Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Waldemar Mazan,

Witam. Jak w temacie. Gdzie znajduje się moduł haka holowniczego odpinanego w Audi Q7 z 2007 roku. Z góry wieklie dzięki za pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez KUBI_Q7,

Witam wszystkich, proszę o podpowiedzi jeśli ktoś miał taki przypadek. Audi Q7 2007. Na początku nie mogłem regulować siły nawiewu. Później zablokowała mi się dmuchawa na max chodziła nawet jak wydałem kluczyk. Wymieniłem rezystor dmuchawy i wszystkie 4 czujniki w desce. Wymieniłem też czujnik temp. Zew. Za każdym razem jak uruchamiamy silnik pokazuje mi temp -45st. I w miarę jazdy rośnie do aktualnej na zewnątrz. Wyskakuje mi blad U0164 Modul sterowania klimatyzacji (J301) brak połączenia I panel klimatronik nie dziala. Nie działają żadne nawiewy. Może jakiś przekaźnik? Bezpieczniki sprawdziłem ale może jest gdzieś jeszcze jakiś bezpiecznik o którym n…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez pawel4496,

Witam , z dwa tyg, temu przestał działać mi przycisk w klamce do zamykania drzwi tylnych prawych po tygodniu padł drugi w drzwiach prawych przednich , z lewej strony przyciski działają, podejrzewam że przyciski się popsuły. Czy jest możliwość naprawy tego , lub dokupienia jakiejś części czy tylko wymiana całej klamki ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez pawel4496,

Witam może tutaj ktoś pomoże,, z dwa tyg, temu przestał działać mi przycisk w klamce do zamykania drzwi tylnych prawych po tygodniu padł drugi w drzwiach prawych przednich , z lewej strony przyciski działają, podejrzewam że przyciski się popsuły. Czy jest możliwość naprawy tego , lub dokupienia jakiejś części czy tylko wymiana całej klamki ? Audi q7 2013 Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  5. Witam Wszystkich i potrzebuje pomocy: Opis problemu: Chciałem zmienić na ledy podświetlenie w moim Q7. Jedna żarówka zwykła działała a drugiej nie miałem w ogóle. Kupiłem żarówkę led jak na zdjęciu niby z CAN BUS i założyłem do oprawek. Zamontowałem i nic - NIE ZAŚWIECIŁY. Testowałem na zapalonym aucie, przełącznik świateł był na światłach mijania - NIE na Auto. Jedną wyciągnąłem a drugą kilka razy wyciągałem żeby sprawdzić czy dobrze styki dotykają do miejsca styku i tylko raz udało się, że led mrugnął i koniec. Przestało świecić wogóle, błąd na wyświetlaczu żarówka tablicy rejestracyjnej zaświeciła. Pomyślałem, że zostawię zwykłe żarówki standard…

• 0 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Endriu67,

Witam, wymieniał już ktoś urwaną linkę hamulca ręcznego, linka urwana jest przy piaście koła, linka wchodzi w tunel i nie mogę znaleźć informacji gdzie idzie dalej, czy trzeba rozbierać podłokietnik i wszystko co jest na tunelu?? będę wdzięczny za podpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Interesuje mnie jak często i na co zwrócić szczególną uwagę , jakie oleje i w ogóle. Nikt tu nie pisze jak miał jakiś problem to jak go rozwiązał.A było by to na pewno bardzo pomocne, nie tylko dla mnie. Tylko musi się mam chcieć opisać jakiś problem i rozwiązanie a nie tylko szukać porady. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam Mam ogromną prośbę do forumowiczów. Zapewne są tu mistrzowie, którzy są w stanie rozładować nr Vin auta by poznać fabryczne szczegóły auta jaki i jego historię. Audi q7 2007 WAUZZZ4L18D024847 czy ktoś spróbuje rozkodowac taki raport? Pozdrawiam serdecznie

