Audi A4 B9 (2015-2024)
Forum Audi A4 B9. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
34 tematów w tym forum
-
-
-
Mam dość zagadkowy problem ,gdyż rano pojechałem na chwilkę, wróciłem po godzinie chciałem dalej jechać a tutaj awaria przekladni komunikat, i ani do przodu ani do tyłu, ato nie chce jechać .Mechanik podłączył się wyszło błąd P17F900. Do wymiany 0CK325497H sterownik hydrauliczny. Po wymianie dzwoni do mnie i mówi że dalej auto nie chodzi. Teraz błąd P0C2900 uszkodzona pompa oleju 0CK325583H i dalej błąd P17F900. Oczywiście i ta pompa została wymieniona. Problem nadal pozostał . Jestem tutaj swierzy więc jeśli jakieś informacje jeszcze mogę dostarczyć, tak też uczynię:)
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
witam dziś chciałem sprawdzić bezpiecznik nr 6 od gniazd elektrycznych na czarnej szynie odpowiadający za centralną elektrykę okazało się że go nie ma gdy chciałem go włożyć 20A spalił się od razu czy ktoś wie może jaka może być przyczyna pozdrawiam i będę wdzięczny wklejam jeszcze skan z vcds Znaleziono 1 błąd: 65568 - Nieznany kod błędu U1415 00 [009] - - Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów błędów Ramka zamrożona: Stan błędu: 00000001 Priorytet błędu: 5 Częstość błędu: 1 Wew.licznik błędów: 34 …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie. Właśnie wracam od mechanika i do wymiany czujnik NOx. W moim aucie jest czujnik o numerze 8W0907807C który kosztuje w Audi Gliwice ponad 3000zl. Znalazłem na znanym forum czujnik nowy oryginalny o numerze 80A907807B. Sprzedawca po sprawdzeniu vin napisał że będzie pasował. Ponieważ cena jest 800zl poważnie się zastanawiam nad kupnem. Czy jest ktoś kto mógłby to zweryfikować i potwierdzić że ten nowy czujnik będzie działał prawidłowo w moim aucie? Audi A4 B9 sline 2.0tdi 150KM 2016r. Vin WAUZZZF4XGA018244
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Jestem posiadaczem audi a4 b9 allroad od 17 kwietnia tego roku. Samochód kupiony od dealera w Lublinie w ramach audiselectplus. Mam następujący problem z samochodem. Auto w pewnym momencie traci moc na komputerze pojawiają się jeden po drugim błędy łącznie około 9 m.in. (esc:usterka, hamulec postojowy:usterka, obroty silnika 3800 1/min, napęd:usterka, system start-stop:usterka, audi pre-sense: obecnie ograniczone). Samochód był holowany do serwisu trzykrotnie. Za pierwszym razem(6.07.21) zwrócili auto po jednym dniu – jedynie zrobili zmianę oprogramowania. Drugi raz samochód stanął na drodze ekspresowej (18.07.21) samochód od tego dnia…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, czy próbowaliście może wytłumiać elementy tapicerki w B9? W TDI podczas przyspieszania na niższych obrotach auto troche wibruje, i wtedy z okolicy uchwytu klamki, jedne i drugie drzwi, tam gdzie wstawiony jest element dekoracyjny (aluminiowy?) dochodzi skrzypienie/treszczenie. Zastanawiam się czy jest sens to rozbierać i próbować wytłumić, czy może poczekam już do momentu aż będę modernizował audio (może wtedy przy okazji się tym zająć) Będę wdzięczny za Wasze komentarze. Pozdrawiam, Piter
-
- 0 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Moje A4 miało już dość mocno zjechane reflektory od jazdy autostradowej (kamienie, piasek itd...) Szybę wymieniłem, ale regeneracja lamp przez polerowanie nie dała jakiegoś mega efektu, dla tego pomyślałem o wymianie samych kloszy. wymiana lamp na tym etapie nie wchodzi w grę, bo musiałbym byc chory na głowę żeby zapłacić w ASO ~10K za jedną lampę z montażem : > Czy ktoś z Was robił już może coś podobnego? Zastanawiam się jakie są ryzyka, czy np po wklejeniu nowego reflektora nie lampy nie zaczną parować, albo czy nie uszkodzą się przy demontażu starego klosza etc... A może macie do polecenia kogoś dobrego w temacie regeneracji lamp samochodowyc…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-