Audi A6 C7 (2011-2018)
Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
97 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_A6_C7.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
-
- 79 odpowiedzi
- 202,2 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A6 C7:
-
- 0 odpowiedzi
- 118,2 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Czy macie możliwość sprawdzenia rodzaju skrzyni po numerze VIN? WAUZZZ4G8CN131822 przymierzam się do kupna ale jak to krąży opinia multitronic to lipa wiec wolałbym ja omijać.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam,mam A6 c7 2.0 190km kod CNHA, borykam się z problemem długiego wypalania DPF do 2 godzin po czym wyskakuje kontrolka awaria filtra cząstek stałych zajrzyj do podręcznika. Chcąc wypalić DPF komputer diagnostycznym po chwili przerywa że względów bezpieczeństwa. Aktualna obliczona masa 17.12g. aktualna zmierzona 5.38g ostatnie wypalanie 622km temu. Ciśnienie różnicowe podczas wypalania 52hpa. Błędów żadnych nie ma czujnik temperatury na górze filtra 580stopni czujnik ma dole filtra 440stopni. Czy miał ktoś podobny przypadek?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
A6 C7 Ultra 2.0 TDI.2016. Podczas mocnego przyspieszania mryga kontrolka świec żarowych i przechodzi w tryb awaryjny. Resetuje się przy wyłączeniu i wyłączeniu zapłonu Czy ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać ten problem. P029900 Pompa płynu chłodzącego chłodnicy ciśnienia doładowania, OBWÓD OTWARTY. 0x00646E nieznany kod błędu
-
- 0 odpowiedzi
- 488 wyświetleń
-
-
Chciałbym po VIN-ie , uzyskać kilka bardziej szczegółowych informacji na temat części samochodu, użytych do mojego Audi. Czy ktoś może wie, jakim programem, lub za pomocą jakiej strony mogę bezpłatnie uzyskać takie informacje? Z góry dziękuję za pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 722 wyświetleń
-
-
Witam. Z przodu posiadam lampy xenony( bixenon?). Moje pytanie czy mogę zamiast oryginalnego żarnika, który daje dość ciepłą barwę( żółte) zamienić na żarówkę w technologii LED. Jeżeli tak, to może macie jakąś propozycję? Drugie pytanie: tylne lampy led, ale bez dynamicznych kierunkowskazów. Czy jezeli zastosuje, moduły dostępne na znanym portalu, to uzyskam efekt pływających kierunkowskazów?
-
- 0 odpowiedzi
- 597 wyświetleń
-
-
-
Witam. Kupiłem nowy akumulator Varta Silver AGM Dynamic A6 80 Ah 800 A. Obecny akumulator też jest Varta . W nowym akumulatorze zauważyłem że brak jest kodu BEM do przypisania VCDSem. Pytanie moje czy po zamontowaniu nowego akumulatora bez wpisania kodu będzie działać bez problemu?
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam A6 c7 allroad 3.0 tdi CLAB 204 km. Przebieg 270 tys. W październiku zrobiono mi podkładki pod wtryskami oryginalne Audi, z wymianą pokrywy (była pęknięta). Po jakimś czasie znów zaczęło lać spod wtrysków na obudowę. Wymieniono podkładki ponownie i znów to samo. Mechanik który się tym zajmował stwierdził że musi być jakiś głębszy problem, ja mówię wierzę chłop nigdy mnie nie zawiódł. Stwierdził, że zapyta kolegi który zajmuje się na codzień Audi. Pytanie brzmi czy może być problem z ciśnieniem oleju? Odma? Ktoś miał ten problem?
-
- 0 odpowiedzi
- 436 wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, proszę o pomoc, posiadam A6 C7 2015, prawa lampa przestała poziomować wszystkie pozostałe funkcje ok, brak błędów, czujnik na wahaczu sprawny, czy zostaje demontaż lampy i szukanie uszkodzenia mechanicznego. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam
-
- 5 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie chodzi o a6c7 ultra. (190KM s-tronic) Skrzynia przy ruszeniu delikatnie szarpie. Ale tylko raz a po chwili jest ok tylko na zimnym silniku. Ktoś miał coś takiego???
-
- 9 odpowiedzi
- 7,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Od miesiaca jezdze a6 c7 2.0 190 km stronic. Przebieg 215 tys. Mam problem z praca skrzyni na zimnym silniku. Np. Rano odpalam samochod. Wrzucam R a pozniej D skrzynia robi jedno szarpniecie (podczas ruszania) - uczucie zlego wysprzeglenia. Po przejechaniu 10m wszystko chodzi idealnie. Biegi zmienia super (po dojechaniu do skrzyzowania i ruszaniu nie szarpie) Sytuacja powtarza sie tylko jak samoxhod dlugo stoji. Udaje mi sie uniknac szarpniecia gdy nie do konca puszcze hamulec podczas ruszenia. Sytuacja rowniez sie powtarza jak startujee od razu D. Mamy teraz przymrozki. Ok 0 stopni. Czy to objawy gestosci oleju? Zlej adaptacji a moze oznaka czegos pow…
-
- 4 odpowiedzi
- 13,4 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam climatronic 4-ro strefowy 4G0 820 043 CC. Zakupiłem climatronic z numerem kończącym się CD. Po podłączeniu miga led pod przyciskiem OFF. Działa tylko ogrzewanie przedniej szyby i tylnej. Nic poza tym nie można uruchomić. Nie wiem czy to problem z tym panelem, czy wymaga on adaptacji VCDSem? Przeszukując internet natknąłem się na informację, że jest jakieś zabezpieczenie CP między innymi na climatronic. Chcę go uruchomić, ponieważ podejrzewam, że mój panel sterowania nie działa prawidłowo lub jest uszkodzony.
