Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 (2011-2018)

Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Hunter 72,

Witam mam problem z navigacja mam rmc eu p11474 i po wcisnieciu guzika nav wyskakuje komunikat nawigacja nie dostepna pomocy

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Jonasz,

Cześć Wszystkim. Mam problem z silnikiem w swoim Audi A6 C7. Jest to wersja 313KM biturbo z 8 biegową skrzynią, rok 2012. W momencie mocniejszego dodawania gazu, przy około 4 tyś. obrotów samochód zaczyna cały drżeć. Spada moc, dynamika i czasami ma ciężko wskoczyć na wyższy bieg. Wrażenia są takie jak bym jechał z niedokręconym kołem. W trybie "dynamic" przy nagłym zwiększeniu obrotów coś się blokuje, spada kompletnie moc i zaczyna migać kontrolka świec żarowych. Dodam, że poprzedni właściciel wyciął DPH'y , a po wpięciu do komputera błędy się nie pokazują i Poniżej są linki do filmików, które nagrałem z całą sytuacją. Jeżeli ktoś z Was spotkał się z podobn…

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez NaSzpan,

Witajcie. Panowie którzy siedzą w temacie. Poszukuje i mam problem ponieważ nie mogę znaleźć blokad do silnika CRTE. Jest wiele blokad niestety do danego silnika raczej żadne nie pasuje. Stad pytanie ma ktoś może dostęp do takich blokad? Pytanie czy od innych 3- litrowych silników będą pasowały blokady do tego silnika. Mowa tu o A6 4G 218KM kod silnika: CRTE 2015rok. Dzięki :-)

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez mobby1977,

Witam, Obecna zima spowodowala, ze przestal mi reagować wysuwany monitor od multimediów, zero obrazu. Nie chce krakac ale może to bezpiecznik? Mozecie cos podpowiedzieć co można z tym zrobić? Dzięki bardzo.

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez kruppen,

Witam, jestem posiadaczem audi A6 C7 od tygodnia i chcialem poprosic o rade w sprawie systemu start-stop. Po wlaczeniu silnika pojawia sie komunukat ze system start-stop chwilowo jest niedostepny i nie znika nawet po przejechaniu 200 kilometrow, a takze po wylaczeniu z przycisku i ponownym wlaczeniu. Jezeli po pojawieniu sie tego komunikatu wylacze silnik i od razu go wlacze ponownie system uruchamia sie poprawnie i dziala w praktyce rowniez, zadnych bledow nie ma . Czy normalne jest takie "podwojne zapalanie" zeby system zadzialal? czy jest to awaria?

• 4 odpowiedzi
    • 18,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez speeder,

Witam Stałem się posiadaczem Audi a6 c7 z roku 2012 177km skrzynia manualna. Moje pytanie jest następujące: Chciałem wymienić oleje skrzyni biegów manualna oraz silnika chciałem prosić o dokładne dane jaki olej jakiej firmy oraz jaka ilość jest potrzebna do wymiany? Chciałem wymienić również tarcze oraz klocki hamulcowe prosił bym również o firmę jaką wybrać? ostatnią rzeczą o jaką chciałem zapytać to opony... jakie wybrać? jakie poleca Audi? Serdecznie pozdrawiam Tobiasz

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  7. Witam Czy w A6 C7 z 2012 jest blokada kierownicy ? i jak działa ? Od jakiegoś czasu na zimnym silniku jadąc na wprost powyżej 60km/h czuję opór, kierownica przeskakuje tylko w jednym miejscu, zastanawiam się czy nie jest to spowodowane uszkodzonej blokady kierownicy. na kompie nie ma żadnych błędów pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez lewsylwia,

Poszukuję instrukcji PL do MMI A6 C7 , ktoś

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Pachol1983,

Witam, komputer pokazuje zbyt duzy poziom oleju,ponad max. auto 2016 przebieg 23500 przeglad olejowy 5 dni temu i od razu po nim przelot autostradowy Warszawa-Lodz Jaka moze byc przyczyna. DPF? Czy moze serwis wlal za duzo oleju? Dzieki za info i pomoc. Grzesiek

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez waldek0404,

Szukam instrukcji obsługi w języku polskim do audi a 6 c 7 Pomoże ktoś ? Z góry dziękuję .

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Novak,

Witam, niedawno zakupiłem A6 z 2016 roku i mam problem, gdyż po dokładnym umyciu okazało się, że na lakierze jest mnóstwo białych plam,szczególnie na poziomych elementach, tzn. masce, dachu, tylnej klapie i na gorze drzwi i błotników. Oddałem autko do polerki, robili z tydzień, i wyglądało nawet dobrze, ale po 3, może 4 myciach problem znów wyszedł. Na domiar złego widać już pełno rys po papierze. Poradźcie proszę co z tym zrobić .

