Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 (2011-2018)

Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Cześć, postanowiłem opisać swój problem na forum, ponieważ problem jest dość nietypowy i póki co nie znalazłem rozwiązania. W zeszłym tygodniu (poniedziałek) o 8 rano (po około 16h postoju odpaliłem auto) z początku wszystko było okej, ale po przełączeniu na D bądź R z komory silnika zaczęły wydobywać się dźwięki tak jakby metalicznego tarcia (nagrałem film, jest w załączniku). Dodatkowo co jakieś 5-10s. silnik cały szarpie, tak że buja całym nadwoziem. Powtórzyłem procedure 2-3 razy i za każdym razem po przełączeniu na D i R sytuacja się powtarzała. Auto było w tym czasie u dwóch mechaników, ale niestety wtedy problem ustąpił. Testowali auto przez 4 dni, a obja…

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez piotras_waw,

Cześć, niedawno zregenerowałem turbinę, wymieniłem także odmę, ale mam jeszcze jedną (a może kilka?) nierozwiązaną zagadkę. Może ktoś pomoże? Objawy: 1. Auto wydaje dziwny dźwięk, jakby świst podczas przyspieszania, który słychać także jak odpuszczę gaz. Jakby świst powietrza. 2. Co jakiś czas na szafie wyświetla mi się komunikat, coś w stylu: Wzmacniasz siły hamowania - funkcja ograniczona. Można jechać dalej. 3. Gdy auto stoi na zapalonym silniku, wrzucone P, gdy wcisnę gaz to jest taki objaw jakby auto chciało ruszyć do przodu i kilka (może kilkanaście) cm nawet rusza! Na szczęście nie dalej, ale ten mały ruch do przodu jest podejrzany. Na N tego nie ro…

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Lolas891,

Witam wszystkich. Od niedawna mam problem z ogrzewaniem w audi a6c7 2.0tdi tak myślę ze problem pojawił się po wymianie płynu chlodzacego było dużo piasku.zaprowadzilem auto do mechanika i był błąd pompki cyrkulacji wody i mechanik ja naprawił jakimś cudem i niby działa ale ogrzewanie chodzi tylko przez parę minut i na nowo leci zimne powietrze. Temperaturę trzyma. Już ręce rozkładamy z mechanikiem wczoraj czyścil nagrzewnice i dalej to samo. A jeszcze dodam że był robiony rozrząd przed wymianą płynu chlodzacego.

• 2 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez mk37475,

Z racji, że moje auto pochodzi z rynku japońskiego, nie jestem w stanie za dużo odszyfrować w instrukcji obsługi, książki serwisowej itp. Czy znajdę gdzieś harmonogram serwisowy do Audi? Chodzi mi o informacje np. co ile Audi zaleca wymianę oleju w skrzyni S-tronic?

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  5. Witajcie! Jestem szczęśliwym posiadaczem A6 C7 z 2017 roku sprowadzonego z USA. Co za tym idzie muszę zrobić przegląd techniczny. Po odbiciu się od dwóch stacji diagnostycznych które nie bardzo chciały takowy przegląd zrobić trafiłem na Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów na życiowego diagnostę który ogarnia wszystko bez problemu ale pojawia się ALE. Audi z USA nie posiada naklejki w bagażniku na której są opisane wszystkie DMC, poza tym nie ma wymiarów. Katalog z którego korzysta diagnosta jest dość ubogi i przy tych parametrach silnika wyskakują mu dane z A4... I tu dochodzimy do clou tematu: Potrzebuję zdjęcie/skan/pdf/ksero naklejki z danymi technicznymi z k…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Adigra,

Witam. Od kilku dni mam problem z manualną skrzynią biegów. Wszystkie biegi wchodzą bardzo dobrze z wyjątkiem biegu piątego. Jego pozycja jest jak gdyby przesunięta lekko w lewo i przy wrzucaniu tego biegu trzeba drążek lekko przesunąć w lewo aby ten bieg wskoczył. Fakt, że bieg wchodzi gładko bez większego problemu. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Przepraszam z nie fachowe określenia, ale nie jestem w sprawach samochodowych biegły.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez szczechu1991,

Po wymienie oleju po przejechaniu kilkunastu km zaczęło coś wyć, buczeć najgorzej na 4 biegu i dzieje się to gdy wciskam pedał gazu gdy puszczam jest cisza… dodam ze przed wymiana oleju nie było żadnego problemu. I jeszcze przy wymianie oleju mechanik wymieniał pompkę bo ciekło uszczelka. Mial ktos może podobny problem ? pzdr

