Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Waldemar Mazan,

Witam. Jak w temacie. Gdzie znajduje się moduł haka holowniczego odpinanego w Audi Q7 z 2007 roku. Z góry wieklie dzięki za pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Smolek,

Witam czy ktoś spotkał się z usterką czujnika lub czegoś innego przy pasach bezpieczeństwa pasażera, cały czas sygnalizuje mi nie zapięcie pasów bezpieczeństwa. Audi Q7 2007 3.6 benzyna jeśli ma ktoś radę jak to zrobić proszę o wskazówki

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez intruder7,

Witam mam maly problem moje audi odpala po minucie gasnie puzniej nie ma reakcji znowu zapali zgasnie postoi znowu zapali o tak w kolo pomóżcie pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez mkijanek@gmail.com,

Wiatm. Ostatnio zakupiłem na ali kabel z oprogramowaniem vag do kasowania serwisu itd. Po podłączeniu udało mi się oczywiście wykasować powiadomienie o serwisie. Zmieniłem dodatkowo mile w kilometry itd. Nie stety podczas całego procesu włączyłem coś przez co na zegarach wyskoczyła mi kontrolka zawieszenia pneumatycznego. Zawieszenia pneumatycznego nie posiadam u siebie wiec nie ma mowy o takim błędzie. Czy ma ktoś wiedzę w jaki sposób wyłączyć tą kontrolkę?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Piasek81,

Witam jak spalanie u was w Q7?

• Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez blaster241,

koledzy i koleżanki mam problem tak jak w temacie z MMI otóż auto ostatni użytkowałem w czwartek nie duża trasa w deszczu i wszystko było ok dziś niedziela i pojawił się problem, odpalam auto wszystko jest ok pojawia się ekran powitalny przełącza się jak zawsze na zapisane stacje radiowe ale nie można ściszyć radia pokrętłem na panelu środkowym sterowanie w kierownicy działa normalnie żaden przycisk na panelu nie działa typu telefon CD/DVD navi. Po wyjeździe z garażu radio i wyświetlacz sam się wyłącza i po chwili sam się włącza ale tylko na około 10 sekund i zapalają się wszystkie przyciski na panelu środkowym i radio i MMI się wyłącza, auto postało około godziny na par…

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Emil 1981,

nie wiem co o tym myśleć, odwiedziłem service audi żeby się dowiedzieć na temat wymiany oleju w automacie ,ale tam po sprawdzeniu auta odrazu zaznaczyli że nie mogę wymienić oleju ponieważ się tego nie robi w q7 .Tylko wymienia się w tedy gdy są jakieś niedzczelnosci albo problem i wymaga to zlania oleju i dodał że wymienia się olej w automatach ale q7 nie. Liczę że wypowie się jakiś fachowiec albo ktoś kto to zrobił. Dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  8. witam programować ktoś hak holowniczy do przyczepy ze światłami ledowymi. mam problem gdyż podłącza przyczepe w której mam zalozone swiatla ledowe wyskakuje mi komunikat o spalonych żarówkach w przyczepie

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Lukasina,

Witam' Nabyłem w ostatnim czasie Q7 i mimo tego, że sprawdzali ją w serwisie po za kupie zobaczyłem, że raz działają raz nie elektryczne szyby. Dodatkowo zauważyłem , że nie grzeją przednie fotele. Auto jest świeżo po wymianie akumulatora i moje pytanie brzmi czy trzeba coś zaprogramować ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez tuchas,

witam mam problem z drganiem nadwozia i kierownicy mam wymienione wszystkie polosie z przegubami wal napdowy nowy . cale przednie zawieszenie a co drzy to drzy dalej . juz mi brakuje pomyslow . kola wywazane u dwoch roznych wulkanizatorow . jest lekkie luz na maglownicy ale to raczej nie od niej . mam tez lekki luz na przegubach wewnetrznych gora dol w skzyni ale kazdy twierdzi ze lekki musi byc .czy ktos pomoze ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez wader,

Witam.Jestem nowy na tej stronie i nie wiem czy mozna kupowac od innych uzytkownikow czesci.Poszukuje kierunkowskazu (swiatla do jazdy dziennej) do audi q7 2010 rok. nr czesci to 4L0941062C I 4L0941061C.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez FARMER 79,

Witam. Mam problem z niedogrzewaniem silnika w q7. Wzasadzie oprócz lata nie można osiągnąć temperatury 90 stopni, w tym okresie temperatura nie wchodzi powyżej 60 stopni. Nadmienię termostat wymieniony na nowy i żadnej różnicy nie widzę.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez wader,

