Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez michalbo,

Szukam pomocy / wskazówki...od niedawna użytkuję q7 3.0 tdi..pewnego dnia przy odpaleniu silnika i dość niskiej temperaturze wystrzelił wąż powrotu znajdujący się pomiędzy maglownicą oraz chłodniczką...pomyslałem okay...stare auto , stary przewód,spory mróz....miał prawo... Próbowałem jakoś to połączyc złączką do węży hydraulicznych, zdobyłem wąż w firmie która serwisuje przewody hydrauliczne...niestety strzelał dalej po tym jak zgasilem silnik i odpalałem ponownie...z racji takiej iz mieszkam w państwie w którym na czesci czeka sie tydzien lub dwa zamówilem nowy w PL...wymienilem go, zalalem oryginalnym płynem...jest działa bajera ! Pojezdzilem 3 dni dumny z siebie…

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez FARMER 79,

Witam. Mam problem z niedogrzewaniem silnika w q7. Wzasadzie oprócz lata nie można osiągnąć temperatury 90 stopni, w tym okresie temperatura nie wchodzi powyżej 60 stopni. Nadmienię termostat wymieniony na nowy i żadnej różnicy nie widzę.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Lukasina,

Witam' Nabyłem w ostatnim czasie Q7 i mimo tego, że sprawdzali ją w serwisie po za kupie zobaczyłem, że raz działają raz nie elektryczne szyby. Dodatkowo zauważyłem , że nie grzeją przednie fotele. Auto jest świeżo po wymianie akumulatora i moje pytanie brzmi czy trzeba coś zaprogramować ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Lukasina,

Hej - mam pytanie. Ostatnio znajomy podłączył się komputerem i pokazał mi wartości DPF mierzone ilości sadzy 0,051 lbs oleju ilość sadzy 0,2L km od czasu regeneracji 1242191 M Czy są one prawidłowe?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Arti7206,

Witam,mam problem z bluetooth w Audi Q7 2008. Wcześniej było ok w tej chwili nie mam opcji wyszukaj telefon. Próbowałem na wszelkie sposoby i tylko mam podaj pin ,ale wygląda że nie wysyła sygnału.Jest na to jakieś rozwiązanie? Dzięki

6. Rozpoczęte przez gogo11,

Witam mam problem z moją q7 mianowicie jak jade ekonomicznie to jest ok i jak nagle dodam gazu to zapalają się kontrolki esp tpms awaria systemu jakieś pomysły

• 3 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez NataliaRoi,

Czy może ktoś wie, czy słupek o kodzie CAPA podejdzie pod BUG

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Rafwik,

Witam od pewnego czasu śmierdzi mi spalinami w kabinie i pod maską zlokalizowalem mniej więcej że po prawej stronie przed turbiną jest całe okopcone . Ale nic więcej nie widać i na odpalonym silniku też nie widać gdzie się dokładnie wydostają spaliny .

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez sochoclates,

mam rozwalona audi q7 2013 r prestige z radarem i czujnikami parkowania z przodu, sam chcę ją złożyc i potrzebuję porad od podstaw, co zamówić jaki zderzak zamiennik tu pasuje (s-line) itd. woda sie leje, dziurawa chlodnica chyba

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez herkules.rs,

Witam wszystkich. Mam problem z moim Audi q7 z 2006r. Nie działaja mi swiatła przeciwmgielne tylne. Mierzyłem miernikiem to w oprawkach jest 12v, wyciagne zarówke to na fis pokazuje uszkodzona zarówke. Bo jesli sie nie myle to swiatła przeciw mgielne sa w zderzaku? Prosze o pomoc, z góry dziękuje.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez wenchol,

Witam miałem uszkodzony joystik wymieniłem go i jak chcę włączyć nawigacje to ustalenie miejsca ucieka mi w lewy dół i nie chce się zatrzymać tak samo jest w ustawieniu srodka w naglosnieniu. Wgralem polskie Menu i mapy bo auto bylo wprowadzone z USA i nie wiem czy to jest problem z GPS czy po prostu trzeba skalibrowac nawigacje nie znajduje mojego miejsca gdzie jestem jak to uruchomić pozdrawiam.

12. Rozpoczęte przez win.avg,

Cześć, Czy spotkał się ktos z problemem, że auto nie ma mocy? W ASO stwierdzili, że przepływomierz bo nie wstaje turbo na wpiętym (za niskie wartosci) a gdy wypięli wtyczke od przepływki to moc wróciła i auto działało normalnie. Wymieniłem przepływomierz 2x (nie były to oryginały - oba pokazują za duże wartości) i problem jest non stop ten sam. Czy ktos spotkał się z czymś takim, że przepływka musi być w oryginale z Niemiec a wszystko inne nie działa? Z góry dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  13. Witam, Zwracam się do was z wielką prośbą o pomoc w podjęciu właściwej decyzji lub kontakcie do serwisu, który nie spartoli roboty. Auto z polskiego salonu, przebieg 235 000, dzień po serwisie (cieknąca śruba od miski), mechanik wymieniał (przelewał) 4x olej gdyż 3 miedziane ciekły i dopiero aluminiowa była sucha. Odebrałem samochód i po 60km przy prędkości 90km/h (tryb S - czyściłem filtr) zaczęło stukać i pojawił się komunikat o za niskim ciśnieniu oleju. Po zatrzymaniu sprawdziłem olej (w normie a nawet ponad stan - mechanik zawsze tak wlewał). Oddałem auto na serwis i po wyjęciu filtra dostałem takie zdjęcia jak poniżej. Czy w takiej sytuacji lepiej j…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Prezes13,

Witam! Posiadam audi q7 z 2010 roku. Mam problem z xenonami. Co 30 sekund gaśnie lewa lampa xenon, a za chwilę prawa i w takiej samej kolejność w ciągu sekundy zapalają się. Ledy cały czas świecą.

