Forum Audi A5 F5 (2016-2024)
Forum Audi A5 F5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
35 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich Posiadam Audi A5 z 2020 roku , silnik 2.0 tfsi. Od pewnego czasu zauważyłem dość dziwny dźwięk z koła przedniego , podczas jazdy do przodu lub do tyłu z przedniego koła wydobywa się dźwięk „puknięcia”. Puknięcie jest jedno na jeden obrót koła , czyli tak jakby było zawsze w jednym miejscu i tylko jedno podczas jednego obrotu . Czy ktoś z was miał taki przypadek i wie gdzie szukać przyczyny ? dodam też że dźwięk słychać tylko gdy jadę lub cofam bardzo powoli na samym puszczonym hamulcu , podczas dodania gazu i dalszej jazdy dźwięku już nie słychać . bardzo dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 239 wyświetleń
-
-
Witam;) szukam dobrego aku do mojej 2.0tfsi z 2017 roku na oku mam coś takiego: https://akumulatoryspecpart.pl/produkt/akumulator-exide-agm-start-stop-ek700-70ah-760a-en/ oraz taki https://akumulatoryspecpart.pl/produkt/akumulator-varta-silver-dynamic-agm-start-stop-e39-70ah-760a/ który będzie lepszy lub co innego możecie mi polecić i 2 pytanie: czy po wymianie aku muszę go jakoś programować(gdzie wyczytałem takie informacje) ?
-
-
- 8 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Czy na podstawie logu wykonanego skanerem OBD II VCDS może mi ktoś podpowiedzieć jaka to jest usterka. Czekam na wizyte w serwisie ASO ale może to troche potrwać.Podobne zdarzenie miałem 6 tyg temu w ASO doradca techniczny powiedział mi ze najprawdopodobniej jest to konektor w zespole elektrycznym napędu. Log-AUDI -WAUZZZFU9SN012209-11555km.txt
-
- 3 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich. Noszę się z zamiarem kupna Audi A5 F5 z 2018 roku z silnikiem 2.0 bądź 1.4 w benzynie. Nie mam żadnego doświadczenia z Audi ani nie znam zaufanego mechanika, którego mógłbym się spytać o opinię, więc to forum wydaje się być idealnym miejscem do tego, żeby zadać kilka pytań. Rozmawiałem z chatem GBT o niezawodności tego auta i powiem wam szczerze, że trochę się obawiam tej skrzyni S tronic. Podobno jest dość awaryjna, a naprawa kosztowna, i o ile serwisowana pociągnie znacznie dłużej, o tyle kupowanie auta używanego wiąże się zawsze z ryzykiem. Więc jak ktoś ma jakieś doświadczenia, to proszę mi napisać, jak to naprawdę wygląda z tymi skrzyniami. Kolejną …
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam serdecznie jestem tutaj świeży więc cześć wszystkim Mam problem z moją Audi a5f5 2016r 2.0tdi a odnośnie chodzi o błędy które wyrzuca przy jeździe autostradowej, szukałem już wszędzie co może być i nikt nic nie wie mój mechanik rozkłada ręce a jest to dołujące w takim aucie.. może ktoś z was miał taki problem ? Dodam jeszcze że po zgaszeniu auta i ponownym uruchomieniu błędy znikają i wraca wszystko do normy na jakiś czas..
-
- 0 odpowiedzi
- 492 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, mam w A5 fabrycznie zamontowanie radio z 3g high I panelem audi multimedia bez aux. W tej wersji nie mogę włączyć muzyki przez Bluetooth i chciałbym to ogarnąć. Chcę wstawić radio z androidem, ale słyszałem, że jeśli nie mam w panelu wejścia aux to Bluetooth nie obsłuży MP3. Zastanawiam się czy to prawda i czy jest opcja, żeby to zrobić i puszczać w tej wersji muzykę bezpośrednio z telefonu. Jeśli ma ktoś z tym doświadczenie to proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 416 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam mam prośbę odnośnie informacji jaki napęd quattro jest w tym pojeździe. Torsen czy ultra ? WAUFNCF54KA075181 Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś oklejał elementy black piano w nowym Audi A5 B10 ? Myślę o tunelu środkowym jak i plastikowej zaślepce tam gdzie jest ekran pasażera ? pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy znajdzie się jakiś elektronik z Poznania (inne lokalizacje również wchodzą w grę), który pomógłby mi w doposażeniu adaptacyjnego tempomatu? Wszystkie części mogę zamówić samodzielnie, więc głównie zależy mi na montażu, kodowaniu itp. Niestety ceny proponowane przez rozne warsztaty 12-14 tys zl wydaja sie mocno zawyzone.
