Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam, niedawno wymieniałem rozrząd w silniku 2.0 tdi cjcd 150km. Zdecydowałem się powierzyć sprawę autoryzowanemu serwisowi w Lubinie. Według ASO wszystko odbyło się bezproblemowo. Jednak po jakichś 200 kilometrach zrobiło się głośno w kabinie. Mozliwe, ze bylo tak od razu po wymianie tylko na poczatku tego nie slyszałem, bo w aucie grało radio. Przy przyspieszaniu słychać irytujący dźwięk silnika trochę jak w traktorze. Na postoju chodzi miękko. Odpala bez problemu, choć mam wrażenie, że stracił trochę mocy na wyższych biegach. Czy może to mieć związek z wymienionym rozrządem, np. źle przestawionym? Czy VAG pokaże błędne ustawienie rozrządu? Dzięki za odpowied…
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich z racji że jestem świeży prosiłbym o radę... Chciałbym wymienić swoje Audi Concert MMI 2 bodajże na lepsze z navi i joystickiem przy lewarku zmiany biegów. Prosiłbym o radę czy istnieje możliwość zainstalowania jakiegoś dedykowanego tabletu i do tego panelu z joystickiem czy co zrobić ? Czekam na info. Wrzucam zdjęcie wersji MMI. Generalnie chciałbym mieć navi Audioblutooth itd.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem w trakcie przesiadki z BMW e90 do Q5 3.0 Tdi 240 km, pojawił się natomiast problem migających świec i pojawiania się błędu silnika, błędy które udało mi się ściągnąć wklejone poniżej. Pytanie uwalony czujnik ciśnienia spalin czy cos innego ? auto ma ograniczoną moc. Za co się zabrać ? z góry dzięki za pomoc ! ============1============== P2463 Raw code: 2463 ECU: Jednostka sterująca silnika Status: Potwierdzona OBDII: Diesel particulate filter (DPF) - DPF restricted ============2============== 5188 Raw code: 001444 ECU: 01. Jednostka sterująca silnika Status: Test się nie powiódł, Test nie pow…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu grzechotania z silnika / skrzyni. Auto ma 179k km, dwumasa / rozrząd nie wymieniany. Na załączonym filmiku słychać grzechot przy dodawaniu gazu (z zaciągnięty ręczny). Mechanik powiedział, że to prawdopobnie dwumasa (aczkolwiek nie ma innych objawów padniętej dwumasy - żadnego szarpania etc.) albo rozrząd. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc, szulak https://youtu.be/zk0u1cCnDQI
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam może ktoś się spotkał miał taki przypadek na postoju dziwne dźwięki dochodzą z silnika. Pomoże ktoś co to moze być ? W załączniku nagranie 20240120_185349.mp4
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Sprawa wygląda tak: mam bardzo mały wyciek płynu chłodniczego 0,5 - 0,7 Litra na 16000 Km w 1.8 T po wymianie uszczelki pod głowicą (było planowanie itp.) Zauważyłem że częściowo zapowiertrza się nagrzewnica i poziom płynu się podnosi gdy wentylatory pracują. Na postoju auto grzeje bardzo lekko, podczas jazdy jest dość dobrze. Ojej czysty, płyn również Silniczki klap 100% sprawne Przy zakręconym zbiorniczku robi się podciśnienie ale nie duże bo wąż jest w miarę miękki. A teraz zadam pytanie które może wydawać się absurdalne z punktu widzenia mechanika. A gdyby tak zmniejszyć ciśnienie w układzie odłączając na chwilę pojedynczo każ…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Posiadam 3 letnie Q5, padła mi przekładnia kierownicza (maglownica). W serwisie wymienili mi na nowa za okolo 10 000 pln. Stara posiadam. Słyszałem o możliwości regeneracji, chciałbym ja sprzedać. Proszę o pomoc Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy, zastanawiam się nad zakupem Audi Q5 i potrzebuje zwrócić się do Was o pomoc. Wydaje mi się że auto jest jakby "klapnięte", względem innych Q5 widzianych w internetach czy na ulicy. Czego to może być powodem i co o tym sądzicie ? dla porównania przykładowe z internetu :
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Jak odblokować zielone MMI VCDS ze sterownika 07 i 5F nie ma odpowiedzi
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Panowie czy ktoś z was może mi udzielić pomocy? A konkretnie, kupiłem niedawno audi Q5. W tej wersji która mam są fabrycznie zamontowane przyciski z tyłu do podgrzewania tylnej kanapy i dwa pod podłokietnikiem do chłodzenia i podgrzewania kubkow. Poprzedni właściciel mówił że to jest tylko zamontowane ale nie działa i faktycznie miał rację. Stąd moje pytanie, czy może być tak że wszystko w samochodzie jest i wystarczy zaprogramować lub odblokować VAG'iem czy to po prostu lipa ? Miał ktoś z was już do czynienia z podobną sytuacją?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zastanawiam się nad wymianą oleju w skrzyni biegów TipTronic. Są dwie szkoły. Co sądzicie wymienić czy jeździć dalej i nic nie ruszać? Przebieg 115tkm Q5 2.0T quattro 2013. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pewien problem od jakiegoś czasu pojawił mi się taki dźwięk może ktoś się spotkał i może coś powiedzieć na ten temat co to może być. 20210124_210748.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Jak w temacie, kupiłem do swojej Q5 opony na 19, 255/55 i przy założeniu delikatnie obcierają. Proszę nie pytajcie dlaczego kupiłem takie opony, zdążyło się i teraz chcę rozwiązać problem. Sprzedać opony i kupić nowe ? Czy jednak założyć dystanse , ewentualnie jakie i czy już ktoś zakładał przy szerokości opony 255 by nie wystawały poza obrys. Proszę o pomoc , jestem mocno przy zostaniu tych kół które mam i jednak wolałbym założyć dystanse. O ile można.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam zastanawiam się nad zakupem audi q5 2.0 tdi quattro i mam pytanie odnośnie silnika 143KM czy to nie jest za mało jak na ten samochód. Proszę o wasze przeżycia czy auto niezamula i czy wgl da się tym jeździć. Jak spalanie tego modelu w tym silniku?