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez DaveEvening,

Witam serdecznie, Od dwóch miesięcy jestem właścicielem Audi Q7 z 2006 z silnikiem 3.0 TDi - BUG. Niedawno zacząłem mieć problemy z radiem - czasami wszystko jest dobrze, ładnie ściąga, ale coraz częściej są takie dziury, że nic poza szumem i jednym lokalnym radiem nie słychać. VCDS pokazuje błąd 00856 - Antena - zwarcie do masy. Wymieniłem wzmacniacz na tylnym prawym słupku C, nic nie pomogło. Jak wypnę białą wtyczkę Fakra zza prawej klapki w bagażniku i wepnę z powrotem to przez pół sekundy radio gra jak ma, potem znów szum. Na co jeszcze spojrzeć? Antena na szybie i kabelki od niej do wzmacniacza wyglądają ok, kabel fakra - fakra za prawym boczkiem bagażnika…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  10. Witam . Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Q7 i mam problem. Tylko po dłuższej jeździe , przejechaniu 20-30 km ( auto rozgrzane ) po zatrzymaniu i przyspieszaniu ale nie dynamicznym tylko spokojnym , w trakcie jazdy obojętnie na jakim biegu występuje głuche puknięcie dobiegające z tylnej części ( nie występuje to podczas zmiany biegu lecz w trakcie jazdy bez względu na którym biegu ). Macie jakieś sugestie co może być przyczyną .

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kaziktp,

Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy w odblokowaniu regulacji tylnej klimatyzacji, obecnie można ją ustawiać wyłącznie z przednich foteli poprzez mmi3g. Czy można to odblokować tak aby pasażer siedzący na tylnej kanapie sam sobie ustawił żądaną temperaturę i siłę nawiewu? Z góry dziękuję za podpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Jak w temacie,gdzie jest moduł skrzyni biegów w Q7 3l 2011roku? Dzięki za podpowiedź.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez tazo211,

Witam mam audi q7 4l 2010r z mmi 3gh 4L0035666B. Pytanie czy ten model posiada bluetooth wbudowany w jednostke? Czy jest moze inny modol gdzies schowany z bluetooth ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez nora666,

Witam, moę ktoś mi podpowie gdzie znajduje się przewód masowy łączący silnik z nadwoziem. Z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez krzysiek241,

witam jestem od jakiegoś czasu posiadaczem q7 i na początku wszstko było ok muzyka grała na wsystkich głośnikach auto posiada system bosse ,jakiś czas póżniej zaczeło grać tylko lewa strona przód bez basu a głośnik basowy tylko z tyłu lewy .Miał ktoś taki problem pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Webasto brzęczy nawet gdy samochód jest zgaszony i zamknięty, z rury wydechowej tylko dmucha, wymieniłem na nowe "używane" i efekt ten sam pompka wody byla spalona.orginalnie Webasto działało przy uruchamianym silniku. Teraz gdy jest zimno odpala normalnie i jak się już zagrzeje w aucie przestaje i zaczyna brzęczeć jeszcze dodam że jeśli nie wyciągnę bezpiecznika to wyczerpie akumulator. Czekam na pomysły co dalej robić bo wydałem kupę kasy na używane a tu dalej ten sam problem. Dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  17. Cześć wszystkim Spalił mi się napęd od Navi MMI 2G HIGH (na płytce widać uszkodzone elementy) i chcę ją wymienić. Zastanawiam się tylko czy używka ruszy, czy jest zabezpieczona przez ochronę komponentu? Ma ktoś wiedzę w tym temacie? Druga sprawa to klimatyzacja dla drugiego rzędu siedzeń. Obydwie strony dmuchają ciepłym niezależnie od ustawionej temperatury. Na komputerze wychodzą błędy od klap regulacji temperatury tylny prawy i tylny lewy. Wie ktoś gdzie te klapy i silniczki są? Chętnie tam do nich zajrzę ale nie wiem w którym miejscu ich szukać. Dzięki za odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Romio,