-
- 0 odpowiedzi
- 753 wyświetleń
-
-
Witam od roku jestem posiadaczem audi a5 sportback 2.0 tdi 190 km po przejechaniu 7000 km zapaliła mi się kontrolka silnika, kod błędu przy diagnostyce wskazywał na przepływke i dpf. Mechanik wykasował błęda ale nic na razie nie wymieniał po przejechaniu ponad 700 km znów się zapaliła kontrolka po ponownym wykasowaniu kontrolka zapaliła się po 300 km dodam że za ka,dym razem kod błędu ten sam. Ostatnim razem mechanik zrobił adaptację przeplywki i już miałem nadzieję że problem się rozwiązał a tu znowu po przejechaniu ponad 700 km znowu się zapaliła kontrolka silnika. Miał ktoś może podobne doświadczenie, jeśli tak to proszę o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 838 wyświetleń
-
-
Siemanko czy ktoś wymieniał w A5 Sportback Przednie logo duże kółka w grilu co się znajdują?
-
- 0 odpowiedzi
- 403 wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Sprowadziłem Audi A5 2019 ze Stanów Zjednoczonych (wersja Premium Plus). Samochód jest już zarejestrowany i mogę się nim poruszać, jednak mam kilka kwestii, które budzą moje wątpliwości. Niestety informacje dostępne w internecie bywają sprzeczne. Na wstępie zaznaczę, że kontaktowałem się z dwoma ASO, jednak słysząc, że samochód pochodzi z USA, szybko mnie zbyli, unikając jakiejkolwiek merytorycznej odpowiedzi. Kilka pytań, które mnie nurtują: Nawigacja i rozpoznawanie znaków drogowych: Nie konwertowałem jeszcze map na europejskie, ponieważ korzystam z Yanosika i Google Maps, które mi wystarczają. Czy jednak w przypadku…
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
hej miałem kolizję wystrzeliły kurtyny i pasy wystrzeliły. Nie mogę odpalić auta ? coś z klemą ? bezpieczniki ? Proszę o pomoc ! pozdr.
-
- 0 odpowiedzi
- 570 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Potrzebuje informacji na temat Grillu Do audi a5 f5 2018. Chce zmienić grill na Honeycomb lecz zależy mi na tym aby był to oryginalny grill producenta. I pytanie czy w ogóle jest możliwość zmiany.
-
- 0 odpowiedzi
- 713 wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Podczas dzisiejszej jazdy auto nagrzało się i nagle szyby zaczęły parować, a z kratek nawiewu nie wydobywało się powietrze. W trybie AUTO i Manual dmucha, jakby pod kokpitem/pod szybą. Natomiast, gdy włączę obieg wewnętrzny wyraźnie słychać otwarcie klapki pod schowkiem ze strony pasażera i wtedy ze wszystkich kratek normalnie dmucha. Po wyłączeniu obiegu wewnętrznego klapka zamyka się i słychać świst powietrza. Niezależnie od wybranych nawiewów i temperatury powietrza jest tak samo. Czy ktoś orientuje się co mogło się uszkodzić? IMG_4405.mov
-
- 0 odpowiedzi
- 641 wyświetleń
-
-
Cześć, chce zabrać się za konwersje tylnych lamp z USA na eu. Mam już lampy fizycznie przerobione. Potrzebuje pomocy gdzie wpiąć się kablami w bcm2 (kierunki) oraz czy do tylnej mgły trzeba ciągnąć również kabel czy wystarczy kodowanie i przełącznik eu?