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Czy ktoś z Was wymianial fotele z przedlifta na polift (Sq5). Potrzebuje porady jak poradzić sobie z wtyczkami
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, mam problem z Q5, kiedy autko się rozgrzeje po pokonaniu dosyć ostrego zakrętu przy jeździe na wprost występuje rytmiczne stukanie w przednim zawieszeniu jakby w bieżniku był kamyczek po jakimś czasie ustępują stuki, potem sytuacja się powtarza po zaliczeniu zakrętu dodatkowo sporadycznie coś przeskakuje w kierownicy przy szybkim kręceniu kierownica np. jak parkuję , dziwne chrobotanie tak nazwę, kierownica chodzi ciężej.. zawieszenie całe sprawdzone wszystko gra i buczy. Panowie co to może być jakieś pomysły??? Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
wiecie może coś na temat wyświetlania na ekranie w audi Q5 ( 2014 r ) ekranu telefonu za pomocą mirrorlink ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy możecie polecić kogoś "znającego się na rzeczy" do wymiany oleju w skrzyni Q5 automat-8biegów z okolic Warszawy.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Właśnie zostałem właścicielem Q5 170km ze skrzynią S-tronic. Mam kilka pytań do bardziej doświadczonych ode mnie. 1. Chciałbym dolać Adblue - na allegro pełno tego (widzę też, że niedrogie). Można kupić cokolwiek czy jest coś co polecacie? 2. Filtr DPF - jak jeździć, żeby go nie zapychać? Czy raz w tygodniu przejechać 30 km wystarczy? Kiedy on się wypala? Jakieś rady? 3. Olej i filtr w skrzyni biegów S-tronic - co jaki czas wymieniać? Albo co ile km? 4. Chciałbym podłączyć się laptopem do auta. Jakie oprogramowanie, jaki kabel? Polecicie jakieś rozwiązanie? Dzięki, Krzysiek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Problem mam taki, że aku wyładowany do zera - po odpaleniu po kablach wszystko działa ok. Po zgaszeniu, kontrolki na desce się świecą i wyładowują aku do zera. zdaję sobie sprawę że jest jakieś zwarcie, ale od czego najlepiej zacząć Q5, 2016
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje pomocy AUDI Q5 2011 CGLB 2.0tdi quattro. Podczas jazdy nagle wyskoczył błąd ESP, hamulca ręcznego oraz zaczęła migać ikona od świec i obcięło moc. Jakoś się doczołgałem do domu. Poniżej wrzucam skan z VCDS (błędy od silniczków klimy były wcześniej). Jakiś problem z elektryką? Woda się gdzieś dostała? Tuesday,30,May,2023,17:05:25:61410 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 23.3.1.0 (x64) HEX-V2 CB: 0.4631.4 Data version: 20230421 DS346.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8R8CA027771 License Plate: Mileage: 209080km-129916mi Repair Order: --------------------------------…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Poszukuje klucza do belek dachowych bagażnika, który mi się zagubił, jeśli ktoś ma zbyteczny proszę o informację, lub może wiecie gdzie można dorobić lub kupić.
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Koledzy, Próbowałem po necie znaleźć coś co mi rozkoduje wyposażenie samochodu, ale przez telefon jakoś to nie idzie. Vin WA1LFAFP0DA076592. potrzebuje też dobrać jakich lamp szukać przednich bo samochód ma jedna uszkodzona a na allegro różne bixenony skrętne nie skrętne więc nie wiem. Mam nadzieję że rozkodowanie mi w tym pomoże. z góry dziekuje
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mam wyświetlacz 8T0919603 czerwony. Czy jest możliwość podłączenia 8T0919603 F. Pozdrawiam serdecznie Waldek
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-