Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez win.avg,

Cześć, Czy spotkał się ktos z problemem, że auto nie ma mocy? W ASO stwierdzili, że przepływomierz bo nie wstaje turbo na wpiętym (za niskie wartosci) a gdy wypięli wtyczke od przepływki to moc wróciła i auto działało normalnie. Wymieniłem przepływomierz 2x (nie były to oryginały - oba pokazują za duże wartości) i problem jest non stop ten sam. Czy ktos spotkał się z czymś takim, że przepływka musi być w oryginale z Niemiec a wszystko inne nie działa? Z góry dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez emillio1983,

Witam serdecznie Mam taki blad i nie wiem gdzie jest przyczyna. Wyskakuje blad w czasie gdy bcm wygasza zegary wirtual Cockpit Auto to audi q7 4m 2018r. Z USA Czy ktoś pomoże mi to zdiagnozować. Dziekuje bardzo

• 0 odpowiedzi
    • 657 wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez wenchol,

Witam miałem uszkodzony joystik wymieniłem go i jak chcę włączyć nawigacje to ustalenie miejsca ucieka mi w lewy dół i nie chce się zatrzymać tak samo jest w ustawieniu srodka w naglosnieniu. Wgralem polskie Menu i mapy bo auto bylo wprowadzone z USA i nie wiem czy to jest problem z GPS czy po prostu trzeba skalibrowac nawigacje nie znajduje mojego miejsca gdzie jestem jak to uruchomić pozdrawiam.

4. Rozpoczęte przez wenchol,

Witam mam prośbę gdzie znajduje się wąż do odrproeadzenia wody z klimatyzacji? Jak włączyłem klimatyzację gdzieś po godzinie jazdy jak skręciłem ostro poleciała mi woda na nogi proszę o pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez sebo22,

Witam, światła awaryjne mrugają i nie można ich wyłączyć, pomóżcie co to może być ?? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Stefi2003,

Witam chce zostać posiadaczem Audi Audi q7 4l 3.0 tdi 211km 155kw Niestety nic nie mogę znaleźć na temat tego silnika Jest to z czego zauważyłem strasznie unikatowa jednostka w tym modelu Chciał bym zasięgnąć opini o jej wadach i zaletach Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez herkules.rs,

Witam wszystkich. Mam problem z moim Audi q7 z 2006r. Nie działaja mi swiatła przeciwmgielne tylne. Mierzyłem miernikiem to w oprawkach jest 12v, wyciagne zarówke to na fis pokazuje uszkodzona zarówke. Bo jesli sie nie myle to swiatła przeciw mgielne sa w zderzaku? Prosze o pomoc, z góry dziękuje.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez axidix,

Witam Serdecznie Poszukuję Audi Q7 4,2 TDI po 2010 r Czy jest ktoś na forum kto może Vin sprawdzić ? Byłem dziś obejrzeć samochód , wszystko niby w porządku , błędy jakieś były ale wykasowałem i wróciły po przejechaniu się 4 błędy : 01772 01583 00234 00908 Po za tym chciałem się zapytać gdzie dokładnie jest zamontowany radar distronic w Q7 bo za chiny go znaleźć nie mogę

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez felixx411,

Cześć. Mam pytanie co to jest jakaś pompa czy co bo nie mogę nigdzie znaleźć. Audi q7 3,0I 2008 Po prawej stronie na samym dole

• Thanks
      • Like
    • 2 odpowiedzi
    • 13,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Tobiasz77,

Witam , jestem od niedawna posiadaczem Audi Q7 4L 3.0 tdi 240KM , mam pytanie jaki olej do skrzyni biegów i ile litrów potrzebuję na wymianę ? Dzięki z góry za odpowiedzi , pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez esox lucius,

Cześć, Jestem "nowym" użytkownikiem Audi Q7 4L. Przeglądam wszystkie tematy ale nigdzie nie potrafię znaleźć zdjęć wyposażenia bagażnika Audi Q7 (wszystko to co powinno znajdować się pod podłogą). U mnie jest tam tylko pianka z lewarkiem, kompresor i zmieniarka do Navi. Czy ktoś mógłby się podzielić zdjęciami spod podłogi?

• 3 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez krys323,

Witam serdecznie kolegów. Jestem świeżym posiadaczem Q7. Mam problem, że przycisk od MMI jest niekompletny. Przeszukałem olx i allegro, ale wszędzie widnieje niby od 2010r, a moje Q7 jest z 2007r. Może z kolegów ktoś podeślę zdjęcie ze swojego jak to powinno wyglądać w ogóle bo niby drobiazg, a bardzo mnie irytuje, a nie wiem jak powinien wyglądać w całości. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Kuboleu AUDI,

Witam, tak jak w temacie co to tak skrzypi przy nacisku/wsiadaniu i wolnym parkowaniu przy nierównościach ? Byłem u mechanika i powiedział że tył jest w porządku ale z przodu będę wymieniać w jednym kole dwa wahacze. Czy to możliwe że jakaś tuleja wymaga posmarowania albo wymiany ? VID20240513202735.mp4

• 7 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Wąski1981,

Witam Panie i Panowie, Być może temat się już przewijał ale chcę zapytać o opinię. Q7, 4.2 diesel, 327 km - podejrzenie o uszczelkę pod głowicą. Co się dzieje: przepalam płyn chłodniczy w dużych ilościach tj około 4 litr na 700 - 800 km, dymię na biało w szczególności jak auto jest zimne. Na ciepłym tak często to nie występuje. Co nas zastanawia: przewody gumowe NIE ROBIĄ SIĘ TWARDE , w zbiorniczku NIE ROBI się ciśnienie. Jedynie przepalam płyn. Robiłem test uszczelki kupiony na allegro czyli płyn w przezroczystej rurce mocowanej w korku wlewu płynu - NIE ZMIENIA KOLORU - robiłem kilka razy na silniku zimnym i ciepłym. Za każdym razem płyn zostaje …

