Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez STASZEK74,

Witajcie, polećcie mi jakąś instalację gazową do auta jak w temacie, ceny paliw szaleją i już czas coś z tym zrobić... co możecie mi polecić? Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  2. Witam serdecznie, W moim q5 zacina się dmuchawa nawiewu. Po rozkręceniu schowka mogę delikatnie poruszyć ją ręką i zaskoczy. Wydaje mi się że jest delikatny opór który ją blokuje. Czy można zlecić elektrykowi naprawę (co może być przyczyną), czy w grę wchodzi tylko wymiana, ew. na jaką zamiennik/oryginał/używka? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  3. Czy można wyłączyć/dezaktywować funkcję automatycznego składania lusterek po zamknięciu samochodu? Nie muszę korzystać zawsze z tej funkcji, szczególnie w zimie, dlatego chciałbym ją dezaktywować. pozdrawiam!

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 16,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Piovik81,

Witam mam pytanie na temat Hybrid czy opłaca się kupować audi Hybrid . Jak jest w eksploatacji oraz awaryjność sprzętu

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez moniu_ziom,

Witam mam tabliczke znamionowa opon mojego auta i musze zrobic tuv(przegląd) w niemczech ale mam letnie opony i chce dokupic zimowe z felgami tylko nie wiem czy z tej tabliczki jest roznica ktore to opony na zime czy to obojetne ktore wybiorę??

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Nermer,

Witam wszystkich. Jestem nowym posiadaczem Audi Q5 s-line z 2011 r przed lift, auto zakupiłem lekko rozbite, uszkodzony jest przedni zderzak i maska. Mam pytanie do was, czy może do mojego przed lifta pasować maska i zderzak od lifta? Lampy zostają te co mam ponieważ są całe. Czy lampy też trzeba zmieniać bo są już inne w po lifcie?

7. Rozpoczęte przez grex,

Witam Przymierzam się do zakupu Q5 2.0 tdi 170 km i jest sporo wersji z s-tronic i zastanawiam się czy skusic sie na s tronic czy pozostac tradycyjnie przy manualu :). Za pozostaniem przy manualu przemawiaja krążące opinie o awaryjnosci s-tronic z z drugiej strony pisza inni ze spoko i ze jak olej wymieniany co 60 tys to nic sie nie dzieje. Czy np takie autko od pierwszego właściciela (salon polska) serwisowane tylko w aso z przebiegiem 150-180 tys to ryzykowny zakup czy nie ma sie raczej czego obawiac? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 9,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Altami,

Mam problem ze znalezieniem przedniego zderzaka do audi q5 2012 sline ABT...Może ktoś kiedyś także szukał i ma jakieś namiary nawet poza granicą kraju. Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez keri2,

W moim audi Q5 2.0, 177km z 2013r zaczęły pojawiać się wibracje głównie na zimnym silniku. Po podłączeniu pod kompa wyskoczył błąd sterownika skrzyni biegów P0613. Czy ktoś miał podobny problem i może coś podpowiedzieć?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez maniutekaudi,

Witam szukam informacji o silniku 2.0 benzyna 162kw . Samochód sprowadzony z USA. Może ktoś taki posiada?

• 2 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez bubes,

Cześć wam audi q5 z usa , przednie lampy wymienione na europejskie, mam błąd poziomowania swiatel "headlight range control defective!" . procedura wykonana zgodnie z tą tutaj: https://a4-klub.pl/topic/279665-poziomowanie-reflektor%C3%B3w-xenonowych-procedura/ xenony poziomują się , mimo wykonanej adaptacji ciągle wywala błąd , od razu po jego skasowaniu taki jak na zdjęciu. Gdzie dalej szukać przyczyny ?

• 1 odpowiedź
    • 7,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez leszekch,

Dzień dobry Czy ktoś wie gdzie są umiejscowione fabryczne moduły od tłumików aktywnych. Wyrzuca mi błąd komunikacji z jednym z modułów tłumika aktywnego, ale nie mogę dojść gdzie tego szukać . Bedę wdzięczny za podpowiedz

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez drex,

Dzień dobry, taka jest dziwna sytuacja, że nie blokują się drzwi po przekroczeniu 15km/h i nie ma tej opcji w menu... Czy ktoś ma pomysł, co zrobić? Serwis pomysłu nie ma "no nie blokują się i nie ma tej opcji w menu".

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez machem1,

Witam wszystkich. Chciałbym dołożyć automatyczne światła do mojej Q5. Mam auto z 2011 roku, światła ksenony. Co będę potrzebował ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  15. Fotel nie działa przesuwanie przód , tył, plecy się nie kładą i lędźwia też nie działają . Grzanie sprawne .Bezpieczniki sprawne co robić dalej.Czy bezpiecznik sterowania fotela jest gdzieś schowany? Lewa i prawa strona pulpity sprawdzona,pod nogami i w bagażniku też.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 7,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Waga,

Hej. Mam Q z 2010 roku. Problem tkwi w odblokowaniu drzwi kierowcy. Coś sie poknociło w centralnym zamku i z kluczyka nie moge otworzyc lewej strony samochodu. Otwoera sie tylko prawa. Spojrzalam w instrukcje, teoretycznie wszystkie nastawienia w MMI są dobre ale auto sie otwoera tylko prawostronnie. Czy znacie jakąs mozliwość resetu tego lub co moze byc przyczyną?