-
- 2 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem już bezradny proszę was o pomoc może ktoś już temat przerobił i mi pomoże. Moje audi szarpie w czasie jazdy na 7 biegu przy małym obciążeniu pod górkę na niskich obrotach po dodaniu gazu przestaje. Już są wtryski po sprawdzeniu wymienione czujniki układu spalin które robiły błędy. Dwumas wymieniony półosie wymienione zawieszenie skrzyni i silnika Ok sprzęgło hydrokinetyczne po diagnozie jak i cała skrzynia jest Ok olej w skrzyni wymieniany na czas. Koła wyważone(mam dwa komplety na obu to samo) zrobione dużo i dalej szarpie może ktoś miał taki temat co mam jeszcze zrobić. A i turbina po regeneracji i gruszka nowa założona
-
- 9 odpowiedzi
- 13,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry moi drodzy . Stałem sie szczesliwym (okaże sie po czasie)posiadaczem audi a6 c7 avant.Wszystko pasuje ,duze wygodne auto,miejsca pomimo mojego wzrostu tez jest sporo. Jest jedno ale,ktore juz wyszło ,chodzi o nawigacje ,wpisalem adres ktory odwiedzam dość czesto i droge znam i zaczęło sie zaczęła nawigacja prowadzić jakimis dziwnymi drogami w sumie trase ktora pokonuje w 45 do 50 minut przejechalem w 1 godzine i 3 minuty.Dobra ,mysle moze cos wypadło na drodze i stad ta różnica ale w drodze powrotnej włączłem nawigacje w samochodzie i na telefonie no i tu rozjechało sie i to dosc dużo .Zacząłem szukac w internecie jak zrzucić nawigacje z telefonu na…
-
- 3 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzien dobry szukam aktualizacji map do wersji rmc
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem nowym użytkownikiem. Mam problem z moją audi A6 C7 2.0 TFSi 252 km, przebieg 136 tys. km, kod silnika CYPA Od wielu miesięcy borykam się z problemem przy odpalaniu auta na ciepłym silniku. Mianowicie, gdy odpalam auto nie może wejść na prawidłowe obroty na biegu jałowym. Przy uruchomieniu obrotomierz wskazuje 300 obr./min i powoli podbija do wyrównania mniej więcej do 800-900. Niekiedy jednak bez delikatnego dodania gazu auto samoistnie gaśnie. Czasami problem pojawia się również przy dojeżdżaniu do skrzyżowań do momentu zatrzymania się, wtedy obroty spadają praktycznie do 0. W trakcie jazdy żadnego szarpania/falowania. W ostatnim czasie wysokie spalani…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Po pierwsze potrzebuje zakupić radary i zaślepki do A6 c7 allroad 2012 rok... Niestety zostały skradzione. Pytanie czy znacie jakiś skuteczny sposób na zabezpieczenie tego przed następna kradzieżą? Lub chociaż odstraszenie złodzieji
-
- 0 odpowiedzi
- 975 wyświetleń
-
-
Poszukuję instrukcje serwisową do Audi A6 C7 m.in. silnika, zawieszenia. Czy mógłby ktoś podesłać taki manual z momentami dokrecenia?
-
- 0 odpowiedzi
- 904 wyświetleń
-
-
Kupiłem niedawno Audi A6 C7 i okazało się, że nie posiada bagnetu do sprawdzania oleju, tylko zaślepkę. Na allegro widziałem bagnety, lecz w opiniach wyczytałem, że nie pasuje do tego sinika. Czy ktoś może coś polecić, co zastosować?
-
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Wczoraj próbowałem odpalić auto ale niestety wyskoczył komunikat mi odnośnie skrzyni biegów oraz przekładni. Auta już nie idzie uruchomić. Podpiąłem pod komputer i pojawiły mi się takie błędy: 01315 - Elektroniczny moduł sterujący skrzynią biegów, kody kontroli usterek, nieciągły 03192 - Lampa kierunkowskazu 2, tylna lewa, obwód nieprawidłowy, nie ciągły Posiadam Audi A6 C7, 2014 r, 2.0 TDI 190km, skrzynia s-tronic. Czy ktoś już spotkał się z podobnym przypadkiem? Czy być może jest to usterka gniazda sterownika skrzynki biegów?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Chciałbym doposażyć swoje A6 w ogrzewaną kierownicę z łopatkami zmiany biegów. Wiem ,że jest to możliwe i chętnie dowiem się więcej, od kogoś kto już to robił, bądz cokolwiek wie w tej kwestii? W związku z tym,że chciałbym by była to kierownica ogrzewana interesuje mnie również gdzie mieści się włącznik ogrzewania kierownicy w waszych A6 ( ulokowany na kierownicy czy gdzieś na desce) ? Pytam ponieważ widziałem kierownice ogrzewane z takim włącznikiem oraz bez...
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
jest kilka opcji jazdy na automacie po mieście po autostradzie itd może ktoś napisze jak najlepiej i wykorzystać te opcje w życiu codziennym,ja używam automat na co dzień,a przecież te inne funkcje są i pewnie mają jakieś inne zastosowania ,z góry dzięki za info
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-