Witam. Mam następujący problem. Fotel środkowej kanapy (podwójna część za kierowcą) ma luz na szynie i stuka. Śruby dokręcone, sprawdzone co się da i dalej stuka. Jak to zlikwidować.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Arcz,

Witajcie. Ktoś wie do czego służy kabelek dwuzylowy wychodzący ze środkowej części szyby, obok silniczka do wycieraczek. U mnie jest on wypięty. Za bardzo nie ma gdzie go wpiąć. Gdzieś wyczytałem że to antena, ale jeśli jest płetwa na dachu? Może dlatego nie łapie mi TV na MMI?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Dziadamek,

Czy ktoś ma doświadczenie w sprawie zmiany tarczy szybkościomierza z USA na europejską? Czy da się zmienić samą tarczę w liczniku? Jeśli tak, to gdzie to zrobić w Warszawie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez pabloesco88,

Witam rozglądam się za kupnem Q7 3.0tdi lub 4.2 liczę na waszą pomoc na co mam zwrócić uwagę przy kupnie jakie są bolączki silników zawieszenia elektryki itp planuje wydać do 55tys .

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez LeszekQ7,

Witam, posiadam Audi Q7 2013 3.0 TFSI z USA, auto posiada bolączki elektroniczne z którymi nie mogę sobie poradzić , dlatego potrzebuje waszej pomocy Generalnie mam problem z MMI oraz Licznikiem, w MMI nie mogę ustawić ani Daty ani Godziny, nie wiem czy chodzi o wersje oprogramowania czy coś innego jest powodem, oraz jest problem z licznikiem który się wyzerował jak go wymieniali z USA na Europe, obecnie mam przebieg okolo 8000 tysięcy KM i nie wiem czy jest możliwość przywrócenia przebiegu oryginalnego ?? Oraz tak jak w MMI nie mogę zmienić daty ani godziny, z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

23. Rozpoczęte przez maria kaptur,

Posiadam Audi Q7. Skrzynia Automat Wczoraj poszłam odpalić samochód stal nie odpalany przez 2-3 dni i nie chciał odpalić. Światła się świeciły lecz nie odpalił. Nie podłączyłam kabli. Dziś chcieliśmy zmienić baterie. Gdy włożyliśmy kluczyk do stacyjki nic się nie pokazało. Brak elektryki. kluczyk nie chce wyjść ze stacyjki. Gdy pierwszy raz podłączyliśmy kable nic się nie pokazało klucz nadal w stacyjce nie chce wyjść, a gdy drugi raz podłączył mechanik kable spaliło kable na drugim aucie. Auto stoi na pojeździe i na P. Auto nadal nie odpala ani nie można go ruszyć. Jaka moze być przyczyna tego? mechanik nie jest pewien a auta nie możemy ruszyć. Chcieliśmy wymienić …

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Lukasina,

Hej - mam pytanie. Ostatnio znajomy podłączył się komputerem i pokazał mi wartości DPF mierzone ilości sadzy 0,051 lbs oleju ilość sadzy 0,2L km od czasu regeneracji 1242191 M Czy są one prawidłowe?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Wąski1981,

Panie i Panewki,problem jest taki: Q Q7 4.2 2009 rok zalałem sterowniki (nie pytajcie jak). Po wrzuceniu nowych (tzn używanych) ale z ponownie wgranym programie takim samym jak był na starych zalanych samochód ruszył i wszystko byłoby ok gdyby nie to że po chwili pracy wyrzuca błąd nastawników turbin i przepala olej.... prawdopodobnie z turbin bo nie wstają zarazy jedne... Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Elektryka i wiązki przejrzane - wszystko jest OK. Turbiny były w pełni regenerowane 3 miesiące temu i są na gwarancji ale nie uśmiecha mi się ponownie zrzucać cały motor ze skrzynią żeby wyrwać turbiny... Poratujecie jakimś dobrym pomysłem? pozdraw…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.