• 1 odpowiedź
    • 1,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Bobson10,

Witam mam problem z błędem skrzyni biegów dodatkowo swieci sie ABS Kontrola trakcji kontrolka od pneumatyki i bład start stopu czujnik abs wymienie i raczej powinno byc dobrze ale co moze byc z skrzynia?

16. Rozpoczęte przez kaja.71,

Witam Czy posiada ktoś instrukcję obsługi Audi q7 2011 pdf Będę wdzięczna

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  17. WItam Was wszystkich prosze o pomoc w rozwiązaniu poniższego problemu: Mam kilka błędów zarejestrowanych przez VCDS i glównie w każdym wypluwa bląd Sterownika Zarządznaia enrgią J 644. Kupiłem go i wymieniłem (on jest za akumulatorem pod siedzeniem (zalaczam foto również). Błąd silnika - Sonda lambda - już wyeliminowałem bo obie sondy lambda za katalizatorem wymieniłem i jest OK. Czy ktoś moze z Was wie czy ten błąd to moze cos innego wywołuje ten błąd - 02072. Nie wiem juz za bardzo gdzie moge szukać rozwiązania. bede wdzieczny za Wasze komentarze. Nawet jak by ktoś był tak miły porozmawiać to poniżej mój numer te…

• 0 odpowiedzi
    • 838 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Marek1970,

Cześć. Czy ktoś z kolegów wymieniał w Q7 MIB2 standard - DELPHI na MIB2 high. Czy zagra taka wymiana w aucie? MIB3 nie zagrało - dedykowanne do ekranu dotykowego. MIB2 Delphi standard to najbardziej uboga wersja a chciałbym ruszyć CarPlay-a. Jkieś spostrzeżenia, rady ?

• 0 odpowiedzi
    • 779 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez emillio1983,

Witam serdecznie Mam taki blad i nie wiem gdzie jest przyczyna. Wyskakuje blad w czasie gdy bcm wygasza zegary wirtual Cockpit Auto to audi q7 4m 2018r. Z USA Czy ktoś pomoże mi to zdiagnozować. Dziekuje bardzo

• 0 odpowiedzi
    • 657 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez mezoand1,

Hej, szukałem ale nie znalazłem. Chce sobie założyć radio z Androidem. Zastanawia mnie tylko czy stracę jakąś funkcjonalność. I może polecacie coś fajnego z dodatkowym wyposażeniem w postaci kamer 360?

21. Rozpoczęte przez marioaudiq7,

Witam mam problem z głośnikami w drzwiach przednich pierwsze przestał grac lewy teraz prawy . Na krótko sprawdzone i działają brak sygnalu w kostce w słupku więc może ktoś podpowie od czego zacząć szukanie ? Audi q7 4l 2007r

• 0 odpowiedzi
    • 573 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez cinek1719,

witam, możliwe że temat przewijał się po forum ale nie mogłem znaleźć, skoro tak to przepraszam, mam problem z audi Q7 2007r gdy rano wejdę do samochodu to działa dźwięk w radiu ale po nagrzaniu przestaje grać, co może być przyczyną?

23. Rozpoczęte przez LeszekQ7,

Witam, posiadam Audi Q7 2013 3.0 TFSI z USA, auto posiada bolączki elektroniczne z którymi nie mogę sobie poradzić , dlatego potrzebuje waszej pomocy Generalnie mam problem z MMI oraz Licznikiem, w MMI nie mogę ustawić ani Daty ani Godziny, nie wiem czy chodzi o wersje oprogramowania czy coś innego jest powodem, oraz jest problem z licznikiem który się wyzerował jak go wymieniali z USA na Europe, obecnie mam przebieg okolo 8000 tysięcy KM i nie wiem czy jest możliwość przywrócenia przebiegu oryginalnego ?? Oraz tak jak w MMI nie mogę zmienić daty ani godziny, z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

24. Rozpoczęte przez 3.0 tfsi,

Cześć. Mam problem z ogrzewaniem kabiny w swojej q7 . Mianowicie wymieniany był termostat i pompa wody . I niestety brakło ogrzewania z przodu auta calkowicie ( nie jestem w stanie powiedziec czy przed wymianą dzialało bo nie korzystało sie z ogrzewania ) . Dmucha zimnym powietrzem ,a z tyłu działa prawidłowo . Dzis sciagnelismy przewody z nagrzewnicy przy scianie grodziowej bo myslelismy ze zapowietrzona , płyn przez nagrzewnice przeleciał normalnie ale w dalszym ciagu ogrzewania nie ma . Już mechanik rozłożył ręce , a nie ukrywam ze jazda bez ogrzewania nie nalezy do przyjemnych . Pomóżcie prosze co jeszcze mozna sprawdzic . Na vcds zadnych błedow nie ma .

25. Rozpoczęte przez MarioQ7,

Cześć Czy ktoś z Was wie może gdzie mogę znaleźć jakąś serwisówkę od Audi Q7? Potrzebuję dane naprawcze (momenty dokręcania śrób, elementy wymienne podczas naprawy itp.) Niegdzie nie mogę tego znaleźć. Może jakiś pdf w stylu "Sam naprawiam"? Jestem z wykształcenia mechanikiem samochodowym i w zasadzie sam sobie naprawiam wszystkie moje pojazdy. Potrzebna jest jednak do tego odpowiednia wiedza dodtycząca danego modelu. Podpowiedzcie proszę gdzie szukać takich informacji. Z góry dzięki wielkie

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.