Audi A6 C7 (2011-2018)
Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
97 tematów w tym forum
-
Witam mam Audi A6 C7 30 TFSI Mam problem z prądem pompy jonowej na dwóch sondach z prawej strony dodam że sądy wymieniane na nowe jak i oryginał używane nic to nie daje sprawdzone wszystkie bezpieczniki przekaźniki cały czas ten sam błąd zauważyłem że przy spokojnej jeździe Samochód jeździ dobrze A gdy tylko trochę go pomęczę to po około dziesięciu minutach zaczyna nierówno chodzić podnosić obroty Czy może ktoś pomóc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Zwracam się z takim zapytaniem jak w tytule, czyli wymianą / przerobieniem reflektorów w aucie A6 C7 allroad z 2013 roku bi-xnenon na full led (nie matrix). Czy jest to wykonalne, opłacalne, czy może jest jakaś lepsza opcja (jakieś zamienniki)? Czy ktoś się tym interesował lub może ma taką "operację" za sobą?
-
- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, czy jest ktoś kto może sprawdzić mi autko po numerze VIN? WAUZZZ4G5DN002504 Audi A6 C7 allroad
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam w swoim Audi A6 takie przyłącze, czy ktoś może wie do czego służy domyślam się że może chodzić o montaż tabletu czy innego ekranu?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, 2 miesiące temu wracając z gór pojawiło się wiele błędów naraz w stylu awaria hamulca, TMPS i wiele innych. Na drugi dzień auta zapaliło i jeździło normalnie. Pojechałem do mechanika - skasował błędy i nic się nie pojawiło przez tydzień. Po tygodniu zaczęło się częściej pojawiać ale u mechanika zawsze ustępowały usterki. 2 tygodnie temu auto stanęło całkiem, nie potrafili znaleźć przyczyny, próbowali nawet wymienić sterownik silnika. Na forach znalazłem podpowiedź aby sprawdzić wtyczkę sterownika do skrzyni. Trafiona diagnoza - wtyczka rozsypała się po wyciągnięciu. Na forach znalazłem również kto regeneruje taki…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś może podpowie jak odsłuchać muzykę z pendrajw lub telefonu, od niedawna mam a6 i nie mogę tego opanować.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich! potrzebuję pomocy,a mianowicie mam problem ze systemem start stop.od dwóch dni zauważyłem ze system nie działa a na konsoli wyświetla się ikonka (przekreślone) A a po przejechaniu 10 km i wyłączeniu zapłonu chodzi wentylator,wcześniej tego nie było.posiadam audi a6 c7 2016 automat,2,0 disel 190km.Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam 2 miesiące temu kupilem A6 avant 2.0 tdi ultra black Edition 2015r. Padła mi pompa Adblue ,a po jej wymianie po dwoch dniach zapaliła sie kontrolka układu kontroli emisji wydaje mi sie ze to EGR.czy ktos mial taki problem.Dzieki pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z podłączeniem telefonu z wyswietlaczem w samochodzie,chcialem korzystac z nawigacji ,sciagnąem andrnoidauto ale telefon nie może polączyc z samochodem.I teraz pytanie czy jest cos z moim telefonem czy kablem czy jeszcze cos.Chce zaznaczyc ze w samochodzie nie mam gniazda USB tylko gniazdo 1cm na 4cm (miej więcej). Prosze o podpowiedz
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie czy orientuje się ktoś z Was jaki jest oryginalny numer oleju do skrzyni o kodzie rlb (skrzynia s-tronic 7 biegów z plastikowa miską olejową w silniku 2.0 tdi ultra 190 km). Według moich ustaleń numer tego oleju to G055529A2 (dostępny za 115 zł/l na allegro). Znalazłem jedyny zamiennik tego oleju Febi 49700 (mam dostęp w cenie 76 zł/l). Czy orientujecie się czy przypadkiem w bańce Febiego nie jest wlany oryginalny olej, bo mam takie podejrzenia, a zawsze to jakaś oszczędność przy 6 litrach. Ogólnie dostępny jest jeszcze olej o numerze G052529A2, ale chyba jest przeznaczony do starszych s-tronikow z metalowa miską. I jeszcze jedna sprawa, a mianowicie…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, nie wiem czy dobre miejsce do zadawania tego typu pytań ale: chcę wymienić standardowy dyfuzor na taki aby wpasować podwójne końcówki układu wydechowego. Ktoś coś poleci? Dodam, że tylko w oparciu o seryjne mocowania bez rzeźby. Oraz szukam czarnego grilla bo ten mój w chromie średnio mi leży. Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam upatrzona, wymarzona A szusteczkę C7 z silnikiem 3.0 bi turbo i przebiegiem 230k. Znajomi odradzaja mi mówiac ze po 200k przebiegu wszystko leci już na grandę. Może ktos się wypowie na ten temat. Czy warto sie w to pchać. Jakie są wady tego silnika i czy ogólnie polecacie. Wiem że rozrząd przy tym przebiegu bedzie zaraz do roboty. Jak sie sprawuje pnełmat przy tym przebiegu. Z góry dzieki za odpowiedz.