Witam.Sprowadzilem auto ze stanow i okazalo sie ze zalozone sa inne swiatla przednie.Mam q7 3.0 disel z 2010 roku.Orginalnie powinny byc ksenono ledowe nieskretne.Chcialem sie dowiedziec czy moge zalozyc lampy skretne? Bo tych nie skretnych nigdzie nie moge znalesc( oprocz aso oczywiscie ale tam kosztuja 4700 za szt)Z gory serdeczne dzieki.Pozdrawiam Wader

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Tnie mi opony po zewnętrznej stronie, chciałem sprawdzić geometrię kół ale mechanik u którego byłem powiedział że to normalne przy takim aucie i quatro . Dodam że tylko z przodu z tyłu wygląda ok. Pytanie czy jechać gdzieś indziej czy faktycznie coś w tym jest

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Romio,

Witam. Mam następujący problem. Fotel środkowej kanapy (podwójna część za kierowcą) ma luz na szynie i stuka. Śruby dokręcone, sprawdzone co się da i dalej stuka. Jak to zlikwidować.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  16. Witajcie, jak w temacie. Wibracje na kierownicy w zakresie prędkości 120-150km/h efekt jak przy niedoważonych kołach. Jednakże koła kilkukrotnie ważone w różnych wulkanizacjach i ok. Zmieniłem całkowicie felgi z oponami na inne - też nic. Wymieniłem tarcze hamulcowe z klockami - troszeczkę lepiej. Podpowiedzcie proszę gdzie może być błąd. Może ktoś z Was miał już taki problem w tym aucie. Dodam jeszcze, że półosie i przeguby były sprawdzane... Dzięki.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Interesuje mnie jak często i na co zwrócić szczególną uwagę , jakie oleje i w ogóle. Nikt tu nie pisze jak miał jakiś problem to jak go rozwiązał.A było by to na pewno bardzo pomocne, nie tylko dla mnie. Tylko musi się mam chcieć opisać jakiś problem i rozwiązanie a nie tylko szukać porady. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez tomaszek-k,

poszukuje polozenia bezpiecznika dmuchawy ogrzewania, ktos moze wie gdzie znajduje sie ten bezpiecznik?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Marek88,

POWITAĆ. Obecnie poruszam się A6 C6 3.0 TDI 233KM ASB. Powiększyła mi się rodzina i poszukuję większego auta 7 osobowego. Mam na uwadze Q7 3.0 TDI 240 KM. Roczniki 2007-2009. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Jakieś wady miały te motory? Z silnika 3.0 ASB 233 w mojej c6 jestem bardzo zadowolony. Czy w Q7 4L 3.0 TDI 240KM to jest ten sam motor co w C6 po lifcie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Jacob,

Witam jestem posiadaczem audi q7 2006r. Problem polega na tym że gdy otworzę klapę bagażnika(czy to z pilota czy z drzwi kierowcy lub normalnie ręką) to klapa nie ma siły się podnieść słychać cały mechanizm jakby pracował lecz klapa się nie podnosi tylko odskakuje na odległość 20mm. Przy zamykaniu gdy wcisnę przycisk klapa zaczyna się obniżać lecz obniży się troche i znowu idzie w gore) Liczę na pomoc Z góry dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  21. Q7 4L 2006r. 3.0tdi przeskakuje łańcuch w rozdzielaczu przy skreconych kołach, czuć też efekt przepychania kół,czy wystarczy wymiana rozdzielacza czy problem jest gdzieś indziej, coś się blokuje i wymusza te przeskakiwanie łańcucha

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Arter1984,

Witam. Mam pytanie czy komus zdazylo sie by linie od kamery wstecznej zniknely? Kamerka do wczoraj je posiadala jest fabryczna w wersji high. Dodatkowo w momencie gdy wciskam tryb kamery to nie ma reakcji natomiast przrstawienie jej na graficzny z kamery i ustawienia mozna zalaczyc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Tobiasz77,

Witam , Czy jest możliwość w Audi Q7 4 L z 2014 roku zrobienie otwierania i zamykania ( chodzi mi o to aby klapa otwierała się do samej góry i zamykała samoczynnie bez użycia rąk ) klapy bagażnika z pilota. Czy ktoś to sam robił ?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez esox lucius,

Cześć, Jestem "nowym" użytkownikiem Audi Q7 4L. Przeglądam wszystkie tematy ale nigdzie nie potrafię znaleźć zdjęć wyposażenia bagażnika Audi Q7 (wszystko to co powinno znajdować się pod podłogą). U mnie jest tam tylko pianka z lewarkiem, kompresor i zmieniarka do Navi. Czy ktoś mógłby się podzielić zdjęciami spod podłogi?

• 3 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Tobiasz77,

Witam , jestem od niedawna posiadaczem Audi Q7 4L 3.0 tdi 240KM , mam pytanie jaki olej do skrzyni biegów i ile litrów potrzebuję na wymianę ? Dzięki z góry za odpowiedzi , pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.