Forum Audi A5 F5 (2016-2024)
Forum Audi A5 F5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
35 tematów w tym forum
-
Dzień dobry, Podczas dzisiejszej jazdy auto nagrzało się i nagle szyby zaczęły parować, a z kratek nawiewu nie wydobywało się powietrze. W trybie AUTO i Manual dmucha, jakby pod kokpitem/pod szybą. Natomiast, gdy włączę obieg wewnętrzny wyraźnie słychać otwarcie klapki pod schowkiem ze strony pasażera i wtedy ze wszystkich kratek normalnie dmucha. Po wyłączeniu obiegu wewnętrznego klapka zamyka się i słychać świst powietrza. Niezależnie od wybranych nawiewów i temperatury powietrza jest tak samo. Czy ktoś orientuje się co mogło się uszkodzić? IMG_4405.mov
-
- 0 odpowiedzi
- 641 wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu zauważylam, że z silnika dochodzi dziwny odgłos - tak jakby coś grechotało. Byłam w salonie audi w czerwcu i stwierdzili, że to normalny odgłos i nie ma sie czym martwić. Po kilku miesiącach dzwięk nie ustał, a bardziej jest teraz słyszalny. Prosze o porady czy to normalnie czy jednak cos jest nie tak. Dołączam filmik. Przebieg auta 75k km. IMG-6662.MOV IMG-6662.MOV
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje informacji na temat Grillu Do audi a5 f5 2018. Chce zmienić grill na Honeycomb lecz zależy mi na tym aby był to oryginalny grill producenta. I pytanie czy w ogóle jest możliwość zmiany.
-
- 0 odpowiedzi
- 713 wyświetleń
-
-
Witam nigdzie nie moge uzyskać informacji czy audi a5 sportback 2024r w standardzie jest odpalane bez kluczykowo czy to jest opcja? jak jej nie wezmę to mam normalnie stacyjkę jak w starszych modelach, pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam;) szukam dobrego aku do mojej 2.0tfsi z 2017 roku na oku mam coś takiego: https://akumulatoryspecpart.pl/produkt/akumulator-exide-agm-start-stop-ek700-70ah-760a-en/ oraz taki https://akumulatoryspecpart.pl/produkt/akumulator-varta-silver-dynamic-agm-start-stop-e39-70ah-760a/ który będzie lepszy lub co innego możecie mi polecić i 2 pytanie: czy po wymianie aku muszę go jakoś programować(gdzie wyczytałem takie informacje) ?
-
-
- 8 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Sprowadziłem Audi A5 2019 ze Stanów Zjednoczonych (wersja Premium Plus). Samochód jest już zarejestrowany i mogę się nim poruszać, jednak mam kilka kwestii, które budzą moje wątpliwości. Niestety informacje dostępne w internecie bywają sprzeczne. Na wstępie zaznaczę, że kontaktowałem się z dwoma ASO, jednak słysząc, że samochód pochodzi z USA, szybko mnie zbyli, unikając jakiejkolwiek merytorycznej odpowiedzi. Kilka pytań, które mnie nurtują: Nawigacja i rozpoznawanie znaków drogowych: Nie konwertowałem jeszcze map na europejskie, ponieważ korzystam z Yanosika i Google Maps, które mi wystarczają. Czy jednak w przypadku…
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
hej miałem kolizję wystrzeliły kurtyny i pasy wystrzeliły. Nie mogę odpalić auta ? coś z klemą ? bezpieczniki ? Proszę o pomoc ! pozdr.
-
- 0 odpowiedzi
- 570 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, czy ktoś oklejał elementy black piano w nowym Audi A5 B10 ? Myślę o tunelu środkowym jak i plastikowej zaślepce tam gdzie jest ekran pasażera ? pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Posiadam Audi A5 z 2020 roku , silnik 2.0 tfsi. Od pewnego czasu zauważyłem dość dziwny dźwięk z koła przedniego , podczas jazdy do przodu lub do tyłu z przedniego koła wydobywa się dźwięk „puknięcia”. Puknięcie jest jedno na jeden obrót koła , czyli tak jakby było zawsze w jednym miejscu i tylko jedno podczas jednego obrotu . Czy ktoś z was miał taki przypadek i wie gdzie szukać przyczyny ? dodam też że dźwięk słychać tylko gdy jadę lub cofam bardzo powoli na samym puszczonym hamulcu , podczas dodania gazu i dalszej jazdy dźwięku już nie słychać . bardzo dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 240 wyświetleń
-
-
Siemanko czy ktoś wymieniał w A5 Sportback Przednie logo duże kółka w grilu co się znajdują?
-
- 0 odpowiedzi
- 404 wyświetleń
-