-
- 0 odpowiedzi
- 879 wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, czy może ktoś z klubowiczów zmieniał swiatła z bi xenon na full LED matrix polift w Audi A5 F5 2018r.? Potrzebuje numer modułu BCM1 który obsłuży matrixy poliftowe. Oraz jeżeli to robił to z czym miał największy problem. Z góry dziekuje
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
hej miał ktoś taki problem woda w prawym progu - mam szyberdach
-
- 0 odpowiedzi
- 794 wyświetleń
-
-
Witam , od niedawna jeżdżę A5 Coupe 40tfsi z 2024r. auto piekne ale nie brzmi wogóle, jest tam chyba tyle tłumików że zabiło to jako kolwiek dźwięk tego dwulitrowego silnika. Czy ktoś z Was próbował zrobić w takim aucie jakąś modyfikacje wydechu nie za 10000zł żeby ten samochód ładnie brzmiał "tak brzmiał jak wygląda" Wszelkie sugestie itp mile widziane Pozdrawiam Jarek
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie.Jakie polecacie opony zimowe do A5 2024 quattro 265 KM.Czy muszą być z homologacją? Ja myślę nad Bridgestone Blizzak LM005 255/35 R19 96 V XL co o tym sądzicie?
-
- 0 odpowiedzi
- 947 wyświetleń
-
-
Czy warto kupić Audi S5 sprowadzone z USA zarejestrowane w Polsce po naprawie/naprawach mechanicznych z silnikiem 3.0 TFSI. Jest sporo ogłoszeń na portalu otomoto. Ceny wydają się być atrakcyjne w granicach 200-240 tys. zł za auto 3-4 letnie. Gdzieś słyszałem że mogą być problemy z częściami bo maja inne oznaczenia niż europejskie .Jakie jest wasze zdanie. Ktoś może jeździ lub jeździł takim autem. Polecacie czy odradzacie?. Jeśli kupić to na co zwrócić uwagę. Ile średnio takie Audi pali na 100 km 12-13 l? Ja użytkowuej obecnie A5 45 TFSI 245 KM to średnio pali mi około 10 l/100 km przy szybkiej jeździe autostradowej 11,5/100 km.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów Kupilem ostatnio audi a5 i ma aktywna funkcje audi pre sense cos takiego. Asysta kierowcy jak wchodze pokazuje sie ekranik z pasami na lewym ekranie. Jak skrecam to nie trzyma pasa. 1.Te auto tego nie posiada 2.Skonczyly sie jakies licencje na audi, trzeba zainstalowac jakies aplikacje myaudi/connect czy cos takiego nie wiem zeby uaktywnic opcje. Ten samochod nie ma android auto ? Nie ma ma youtube ani nic ? Samochod to 2020 rok ;-)
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, poszukuję instrukcji w formacie pdf dla A5 F5. Niedawno natrafiłem na bardzo fajną instrukcję dla A4 B9, która ma rozrysowane poszczególne części karoserii z rodzajem materiału jaki został wykorzystany Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam nigdzie nie moge uzyskać informacji czy audi a5 sportback 2024r w standardzie jest odpalane bez kluczykowo czy to jest opcja? jak jej nie wezmę to mam normalnie stacyjkę jak w starszych modelach, pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Zakupiłem niedawno Audi A5 F5 2.0 TDI 190KM S-tronic. Aktualny przebieg 161 tys. km. Z historii serwisowania wynika ze przy 61 tys km. w 2020 roku wymieniany był "OLEJ PRZEKŁADNIOWY VAS zczytanie temperatury oleju - procedura, czyszczenie filtra". Chciałbym w najbliższym czasie zająć się serwisem automatycznej skrzyni biegów. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w następujących kwestiach: - robić wymianę statyczną czy dynamiczną? - olej wymieniać tylko w części sprzęgłowej czy również mechanicznej - czy w takiej skrzyni muszę wymieniać te 3 filtry znajdujące się pod modułem mechatroniki oraz miskę? kod skrzyni: SVG
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-