Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez mariusz79,

Witam ma moze ktos zdiecie klucza do awaryjnego otwierania dachu panoramy.albo gdzie dokupic,albo jaki tam idzie zeby samemu dorobic.prosze o wymiary całego klucza,jesli to nie problem.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  2. Witam serdecznie, mam wyciek oleju z uszczelniacza ośki napędowej przy skrzyni automatycznej tiptronic, czy mam kupić tylko oring, czy jeszcze coś potrzebnego przy wymianie? Z góry dziękuję za pomocną odpowiedz.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam mam pytanie Co moze byc przyczyna nie wskazywania poziomu oleju na mmi tylko jest informacja zeby od czekac 2 min. Silnik jest rozgrzany do Temperatur 90 stop i auto stoi w miejscu.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam, czy ktoś się orientuje co może powodować trzęsienie/mryganie świateł mijania, a przy tym czasami samoistnie zapala się halogen ? Dodam że drogowe świecą normalnie. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez kamils_w,

Witajcie, Zauważyłem że podczas zamknięcia klapy, wszystkich drzwi i zamknięcie na centralny zamek, lampki w bagażniku lekko świecą. Nie jest to świecenie jak przy otwartej klapie. Gdzie szukać przyczynę?

• 7 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  6. Witam Czy na podstawie tego jest ktoś w stanie stwierdzić czy było coś grzebane w oprogramowaniu sterownika? A może jest jakiś inny sposób ? Poprzedni właściciel chwalił się ,że silnik był tuningowany ,ja oprócz powyższonego zużycia paliwa nie widzę lepszych osiągów Kodowanie: 01210023240F2120 Kod serwisu: WSC 01286 VCID: 7CF741F7F7EB6E6B9F-8028 Identyfikacja rozszerzona:/FAZIT Identyfikacja: RB8-658 Weryfikacja: 11H04--- Data: 09.05.10 Numer producenta: 1314 Nr stanowiska kontrolnego: 0012 Programowanie flash: Próby programowania(aplikacja): 4/4/9/9 Próby udane(a…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez milcus89,

Witam. Ktoś miał podobny problem z nie działającym górnym ledem w prawym przednim reflektorze. To może być jakiś bezpiecznik do wymiany czy przetwornik LED? Z góry dzięki za rady jak się do tego zabrać i sprawdzić. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Moniu87,

Witam wszystkich. Chcę założyć emblematy na tylną klape do swojej Q5 ale nie znam wymiarów tzn jaka odległość od lampy od dołu klapy itp. Może ktoś pomoże. Z góry dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez bart1,

Dzień dobry, czy ktoś może mi konkretnie powiedzieć po numerze VIN jaki olej powinien być zastosowany do skrzyni automatycznej. Producent to FEBI VIN: WAUZZZ8R3BA017910 pozdrawiam Bartosz

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez shadowa3,

Cześć, Może ktoś z was mi doradzi gdzie szukać problemu/rozwiazania. Od 3 tygodni nie działa mi centralny zamek, otwieranie szyb i kierunkowskaz w lusterku, ale tylko po prawej stronie. Cała reszta elektryki jest ok. Bezpieczniki już sprawdziłem, zaciski w module komfortu też. Zastanawiam się czy jakaś pierdoła, czy poważna usterka. Dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam wszystkich użytkowników Q5, w moim samochodziku zepsuła się roleta przeciwsłoneczna tzn. sam napęd działa ale materiał wyszedł z prowadnic i nie zwija się - czy ktoś może ma namiary na jakiegoś fachowca co umiałby to naprawić ? Z góry dziękuję za pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Nermer,

Witam wszystkich. Jestem nowym posiadaczem Audi Q5 s-line z 2011 r przed lift, auto zakupiłem lekko rozbite, uszkodzony jest przedni zderzak i maska. Mam pytanie do was, czy może do mojego przed lifta pasować maska i zderzak od lifta? Lampy zostają te co mam ponieważ są całe. Czy lampy też trzeba zmieniać bo są już inne w po lifcie?

13. Rozpoczęte przez Adamek4119,

Witam poszukuję prawej wiązki reflektora, tej co idzie pod nadkolem. Ewentualnie proszę o schemat lub numer części. Pacjent Q5 8R 2012-2016 Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez IwonaS,

Witam, czy ktoś z forumowiczów mógłby udostępnić instrukcję obsługi w pl Audi Q5 2019 hybryda. Z góry serdecznie dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez fransula,

Właśnie kupiłem q5 z 2011r i chce je przywrócić do porządku jak i udoskonalić kilka rzeczy. To co mnie denerwuje to przednie ledy w lampach, pomimo że są to lampy oryginalne to prawdopodobnie jedna z nich była wymieniona i z jednej strony led świeci słabiej. I teraz nie wiadomo jak się do tego zabrać, zastanawiam się też czy dało by się bez problemu uruchomić lamp takich Następnie jak trudno jest zamontować lusterka składane elektrycznie? Nastepnie Czy jest możliwość zamontowania krótszych siłowników bagażnika? Moja kobita nie dosiega żeby go zamknąć.