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez mlody160,

Witam, Ostatnio jechałem długą trasę (ok 1700km) i pod koniec drogi najechałem na dziurę w asfalcie (roboty drogowe) po czym zaświeciła mi się czerwona kontrolka poduszek powietrznych, a wraz z nią pokazała się kontrolka "awaria hamulca postojowego" (takie żółte P w nawiasie). Pytanie brzmi jak mogę usunąć ten komunikat, ponieważ pokazuje mi się on po każdym odpaleniu auta. Uważał, że to jest BŁĄD, gdyć hamulec sprawdzałem już niejednokrotnie i wszystko jest z nim ok. Niestety jestem z dala od kraju i nie mogę sobie pozwolić na wizytę w serwisie, dlatego liczę na Was. Problem dotyczy Audi Q5 2.0 TFSI 2012r. USA

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez mpilek77,

Witam wszystkich . Proszę o pomoc w sprawie bagażnika do przewozu rowerów 2 szt. Jaki model wybrać , który wy używacie na rynku występuje tyle modeli że już zgłupiałem .Mocowanie nożycowe czy się sprawdza ? A może tradycyjne na główkę typu włoskiego , lub holenderskie z dodatkowymi prowadnicami czy się schowa hak bez demontażu prowadnic . No i jeszcze opcja odchylania platformy czy aż tak jest przydatna . Wcześniej do przewozu ośki służył bagażnik montowany na relingach Passata było ok lecz teraz trochę za wysoko

• 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez redux,

Witam, Przesiadłem się z A6 w którym mam nagłośnienie BOSE (bajka!!!) do Q5 z Bang-Olufsenem i mam problem. System nie reaguje na ustawienia surround. Bez względu na ustawienia pokrętła nie słyszę żadnej róźnicy. Regulacja niskich tonów oraz wysokich tonów daje wyraźne efekty natomiast surround - żadnej reakcji... Dźwięk jest niby dobry... ale nie ma porównania z BOSE.... Może trzeba coś gdzieś włączyć, żeby ten surround zadziałał...Czy może ktoś się spotkał z takim problemem...?

• 1 odpowiedź
    • 6,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez mgozdzik,

Witam! Poszukuje klucza do belek dachowych bagażnika, który mi się zagubił, jeśli ktoś ma zbyteczny proszę o informację, lub może wiecie gdzie można dorobić lub kupić.

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez mixerr,

Dzień dobry, czy ktoś wie który bezpiecznik odpowiada za światła w drzwiach? Żadne się nie święci - ani czerwone, ani białe.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Whitem,

Witam wszystkich forumowiczów. Może ktoś mi pomoże; szukam bezpiecznika do którego można podpiąć czerwony kabelek z kamerki cofania, powinien być podłączony do światła wstecznego które jest w klapie i ciężko przeprowadzić kabel. Może jest jakiś prostszy sposób?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez zibi_sk,

Witam Wszystkich. Mam duży kłopot i szukam pomocy. Sprawa wygląda następująco. Po przejechaniu około 12-15 km zaczyna mocno rzucać kierownicą i efekt jest taki jakby auto kulało dokładnie obrazując. Przejrzałem zawieszenie i podejrzenie padło na dolny wahacz. Wymieniłem dwie tuleje i nadal to samo. Po opisaniu mechanikowi zasugerował łożysko koła. Zostało wymienione i nadal nic. Czy Ktoś miał taki problem? Kolejny mechanik sugerował łożysko skrzyni tylko że też brak luzów a co najważniejsze żadnych szumów i dziwnych dźwięków

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Juhas123456,

Witam,mam audi Q5 2.0 tfsi jak wiadomo borykałem się z olejem,borykałem ponieważ zrobiłem remont w autoryzowanym serwisie,gwarancja 2 lata tłoki 3 generacji itd,przejechałem od remontu 5000 km i zaświeciła się kontrolka i komunikat żeby dolać oleju,dolalem pół litra i jest ok na razie i teraz moje pytanie czy po jakimś czasie znowu zacznie mi brac 0,5 litra na 500 km tak jak przed remontem ?drugie pytanie czy wszystkie silniki benzynowe nawet takie po remoncie zawsze biorą olej?teraz czyli po remoncie bierze mi 0,1l na 1000 km ale boje się że będzie żarł coraz więcej.Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez steve69,

Wczoraj miejscowy magik zaktualizował mi soft w MMI (z wersji P0814 na K0942_3) oraz mapy (z wersji 6.20.4 na 6.32.1). Wszystko działa jak trzeba, ale w module 5F pojawił się błąd 03623 - Release code faulty. Kasowanie nic nie daje, bo wraca przy każdym następnym skanowaniu. Pytanie: czy kasował już ktoś ten błąd za pomocą dostępnego w Internecie skryptu (w MMI z softem K0942_3)? Czy to działa? Jakby kogoś interesowało, to: działa. Poprawnie napisany skrypt załatwia sprawę. Błąd 03623 już się nie pojawia.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.