problem znika po przejechaniu kilku kilometrów. Co jest tego powodem?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  10. Witam Czy w A6 C7 z 2012 jest blokada kierownicy ? i jak działa ? Od jakiegoś czasu na zimnym silniku jadąc na wprost powyżej 60km/h czuję opór, kierownica przeskakuje tylko w jednym miejscu, zastanawiam się czy nie jest to spowodowane uszkodzonej blokady kierownicy. na kompie nie ma żadnych błędów pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Sebastian77,

A6 C7 Ultra 2.0 TDI.2016. Podczas mocnego przyspieszania mryga kontrolka świec żarowych i przechodzi w tryb awaryjny. Resetuje się przy wyłączeniu i wyłączeniu zapłonu Czy ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać ten problem. P029900 Pompa płynu chłodzącego chłodnicy ciśnienia doładowania, OBWÓD OTWARTY. 0x00646E nieznany kod błędu

• 0 odpowiedzi
    • 490 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez marek1224,

Witam,mam A6 c7 2.0 190km kod CNHA, borykam się z problemem długiego wypalania DPF do 2 godzin po czym wyskakuje kontrolka awaria filtra cząstek stałych zajrzyj do podręcznika. Chcąc wypalić DPF komputer diagnostycznym po chwili przerywa że względów bezpieczeństwa. Aktualna obliczona masa 17.12g. aktualna zmierzona 5.38g ostatnie wypalanie 622km temu. Ciśnienie różnicowe podczas wypalania 52hpa. Błędów żadnych nie ma czujnik temperatury na górze filtra 580stopni czujnik ma dole filtra 440stopni. Czy miał ktoś podobny przypadek?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Tomski292,

Witam panowie jakie wady mogą mnie spotkać przy zakupie audi A6 3.0 bi TDI 2013rok. Proszę doradzie na co szczególnie zwrócić uwagę. Dziękuję wszystkim z góry za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Marcindol,

Czy ktoś może podpowie jak odsłuchać muzykę z pendrajw lub telefonu, od niedawna mam a6 i nie mogę tego opanować.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Pawełddd,

Witam , ktoś z was jest w stanie powiedzieć do czego jest kostka w wiaązce przy czujnikiu temperatury zewnętrznej 3 piny.??? Na belce przedniej ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez whitebox,

Dzień dobry, 2 miesiące temu wracając z gór pojawiło się wiele błędów naraz w stylu awaria hamulca, TMPS i wiele innych. Na drugi dzień auta zapaliło i jeździło normalnie. Pojechałem do mechanika - skasował błędy i nic się nie pojawiło przez tydzień. Po tygodniu zaczęło się częściej pojawiać ale u mechanika zawsze ustępowały usterki. 2 tygodnie temu auto stanęło całkiem, nie potrafili znaleźć przyczyny, próbowali nawet wymienić sterownik silnika. Na forach znalazłem podpowiedź aby sprawdzić wtyczkę sterownika do skrzyni. Trafiona diagnoza - wtyczka rozsypała się po wyciągnięciu. Na forach znalazłem również kto regeneruje taki…

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Malpa998,

Jak w temacie.czy ktos moze mi powiedziec jak przeprowadzic adaptacje multitronica i sprzegla vcdsem krok po kroku?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Michu C7,

Witam, posiadam w swoim Audi A6 takie przyłącze, czy ktoś może wie do czego służy domyślam się że może chodzić o montaż tabletu czy innego ekranu?

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Piotr1990,

Witam! Po pierwsze potrzebuje zakupić radary i zaślepki do A6 c7 allroad 2012 rok... Niestety zostały skradzione. Pytanie czy znacie jakiś skuteczny sposób na zabezpieczenie tego przed następna kradzieżą? Lub chociaż odstraszenie złodzieji

• 0 odpowiedzi
    • 975 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez MARS_M,

Cześć, czy jest ktoś kto może sprawdzić mi autko po numerze VIN? WAUZZZ4G5DN002504 Audi A6 C7 allroad

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Mintek,

Witam mam maly problem mianowicie nie dziala mi klapa bagaznika ani z pilota ani z przelacznika ani z microswicza w klapie.zostala sprawdzona cala wiazka od zamka po modul body computet.zostal sprawdzony body computer modle na stole u elektronika wszystko dziala jak powinno.stwierdzil ze to wina oprogramowania.dodam jeszicze ze kolega sprawdzal mi vcdesem i jest mozliwosc wysterowania klapy z kompa i sie otwiera bez problemu. A normalnie jak by byla martwa. Moze ktos mial taki problem i wie jak to rozwiazac.elektronik powiedzial ze blad tkwi w oprogramowaniu ale nie wiem czy to prawda.Moze macie kogos kto by to naprawil nie za miliony monet

• 0 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Możecie tutaj zamieszczać znalezione przez siebie testy Audi A6 C7. Na pierwszy ogień wrzucam te znalezione przeze mnie: Test Audi A6 C7 zrobiony przez autospies.com Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 13,6 tys. wyświetleń
  23. Mam w mojej audicy A6 C7 2,0 TDI z 2011 roku reflektory halogenowe, w porównaniu z biksenonem w nocy mało widzę. Bi xenony mam w audi Q3 i Volvo XC60 różnica jest kolosalna. Wyczytałem, iż wymiana na biksenon/xenon musi być z poziomowaniem lamp plus spryskiwacze ze względuna fakt, iż wiązka światła ulega rozproszeniu na brudnym szkle reflektora i może oślepiać jadących z przeciwka - razem układ homologowany. Taki układ wymagany dla nowoprodukowanych samochodów. W normalnych halogenowych lampach nie ma spryskiwaczy (w moich również brak takiego układu) reflektorów. Ci którzy oferują wymianę (koszt ok 3kPLN) też spryskiwaczy nie montują. Czytałem, iż taki montaż, bez …

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez ABKrzysztof,

Witam, jestem nowym użytkownikiem. Mam problem z moją audi A6 C7 2.0 TFSi 252 km, przebieg 136 tys. km, kod silnika CYPA Od wielu miesięcy borykam się z problemem przy odpalaniu auta na ciepłym silniku. Mianowicie, gdy odpalam auto nie może wejść na prawidłowe obroty na biegu jałowym. Przy uruchomieniu obrotomierz wskazuje 300 obr./min i powoli podbija do wyrównania mniej więcej do 800-900. Niekiedy jednak bez delikatnego dodania gazu auto samoistnie gaśnie. Czasami problem pojawia się również przy dojeżdżaniu do skrzyżowań do momentu zatrzymania się, wtedy obroty spadają praktycznie do 0. W trakcie jazdy żadnego szarpania/falowania. W ostatnim czasie wysokie spalani…

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez speeder,

Witam Stałem się posiadaczem Audi a6 c7 z roku 2012 177km skrzynia manualna. Moje pytanie jest następujące: Chciałem wymienić oleje skrzyni biegów manualna oraz silnika chciałem prosić o dokładne dane jaki olej jakiej firmy oraz jaka ilość jest potrzebna do wymiany? Chciałem wymienić również tarcze oraz klocki hamulcowe prosił bym również o firmę jaką wybrać? ostatnią rzeczą o jaką chciałem zapytać to opony... jakie wybrać? jakie poleca Audi? Serdecznie pozdrawiam Tobiasz

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.