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez radekpawlowskine,

Cześć, Znalazłem dosyć fajny samochód z fajnym wyposażeniem Audi A6 C7 - 2012 rok 177km Multitronic, Sedan disel. Zleciłem oględziny auta i wszystko wygląda w porządku lecz praca silnika jest odrobinę dziwna, stąd mój post. Może ktoś z was ma większą wiedzę i jest w stanie rozpoznać w czym jest problem. Auto było sprawdzone na autostradzie przy dużej prędkości i odziwo jest dynamiczne jezdzi świetnie. Załączam filmik z nagraniem pracy silnika. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc. https://youtu.be/eyBMOcoEofE

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez piotras_waw,

Czołem! Po prawie 6 latach jazdy (przebieg: 101 tys.) w moim a6 C7 (rocznik 2017, listopad, 2.0 TFSI 252 KM, skrzynia S-Tronic, quattro, polski salon) zapalił się check-engine. Auto zachowuje się normalnie, nie widzę różnicy podczas jazdy, nie mniej zestaw błędów jest, a check po skasowaniu zapala się znów po około 25 km jazdy. Oto błędy: 1. P006800: Korelacja MAP/MAF <-> położenie przepustnicy. 2. P227900: Nieszczeln. ukł. pow. dolot. Wklejam dane z VCDS-a: Wtorek,24,PaYdziernik,2023,20:04:34:00009 Wersja VCDS: AKP 20.4.2 uruchomiony na Windows 7 x64 http://www.vcds.pl Adres 01: Silnik Plik etykiet: 06L-907-115-V1.clb Oznaczenie e…

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  10. Hej! Noszę się z zamiarem kupna C7 z silnikiem 2.0 o mocy 252km stąd pytanie na temat awaryjności tego silnika. Jakiś czas temu natknąłem się na artykuł mówiący, że niby jednostki po 2012 są pozbawione wszelkich wad i godne polecenia. Czy jesteście w stanie to potwierdzić? Na co jeszcze trzeba zwrócić uwagę? Jakie inne elementy mogą sprawiać problem? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Pawełddd,

Witam , ktoś z was jest w stanie powiedzieć do czego jest kostka w wiaązce przy czujnikiu temperatury zewnętrznej 3 piny.??? Na belce przedniej ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez adamwalsall,

Witam, Mam pytanie auto od kilku dni męczy mnie. Problem w tym ze tydzień temu na postoju obr. poszły do 1 tyś czekałem jakieś 15 - 20 min i nic się nie zmieniło więc wylaczylem po zaczęły wentylatory chodzić. Domyślam się że to bylo wypalanie dpf. Ale od tego momentu zaczęły się kłopoty. Spalanie na poziomie 12L i trasa 7 -8 L. Na drugi dzień się uspokoiło trasa 6 L. No i na kolejny dzień powrót, więc czekałem ok.30 min na postoju, trochę dodałem obr. 1700. Po czym obroty niby zeszły do 800. Więc auto wyłączyłem. No i kolejny dzień miasto i spalanie ok. 10 L ? Jakieś pomysły? Auto mam od miesiąca.

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Marcin8805,

Witam. Mam pytanie odnośnie nawigacji. Kilka dni temu nawigacja zgubiła lokalizację i teraz wyświetla mi położenie auta na drugim końcu polski i nie mam możliwości wyświetlenia dostapenych satelit. Posiadam auto od 2 miesięcy i w stacji nie było żadnej płyty oraz kart pamięci. Co może być przyczyną że nagle nawigacja się zgubiła?? Do tej pory działa bez zarzutu

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez sebanb,

Witam serdecznie. Kupiłem piankę do czyszczenia klimatyzacji. Wykonałem wtrysk w każdy nawiew wykonałem procedurę i po odpaleniu auta przestało działać radio oraz wyświetlacz radia. Nie działają żadne systemy sterujące. Może pytanie gdzie szukać co wytrzeć gdzie zajęć. Trwa to już 3 dni i jedynie zaczęło wysuwać i chować ekran

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Damixxx69,

Witam posiadam Audi A6c7 z 2016roku, jak wracałem z Niemiec opadł mi reflektor prawy świeci normalnie a lewy tylko przy odpalaniu się lekko podnosi i dalej opada jakie mogą być przyczyny?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Jakub.Muzyczuk,

Siemka, A6C7 2017. Klapa bagażnika z pilota się nie chce otworzyć kierunkowskazy migają jak przy normalnym otwarciu. Ręcznie przyciskiem na klapie, z przycisku wewnątrz auta bądź na ruch stopą otwiera się idealnie. Zamykanie również jak należy z przycisku na pilocie, wewnątrz auta, no i guzikiem na klapie. Ale skubane nie chce się otworzyć z pilota, komputer żadnych błędów nie pokazuje oraz w kodowaniach widać że aktywna funkcja otwierania z pilota, dezaktywacja i aktywacja nie pomogła.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez marysia2020,