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  15. Witam. Dzisiaj zaobserwowałem ze po zamknięciu auta pilotem, co ok 50 sekund samochód mruga światłami awaryjnymi tak jakby chciał się domknąć (słychać dźwięk tak jakby centralnego zamka). W tym czasie reakcja pilota jest opóźniona, czasami trzeba kilka razy klikać przycisk otwierania żeby była jakaś reakcja. Może to przypadek ale jak zabrałem drugi pilot i otworzyłem samochód nagle wszystko wróciło do normy. Czy miał ktoś kiedyś podobny problem? Pozdrawiam

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  16. Witam, Zwracam się do was z wielką prośbą o pomoc w podjęciu właściwej decyzji lub kontakcie do serwisu, który nie spartoli roboty. Auto z polskiego salonu, przebieg 235 000, dzień po serwisie (cieknąca śruba od miski), mechanik wymieniał (przelewał) 4x olej gdyż 3 miedziane ciekły i dopiero aluminiowa była sucha. Odebrałem samochód i po 60km przy prędkości 90km/h (tryb S - czyściłem filtr) zaczęło stukać i pojawił się komunikat o za niskim ciśnieniu oleju. Po zatrzymaniu sprawdziłem olej (w normie a nawet ponad stan - mechanik zawsze tak wlewał). Oddałem auto na serwis i po wyjęciu filtra dostałem takie zdjęcia jak poniżej. Czy w takiej sytuacji lepiej j…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Tobiasz77,

Witam , Czy jest możliwość w Audi Q7 4 L z 2014 roku zrobienie otwierania i zamykania ( chodzi mi o to aby klapa otwierała się do samej góry i zamykała samoczynnie bez użycia rąk ) klapy bagażnika z pilota. Czy ktoś to sam robił ?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez sochoclates,

mam rozwalona audi q7 2013 r prestige z radarem i czujnikami parkowania z przodu, sam chcę ją złożyc i potrzebuję porad od podstaw, co zamówić jaki zderzak zamiennik tu pasuje (s-line) itd. woda sie leje, dziurawa chlodnica chyba

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  19. Witam Wszystkich, zmienione nowe klocki hamulcowe przód tył z czujnikami, błędy skasowane i dalej świeci, że klocki do wymiany, regulacja lusterek nie chodzi, a składają się i mruga kamera cofania podczas jazdy do przodu. Proszę pomóżcie, bo brak już sił. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Wąski1981,

Witam, Panowie, OBD wyświetla następujący błąd: P2198 - Sonda Lambda, stały sygnał mieszanki bogatej - Bank 2, sonda 1. Wiem, która jest to sonda ale czy ktoś ma może numer tej części? I czy ryzykować używkę czy tylko nową brać?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Lukasina,

Witam' Nabyłem w ostatnim czasie Q7 i mimo tego, że sprawdzali ją w serwisie po za kupie zobaczyłem, że raz działają raz nie elektryczne szyby. Dodatkowo zauważyłem , że nie grzeją przednie fotele. Auto jest świeżo po wymianie akumulatora i moje pytanie brzmi czy trzeba coś zaprogramować ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Kamilmiz,

Witam mam problem ze swoim audi 3.0 tdi 233km miedzy 1500 a 2200 obrotów głośno klekocze chodzi jak stare 2.5 v6,ale nie zawsze, Czesiem jest tak ze chodzi cicho tak jak ma być, jeden z mechaników stwierdził ze to wtryski kupiłem nowe i dalej to samo może ktoś miał już podobny problem bo mi już sie kończy cierpliwość do tego auta. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  23. witam programować ktoś hak holowniczy do przyczepy ze światłami ledowymi. mam problem gdyż podłącza przyczepe w której mam zalozone swiatla ledowe wyskakuje mi komunikat o spalonych żarówkach w przyczepie

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Bajer1111,

Witam wszystkich może mi ktoś pomoże a mianowicie chodzi mi o otwieranie zamykanie samochodu keyless oraz z pilota. Po krotce baterie wymienione piloty sprawdzone. Blad jaki wyskakuje to blad jednostki zczytywania anten 02639 podmieniłem ten modul dalej to samo. Objawy są takie ze z prawej strony z pilota otwiera zamyka samochod ale z bliska z lewej wogole. Keyless dziala tylko z prawej ale czasami. Raz odpala samochod z przycisku raz nie. Ale co zauważyłem jak odpale auto i jade opuszczę lewa szybę wyskakuje ze nie wykryto kluczyka boczki ściągnięte z każdych drzwi sprawdzone wszystko ok. Gdzie może lezyc problem? Może ktoś z Was przerabiał ten temat. Przeszukałem intern…

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  25. Witam wszystkich kolegów. Posiadam audi Q7 4L 3.0 tdi z 2006 roku i mam potężny problem. W mojej audi pojawił się problem zbyt wysokiego ciśnienia paliwa aż tak wysokie że robi dziury w matalowej rurce która wychodzi z pompy wtryskowe i idzie do listwy wtryskowej jak daje nową rurkę to znowu rozszczelnia mi pompę. Na oryginalnej mapie auto nie ma siły się rozpędzić a na mapie która posiadam od kupna jest problem z tym co wyżej opisałem. Zostały wymienione czujniki ciśnienia , reduktor ciśnienia i dalej jest tan sam problem. Może ktoś mi pomoże bo już jeździ od mechanika do mechanika i nikt nie potrafi tego zrobić tylko kasują po 3tys. Pozdrawiam sasiu

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.