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem! Potrzebna mała dolewka płynu do mojego auta A6C7 (2.0TDI/190km 2014). Według instrukcji powinien być G12++ lub G13, ale one są koloru fioletowego, a ja w chwili obecnej mam kolor różowy/czerwony? Czy jest możliwe że produkowali np G13 w kolorze różowym? Dolałbym G13 ale w instrukcji piszą że NIE można mieszać? Proszę o poradę w w/w zakresie.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z turbo .juz 3 razy wymieniana w aso i znowu awaria .Zapika sie geometria.Bledy za kazdym razem P029900 i P0AF00.Moze ktos juz miał doczynienia z takim przypadkiem.Dziekuje za wszelkie wskazówki.Ręce opadają .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam od pewnego czasu mam zanikające kierunki na klapie bagażnika , raz lewy raz prawy ale podczas dłuższej jazdy wracają po ponownym odpaleniu jest ok ale na chwilkę i podczas użycia zaraz błąd wraca gdy zamykam auto z pilota tez zapalają się dobrze kierunki na karoserii normalnie działa moze ktoś zna problem wiec proszę o poradę
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie.czy ktos moze mi powiedziec jak przeprowadzic adaptacje multitronica i sprzegla vcdsem krok po kroku?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam pytanko Od paru dni nie działa mi Automatyczny Hamulec Ręczny i chciałem zapytać czy na komputerze powinno pokazać błąd jeżeli coś nie gram z nim
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie Jestem nowym posiadaczem Audi A6 rocznik 2013 chciałabym się dowiedzieć czy w tych rocznikach jest już Tv tuner ewentualmie jak go włączyć
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w temacie nie działa pilot , umarła bateria, wymieniłem baterie kontrolka miga a auta nie można otworzyć ani zamknąć po prostu auto nie widzi pilota ( a6 c7) , trzeba kodować kluczyk w serwisie czy uda sie samemu jakoś to zrobić ????? Z góry Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam michal
-
- 2 odpowiedzi
- 16,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem gdyż zmieniłem skrzynie biegów w audi A6 C7 2.0 177km manual, wyskakuje mi awaria systemu start stop i jest błąd p181c00 czujnik rozpoznania neutralnego biegu. Zmieniłem następnie czujnik ten co był u mnie w skrzyni ale już bez zmian Może ktoś wie jak zaadaptować ten czujnik ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam mam maly problem mianowicie nie dziala mi klapa bagaznika ani z pilota ani z przelacznika ani z microswicza w klapie.zostala sprawdzona cala wiazka od zamka po modul body computet.zostal sprawdzony body computer modle na stole u elektronika wszystko dziala jak powinno.stwierdzil ze to wina oprogramowania.dodam jeszicze ze kolega sprawdzal mi vcdesem i jest mozliwosc wysterowania klapy z kompa i sie otwiera bez problemu. A normalnie jak by byla martwa. Moze ktos mial taki problem i wie jak to rozwiazac.elektronik powiedzial ze blad tkwi w oprogramowaniu ale nie wiem czy to prawda.Moze macie kogos kto by to naprawil nie za miliony monet
-
- 0 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie jakie wady mogą mnie spotkać przy zakupie audi A6 3.0 bi TDI 2013rok. Proszę doradzie na co szczególnie zwrócić uwagę. Dziękuję wszystkim z góry za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o pomoc w wyborze wersji silnikowej. Zamierzam zmienić auto i ostatecznie wybór padł na A6 C7 tylko wielu rzeczy się naczytałem i mam mieszane uczucia. Ze silniki maja problemy z blokami, ze skrzynie automatyczne często padają, ze zawieszenie jest do niczego i wiele wiele innych. Takze proszę o pomoc w podjęciu decyzji co kupić. moj wstępny wybór padł na 3.0 tfsi 310KM w automacie z napędem quattro. Słyszałem ze najlepsza wersja jest 2.0 254KM mozecie coś doradzić podpowiedzieć ? Czy naprawdę jest aż tak zle z benzyniaki ? Dodam że w grę wchodzi tylko auto benzynowe i musi mieć więcej mocy, nie chce wersji podstawowych. D…
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a6 c7 2.0 tdi 177ps.problem polega na ruszaniu autem kiedy silnik jest rozgrzany tzn szarpie na kolejnych biegach jest ok rowniez po zatrzymaniu auta z zewnatrz z przodu widac troche dymu i czuc spalonym olejem.czy jedno z drugim moze miec cos wspolnego.auto pracuje rowno nie slychac nic niepokojacego. Manualna skrzynia dziekuje za rady
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-