Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez PrzemekLodz,

Witam serdecznie, Sprowadziłem dla siebie Audi Q5 2014 rok z USA, niestety system jest po angielsku i chcialem zrobic konwersje na PL. Ma ktoś może pliki z update na wersje z PL i chcialby się podzielić? Znalazlem coś w internecie ale nie wiem czy dobre W zalączniku moja wersja

• 0 odpowiedzi
    • 687 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Nermer,

Witam. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w namierzeniu numeru części? Q5 8r 2011r 3.0tdi 240km Uszkodzony mam zawór regulacji ciśnienia oleju. Zakupiłem drugi w sklepie lecz On występuje też jako czujnik zmiennych faz rozrządu, jest to tez zamiennik tani. Auto pracuje sporo lepiej ale jeszcze czasami wpada w tryb awaryjny podczas mocniejszego przyspieszania. Chce kupić oryginalny ale Pan w aso telefonicznie twierdzi że jest tylko w misce a mi chodzi o ten z przodu auta z bloku silnika i potrzebuje oryginalny numer części żeby móc w sklepie lepiej kogoś naprowadzić. Podsyłam zdjęcie z lokalizacja czujnika, jest to ten po prawej stronie. Czy po vin jest ktoś w st…

3. Dzień dobry! Posiadam audi q5 2016 chciałbym wyświetlić ekran telefonu na wyświetlaczu samochodu jest taka możliwość? coś czytałem o android auto, ale się nie znam proszę o pomoc i z góry dziękuję za każdą odpowiedź

4. Witam. Mam problem proszę o pomoc. Pompka nie działa na tył ,na przód ok działa. Tylna wycieraczka chodzi po zapłonie cały czas czasowo. Wymieniłem pompkę dalej to samo. Wymieniłem silniczek wycieraczki i dalej to samo .wymieniłem manetki bo myślałem ze może w manetce zwarcie i dalej to samo ,sprawdziłem okablowanie w klapie na zgięciu i dalej to samo. Nie wiem już pogubiłem się .moduł komfortu tutaj chyba nie jest wadliwy .Nie wiem tylko czy jest jakiś przekaźnik odwracający biegun bo tak pompka działa ,pompka jest jedna. Nie zaglądałem pod kierownice czy tam są przekaźniki .Pomoc czy ktoś miał podobny problem? Dziękuje z góry za naprowadzenie tej usterki

• 0 odpowiedzi
    • 618 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez cz3ski,

Witam, Mam problem w mojej Q5 ze światłami długimi. Po przełączeniu na światła długie same automatycznie wyłączają się po około 10sekundach i wyskakuje komunikat: "right main beam headlight" dla lewej lamy wyskakuje taki sam komunikat. Miał ktoś kiedyś podobny problem?

• 2 odpowiedzi
    • 487 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Kwachu,

Witam. Potrzebuję informacji co to za czujnik kryje się za tą zielona kostką. Od jakiegoś czasu silnik mi czasami przerywa przy przyspieszaniu. Po oględzinach zauważyłem, że ta kostka była wypięta z czujnika. Czy to mogło być przyczyną???

7. Cześć! problem jak w temacie ale chyba troche nietypowy. Bagażnik działa w następujących opcjach: - otwieranie z pilota OK - otwieranie z przycisku we wnętrzu koło kierowcy OK - zamykanie przyciskiem na wewnętrznej części klapy (ten prostokątny:)) OK - zamykanie przyciskiem na zewnętrznej części klapy nad rejestracją (wszedłem na drabinę i o dziwo po naciśnięciu zamyka) OK - naciśnięcie przycisku na zewnętrznej części klapy nad rejestracją w trakcie otwierania/zamykanie OK - odpowiednio zmienia kierunek na zamykanie/otwieranie ALE: - nie działa otwieranie z przycisku na klapie, mimo iż sam stycznik na bank działa (nawet jeśli…

• 0 odpowiedzi
    • 450 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Aro 7812,

Witam . Myślę o wymianie oleju ale nie wiem i litrów się mieści do skrzyni . Jak zaczynam guglac to są różne dane . Silnik 2.0 TDI 170 koni . Wymieniał ktoś i ma faktyczne dane ? Czy po wymianie trzeba zrobić jakis reset skrzyni ? pozdrawiam

9. Rozpoczęte przez Aro 7812,

Witam czy jest ktoś wstanie pomóc z wgraniem polskiego języka . Audi 2011 Pozdrawiam

10. Rozpoczęte przez Aro 7812,

Witam. Mam pytanko . Nie otwiera mi drzwi z żadnego kluczyka . Czy ktoś ma wiedzę gdzie kupić zaznaczony element na zdjęciu czy trzeba wymienić całą wkładkę ?

11. Rozpoczęte przez Sławek 48,

Cześć wszystkim,prośba o pomoc w identyfikacji problemu Od dłuższego czasu walczę z wyskakującym błędem check egine dotyczącego zbyt małego przepływu powietrza wtórnego w audi Q5 3.2 Fsi,dodam że sprawdziłem pompę ,pracuje po zapaleniu na zimnym silniku,następnie wymieniłem zawory ,obydwa przy układzie V, auto wcześniej źle przechodziło z tzw ssania na wolne obroty silnika,potrafiło nim zakołysac ,po wymianie zaworów przechodzi z ssania płynnie ,mimo to błąd wyskakuje nadal,nie bardzo wiem gdzie szukać dalej,co może odpowiadać za ten problem,prośba o sugestie, pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 407 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez RobertQ5,

Cześć. Chciałbym się was doradzić co może dolegać mojej audi. Trochę się boje że to może być uszczelka pod głowicą ale mam nadzieję że to nie to bo słyszałem różne opinie. A mianowicie problem jest taki że podczas jazdy czasem wywala płyn chłodniczy ze zbiorniczka i temperatura wskakuje na max po czym zaraz opada. Czasem potrafi przejechać kilkaset km przy prędkości 120km/h bez problemu a czasem przy nagłym przyspieszeniu po pewnym czasie występują takie problemy.