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez artugs,

Witam serdecznie Mam uszkodzony lewy reflektor o nr OEM 8R0 941 043 E (wersja USA), znalazłem ogłoszenie sprzedaży lampy o nr OEM 8R0 941 005 E (wersja USA). Pytanie czy można zastosować zamiennie tą lampę.

• 1 odpowiedź
    • 1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Zenek94,

Witam Jaki macie rozmiar felg i opon zimowych? Jestem przed zakupem i nie mam pojęcia jakie wybrać

• 1 odpowiedź
    • 993 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Aro 7812,

Witam. Panowie pytanie czy po zmianie akumulatora trzeba go kodować . pozdrawiam

19. Panowie, mam problem z nieskładającym się lusterkiem pasażera (lusterko kierowcy składa się i rozkłada prawidłowo) - Audi Q5 8R, 2011r. Nie tak dawno kupiłem autko z jeszcze działającym składaniem, natomiast następnego dnia lusterko pasażera już nie chciało się rozłożyć... VCDS wykazuje błąd: Adres 52: Elektr.drzwi pas. Plik etykiet: 8K0-959-792.clb Oznaczenie elementu: 8K0 959 792 M HW: 8K0 959 792 M Komponent i/lub wersja: TSG BF H12 0357 Znaleziono 1 błąd: 02117 - Silnik składania lusterka 011 - Przerwa w obwodzie Ramka zamrożona: Stan błędu: 01101011 …

20. Witam. Mam problem ze swoimi lampami przednimi. Otóż, po przełączeniu na tryb auto, za dnia świecą ledy, jak się ściemni to zapalają się ksenony, lecz problem jest taki że świecą one bardzo mocno, dodatkowo kiedy próbuję włączyć światła długie to w żaden sposób nic się nie dzieje. Sprawdziłem również czy jak wyłączę ksenony i mrugne długimi to się zapalą i zapalają się tak samo mocno jak niby te które odpowiadają za światła mijania. O co tu może chodzić ? W nocy tak oślepiają że każdy mruga jakbym faktycznie cały czas na długich leciał. Coś w kodowaniu może być nie tak ?

• 0 odpowiedzi
    • 925 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Tomek3004,

Witam, Po przejechaniu moim audi Q5 przez rozlewisko wody na ulicy( około 20 cm głębokości) pojawił się komunikat o "Niesprawny układ kierowniczy: zatrzymać samochód ". Komunikat pojawił się po tym jak się zatrzymałem i ponownie uruchomiłem silnik . Podejrzewam że zalało układ sterowania maglownicy. Czy ktoś miał coś takiego? Czy znacie jakąś solidna firmę która regeneruje maglownice elektryczne ?

• 0 odpowiedzi
    • 888 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Robert30tdi,

W aucie zostały wymienione wał napędowy, tylne łożyska , dyferencjal został sprawdzony i wszystko z nim wporzadku. Nie mogę jednak zlokalizować przyczyny wycia które pojawią się przy prędkości od 60 do 80km/h przy większej prędkości cichnie

• 0 odpowiedzi
    • 821 wyświetleń
  23. Jakoś trzy lata temu sprowadziłem do kraju Audi Q5 3.2 2011, teraz po tych trzech latach kiedy to miałem zrobić przegląd techniczny tam gdzie zawsze, dostałem od diagnosty info ze mam sobie wymienić lampy bo są synchroniczne xD xD xD Trzy lata chlop nie widział, nagle dostrzegł... (dodam ze on i ich warsztat mi robił auto do rejestracji) Tak więc zakupiłem lampy od Audi Q5 ze Szwajcarii (dodaje skąd może to ważne) Niestety przegląd auta dalej nie idzie, gdyż lampy nie mają sterowania automatycznego, Napisałem do sprzedawcy, zapewnił mnie ze to wina auta nie jego lamp i tak w sumie pozostałem w czarnej d... bez przeglądu i z 4 lampami I tutaj zaczynają się…

• 1 odpowiedź
    • 791 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez piotret,

Cześć Kupiłem Q5 z 2016. Zauważyłem że na kierownicy jest lekki luz (2-4cm). Nie jest to raczej problem maglownicy bo przy obracaniu nie słychać jakiś podejrzanych hałasów. Mimo to jest to trochę dziwne. Auto ma przejechane 200 tyś więc nie jest to jakaś porażająca liczba. Czy ktoś spotkał się z podobnymi objawami ?

25. Rozpoczęte przez petergiza,

Witam, mam dziwną sytuację z audi Q5 2015 automat 7 biegów, A mianowicie. Jakiś czas temu podczas jazdy słychać było lekkie kliknięcie gdy automat zrzucał bieg na niższy. Pomimo to jeździłem nadal. Ale pewnego razu moja żona jadąc zadzwoniła że samochód wyświetlił błąd TPMS, a następnie po kilku minutach ten żółty ze zdjęcia ! R (nie działa wtedy 2,4,6 bieg oraz wsteczny R. Zgasiła samochód u mechanika, po kilku minutach go odpaliła i samochód normalnie jeździ. Nawet do tyłu. Kazałem jej zajechać do mechanika, mechanik stwierdził że to skrzynia biegów, więc remont, 4500 zł, podobno mechatronika. Odebrałem samochód, klikanie zniknęło ale problem TPMS, a po kilku kilometrac…

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.