• 1 odpowiedź
    • 6,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez ABA,

Witajcie, Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem A6 C7 (2011-2012). Mam jednak sporo wątpliwości z tym związanych. Bardzo mi się podoba wersja 3.0 tdi z 245 KM i napędem quattro. Zastanawiają mnie jednak koszty eksploatacji, mianowicie: 1. Rozrząd- ponoć łańcuchowy rozrząd w tej wersji został poprawiony i jest bezawaryjny, ale czy na pewno? Rozumiem, że nie ma nic wiecznego, ale słyszałem, że w C6 łańcuchy potrafiły się bardzo szybko rozciągać, 2. Automatyczna skrzynia biegów- jak z żywotnością automatów dedykowanych tym silnikom? 3. Zawieszenie- jak wygląda sprawa z pneumatycznym zawieszeniem? Czy jest awaryjne i drogie w naprawie? 4. Jaki…

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez kacpergold,

Cześć, zauważyłem, że silnik chodzi mi głośno na zimnym silniku, co przyznam szczerze mnie bardzo irytuje. Problem znika po przejechaniu kilku kilometrów. Co jest tego powodem?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez skwiras,

witam mam problem z kontrolka na zegarach ZUZYTE OKLADZINY - wymienilem oba sensory niepomoglo -klocki jak nowe 5 m-c temu wymienione - na zwarcie w wtyczce laczacej sensor obie strony niepomoglo -vcds 17.1 z kablem niedaje rady niewiem moze niemam orginalnej wersji tak czy tak niemoge tego zmienic tym vag-iem Moze klos juz mial taki problem zgory dziekuje za jakikolwiek wskazowki i pomoc z tym problemem

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Jonis,

Witam, przy kupnie swojej A6 C7 z 2012 roku nie miałem koła zapasowego, miejsce na zapas w bagażniku jest strasznie małe więc myślę że wejdzie tam tylko koło "dojazdowe" z racji że nigdy nie kupowałem kół dojazdowych nie wiem jak się je dobiera dla informacji dodam że moja Bestyjka stoi na 16" felgach na oponach 225/60 R16 ktoś pomoże w doborze koła dojazdowego? Ewentualnie skieruje do jakiejś aukcji internetowej bądź hurtowni, sklepu? Był bym bardzo wdzięczny.

• 2 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Tomasz Kwiatkowski,

Pytanie dotyczy możliwości ustawień ogrzewania/nadmuchu powietrza (regulacja temperatury za pomocą 2 pokręteł), tzn. jeżeli mam ustawiony nadmuch na nogi i/lub na kratki i w chwili włączenia nadmuchu na szybę to automatycznie ZAWSZE wyłączają się te pozostałe nadmuchy (jak wyżej, tj. np. nogi i/lub kratki). Reasumując nie ma możliwości jednoczesnego nadmuchu na szybę i nogi i/lub kratki. Czy i jak można to zmienić? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Tomek K.

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Lisek1980,

Hej. Ktoś może jak sprawdzić jaki jest u mnie kod silnika? Udało mi się ustalić, że mój silnik 2.0 TDI 177 km ma dwie wersje kodowe tj. CGLC i CMGB. Jak to sprawdzić, gdzie szukać. Dziękuje z góry za wszelkie info, Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez kaczory2,

Witam , kto mi wskazać może miejsce w audi a6 c7 2011 gdzie znajdują się cylinderki klimatyzacji.

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Filippo,

Witam. Posiadam Audi A6 C7 2.0 TDI 2014. Zauważyłem że pod plastikową pokrywą silnika prawdopodobnie mam mały wyciek. Chciałbym się bliżej przyjrzeć temu problemowi, lecz nie wiem jak zdjąć tą pokrywę. Wiem gdzie mniej więcej są mocowania, boję się że mogę coś połamać. Czy pokrywa jest mocowana na zaczepy czy przykręcana, lub jakiś inny sposób? Za pomoc bardzo dziękuję.

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Maniek Man,

Witam , poszukuję schematu elektrycznego połączenia ledów w lampach fullled A6C7 oraz w matrixach od RS7. Pozdro

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  21. Mam w mojej audicy A6 C7 2,0 TDI z 2011 roku reflektory halogenowe, w porównaniu z biksenonem w nocy mało widzę. Bi xenony mam w audi Q3 i Volvo XC60 różnica jest kolosalna. Wyczytałem, iż wymiana na biksenon/xenon musi być z poziomowaniem lamp plus spryskiwacze ze względuna fakt, iż wiązka światła ulega rozproszeniu na brudnym szkle reflektora i może oślepiać jadących z przeciwka - razem układ homologowany. Taki układ wymagany dla nowoprodukowanych samochodów. W normalnych halogenowych lampach nie ma spryskiwaczy (w moich również brak takiego układu) reflektorów. Ci którzy oferują wymianę (koszt ok 3kPLN) też spryskiwaczy nie montują. Czytałem, iż taki montaż, bez …

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Możecie tutaj zamieszczać znalezione przez siebie testy Audi A6 C7. Na pierwszy ogień wrzucam te znalezione przeze mnie: Test Audi A6 C7 zrobiony przez autospies.com Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 13,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.