Witam, od niedawna posiadam A6 C7 2018, chciałabym zmienić troche "wizerunek" zegarów. Mam białe takie cienkie napisy a chciałabym wyraźne białe, a przede wszystkim żeby sie pojawiła "kreska czerwona". Czy ktoś coś podpowie?? Dołącze zdjęcie, które chciałabym uzyskać. Z góry dziękuje za odp.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Saj007,

Hej Jestem świeży i mam problem w nowo nabytym aucie tj. A6 z 2012 słychać stukot silnika na luzie No i jak się wciśnie sprzęgło to również ale jeżeli puszcze sprzęgło do połowy nadal na luzie to stukot zanika a jeśli puszczam go dalej to ZNOW się pojawią jak ruszam autem nie ma klekotu. Nagrałem filmik może ktoś doradzi co to może być znajomy mówił że to może webasto się załącza i dogrzewa zimny silnik ,ale dla mnie to dziwę w tej klasie auta. dołączam filmik może ktoś zna problem,a co waNiejsze rozwiązanie. 20220314_174225.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez elaskowska2,

Witam-mam system keyless ale pomimo instrukcji obslugi nie umiem go aktywowac,a mianowicie opisane jest ze przeklania ma byc w pozycji P-o jaka przekladnie chodzi?

• 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez julia 2828,

Witam brak u mnie podnoszenia i domykania szyb i szyberdachu z pilota nie mam tej fukncji w mmi ,szyby zakodowania klawiszami ,czy moze mi ktos pomóc w tm temaci audi a6 c7 z 2014 z usa, pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez azarro,

Witam forumowiczów. Jestem posiadaczem Audi A-6 C7, silnik benzynowy 2.0 TFSI, 211 KM, 155 KW z roku 2013, przebieg 178.000, co może być przyczyną dużego spalania w cyklu miejskim, komputer pokazuje 20-22 /100, na ciepłym silniku, natomiast w trasie jadąc 100-110 km/h około 9 litrów, czy też tak macie?. Pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 4,4 tys. wyświetleń
  22. Witam. Czy moglbym poprosic o ocenę logów dynamicznych i wskazanie czy warto zrobić jeszcze inne logi? Auto jak w temacie CVUB, A6 C7 3.0 TDI V6 2018 326 KM. Niedawno byly wymieniane 3 wtryski na gwarancji (objaw to drżenie i telepanie autem przy dodawaniu gazu, głównie na "obciążonym" silniku (np.na 7 biegu lekkie wciśnięcie gazu przy obr.ok.1400). Auto było też zamulone i pojawiała się "twarda", glosna praca silnika zwłaszcza na nierozgrzanym silniku na 1-ce przy przyspieszaniu. Ale także na rozgrzanym silniku przy jezdzie w korkach ta glosna praca występowała oraz gdy na chwilę zgasiłem i uruchomiłem auto ten objaw tez od razu sie pojawiał nawet na rozgrzanym silni…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  23. Instrukcja obsługi a. a6 z 2016 roku po polsku lub niemiecku. czy ktoś mógłby mi ją zeskanować? najważniejsze to obsługa pojazdu przez ekran mmi. Mam instrukcję w j. włoskim.

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  24. Witam wszystkich, Tydzień temu kupiłem Audi A6 Avant Black Edition 2018 2.0tdi. Dziś zauważyłem, że obok tylniego prawego koła wisi cienka przezroczysta plastikowa/gumowa rurka .Tak myślę że to koze być rurka od odpływu wody ściekającej. Proszę bardzo o radę czy to może być rurka sciekowa czy też jakąś inną.Dodam jeszcze że rurka jest sucha i praktycznie czysta. Z góry Dziękuję

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  25. Witam serdecznie mam nadzieję że ktoś z kolegów doradzi i pomoże.Miałem wymienioną przednią lampę w audi a6 c7 bo oryginalna została uszkodzona I zauważyłem że w nowej a jest to HELLA świeci delikatnie mocniejszym światłem niż stara która ma lekki odcień cieplejszego natomiast ta nowa białe światło.Czy jest to spowodowane że stara lampa ma już swoje lata i diody zmieniają moc świecenia i delikatnie odcień?Do pytania wstawiam zdjęcie etykiet nowej i starej lampy.Dodam że jest ta różnica delikatnie zauważalna.Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.