13. Rozpoczęte przez oko1111111111,

Witam mam problem z Q5 2.0 tdi 2011rok trzesie samochodem przy obrotach 2000 przy 2400 przestaje przeważnie dzieje to się na 5 i 6 biegu przy przyspieszeniu przejechałem już tak około 100 tysięcy pomocy

14. Rozpoczęte przez oko1111111111,

Witam mam pytanie Audi Q5 2.0 170 km trzesie przy przyspieszaniu na obrotach 2000 a 2400 już przestaje zrobiłem tak już 100 tysięcy

15. Rozpoczęte przez Tomkonop,

Witam wszystkich. Mam problem z wodą w bagażniku i w bocznych kieszeniach bagażnika pod bezpiecznikami i z drugiej strony. Odepchane były wcześniej odpływy ale może się zatkały .

• 2 odpowiedzi
    • 342 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez piotret,

Cześć 3 tygodnie temu wymieniłem stary akumulator. Padł. Wczoraj jednak znów coś zadziało się z zasilaniem. Na desce świecą się jakieś randomowe kontrolki a napięcie akumulatora wynosi 4,7V. Uznałem że znów padł więc kupiłem nowy. Jednak po włożeniu dalej było to samo i na nowym akumulatorze napięcie spadło do 4,7V. Próbuję go ładować ale ładowarka wali błędami. Nie mam pojęcia o co chodzi ale może ktoś z Was miał taki dziwny przypadek ? To co ostatnio zmieniałem to dodałem moduł Android Auto (tydzień później padł stary akumulator). Po tym zauważyłem że klima jest dużo mocniej chłodzi. Być może to dodanie androida coś namieszało. W międzyczasie wymieniłem j…

17. Rozpoczęte przez przemek_g24,

Witam mam owszem taki problem że trzeszczą mi boczki w drzwiach z tyłu od podbicia basu auto q5 8r przedlift 2010 naglosnienie standard z subwooferem proszę o pomoc z góry dzięki

18. Audi Q5 2015 tfsi 144000km jakie najlepsze świece naprawdę są dobre

19. Rozpoczęte przez dariuszzukowsk1979,

Hej jest może jakieś darmowe obd żeby samemu zmienić dawkowanie paliwa audiq5 2015 automat wersja premium Plus amerykański

20. Witam mam owszem taki problem że trzeszczą mi boczki w drzwiach z tyłu od podbicia basu auto q5 8r przedlift 2010 naglosnienie standard z subwooferem proszę o pomoc strasznie jest to irytujące

21. Rozpoczęte przez Dominik Kozakiewicz,

Dzień dobry czy znajdę kogoś kto sie zajmuje dokładaniem oświetlenia ambiente do Q5

• 0 odpowiedzi
    • 212 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Sew,

Cześć, Czy wie ktoś, jak włączyć funkcję : 1. Zamykania klapy bagażnika z pilota lub/i ze środka samochodu? 2. Otwierania i zamykania szyb w samochodzie? Z góry dziękuję za radę.

• 1 odpowiedź
    • 180 wyświetleń
  23. Cześć , właśnie wróciłem od mechanika i padło na sprężyny chciałem się was poradzić czy ktoś kupił inną niż oryginał i jest z niej zadowolony . Sam mechanik stwierdził żebym przywiózł części, bo on się w to nie bawi rzucił mi że ostatnio kayaba czy sachs jak zakładał wytrzymały pół roku i równie dobrze mogę kupić najtańsze. Jednak potrzebuję auto sprawne dlatego przyszedłem po radę . Z góry dzięki za każdą odpowiedź

24. Rozpoczęte przez Sew,

Cześć, Jakieś dwa tygonie temu otwieranie drzwi keyless przesało działać. Działa otwieranie bagażniak, odpalanie silnika tylko żadne drzwi nie chcą się zamknać lub otworzyć. Otwieranie z kluczka działa. Wymieniłem baterię w pilocie, akumulatoer jest w pełni naładowany. Komputer żadnych błędów nie widzi. Podejrzewam bezpieczniki lub czujniki w klamkach. Szukałem na liście bezpieczników takiej pozycji lecz niesety nie znalałem, podejrzewam, że jest to podpięte pod coś większego. Z drugiej strony, otwieranie bagażniak i odpalanie silnika działa. Czujniki w klamkach. Też trochę dziwne, że padły wszystkie 4 w tym samym czasie. Czy jest ktoś w …

• 0 odpowiedzi
    • 101 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Dammon,

Witam piszę z prośba o pomoc z audi ponieważ kupiłem ostatnio i chciałbym ją zrobić pod siebie , mam problem z drganiem na zimnym silniku tzn zatrzymam się się na chwilę i zaczyna go trochę telepać nie mocno ale odczuwalnie poza tym podczas jazdy rusza się lewarek zmiany biegów myślę że może poduszka skrzyni jest to manual 280 tys 2.0 CAHA chciałbym żeby ktoś pomógł , zobaczył na odczyty z kompa co by było nie tak itp dodam że chciałbym zrobić program i wywalić DPF wstawię fotki są zrobione na wolnych obrotach w miarę zagrzany. Z góry dziekuję

• 0 odpowiedzi
    • 100 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.