Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w namierzeniu numeru części? Q5 8r 2011r 3.0tdi 240km Uszkodzony mam zawór regulacji ciśnienia oleju. Zakupiłem drugi w sklepie lecz On występuje też jako czujnik zmiennych faz rozrządu, jest to tez zamiennik tani. Auto pracuje sporo lepiej ale jeszcze czasami wpada w tryb awaryjny podczas mocniejszego przyspieszania. Chce kupić oryginalny ale Pan w aso telefonicznie twierdzi że jest tylko w misce a mi chodzi o ten z przodu auta z bloku silnika i potrzebuje oryginalny numer części żeby móc w sklepie lepiej kogoś naprowadzić. Podsyłam zdjęcie z lokalizacja czujnika, jest to ten po prawej stronie. Czy po vin jest ktoś w st…
-
- 0 odpowiedzi
- 652 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich miłośników Audi Q5. W swojej "audioli" mam silnik przystosowany do zasilania paliwem E85 tzw. bioetanolem - niestety nic poza tym nie wiem na ten temat. Może ktoś ma doświadczenie z tym paliwem i mógłby podzielić się swoją wiedzą
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam tabliczke znamionowa opon mojego auta i musze zrobic tuv(przegląd) w niemczech ale mam letnie opony i chce dokupic zimowe z felgami tylko nie wiem czy z tej tabliczki jest roznica ktore to opony na zime czy to obojetne ktore wybiorę??
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem ze swoimi lampami przednimi. Otóż, po przełączeniu na tryb auto, za dnia świecą ledy, jak się ściemni to zapalają się ksenony, lecz problem jest taki że świecą one bardzo mocno, dodatkowo kiedy próbuję włączyć światła długie to w żaden sposób nic się nie dzieje. Sprawdziłem również czy jak wyłączę ksenony i mrugne długimi to się zapalą i zapalają się tak samo mocno jak niby te które odpowiadają za światła mijania. O co tu może chodzić ? W nocy tak oślepiają że każdy mruga jakbym faktycznie cały czas na długich leciał. Coś w kodowaniu może być nie tak ?
-
- 0 odpowiedzi
- 925 wyświetleń
-
-
Witam. Potrzebuję informacji co to za czujnik kryje się za tą zielona kostką. Od jakiegoś czasu silnik mi czasami przerywa przy przyspieszaniu. Po oględzinach zauważyłem, że ta kostka była wypięta z czujnika. Czy to mogło być przyczyną???
-
- 0 odpowiedzi
- 468 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Dzień dobry, czy ktoś wie który bezpiecznik odpowiada za światła w drzwiach? Żadne się nie święci - ani czerwone, ani białe.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie, kupiłem do swojej Q5 opony na 19, 255/55 i przy założeniu delikatnie obcierają. Proszę nie pytajcie dlaczego kupiłem takie opony, zdążyło się i teraz chcę rozwiązać problem. Sprzedać opony i kupić nowe ? Czy jednak założyć dystanse , ewentualnie jakie i czy już ktoś zakładał przy szerokości opony 255 by nie wystawały poza obrys. Proszę o pomoc , jestem mocno przy zostaniu tych kół które mam i jednak wolałbym założyć dystanse. O ile można.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam radio audi concert bez nawigacji i nie mogę wybrać stacji w parzystych końcówkach np. 98,8 tylko 98,7 lub 98,9. Różne konfiguracje próbowałem ale nic z tego. Proszè o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy na podstawie tego jest ktoś w stanie stwierdzić czy było coś grzebane w oprogramowaniu sterownika? A może jest jakiś inny sposób ? Poprzedni właściciel chwalił się ,że silnik był tuningowany ,ja oprócz powyższonego zużycia paliwa nie widzę lepszych osiągów Kodowanie: 01210023240F2120 Kod serwisu: WSC 01286 VCID: 7CF741F7F7EB6E6B9F-8028 Identyfikacja rozszerzona:/FAZIT Identyfikacja: RB8-658 Weryfikacja: 11H04--- Data: 09.05.10 Numer producenta: 1314 Nr stanowiska kontrolnego: 0012 Programowanie flash: Próby programowania(aplikacja): 4/4/9/9 Próby udane(a…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, właśnie wymieniam dwa amortyzatory na tylnej osi z ADS(Audi Drive Select) padły przy 180tyś. niestety nie występują w zamiennikach a koszt 1szt. w ASO to ok 3000zł. Czy ktoś ma namiary na firmę regenerującą takie amortyzatory? Zamówiłem te z ASO bo innej opcji na tą chwilę nie mam. Może ktoś z Was wymieniał już amorki na regenerowane? Ciekawy jestem ile kosztują na przednią oś skoro tylna to 3 koła za sztukę. Przy okazji jeżeli ktoś planuje zakup auta z Audi Drive Select radzę dobrze sprawdzić, ja sprawdzałem auto na szarpakach nic nie wyszło... dopiero po wyjęciu amorka.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, proszę o opinie na temat sinika oraz AUDI Q5 rok produkcji 2013 kod silnika CJCB pojemność 2.0 TDI 100KW/136KM numer VIN WAUZZZ8R4EA005107 Z góry dziękuje za pomoc. milego dnia
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
W aucie zostały wymienione wał napędowy, tylne łożyska , dyferencjal został sprawdzony i wszystko z nim wporzadku. Nie mogę jednak zlokalizować przyczyny wycia które pojawią się przy prędkości od 60 do 80km/h przy większej prędkości cichnie
-
- 0 odpowiedzi
- 821 wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, mam problem z adblu, ktoś może podpowiedzieć czego to jest przyczyna...
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie na temat Hybrid czy opłaca się kupować audi Hybrid . Jak jest w eksploatacji oraz awaryjność sprzętu
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym wymienić termostat w mojej Q5 2,0 tfsi 2008r.Czy oriętujecie się czy muszę też wymienić pompę.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem ponieważ skrzynia s tronic dzisiaj zauwazyłem - zimny samochód wrzucam R i tak jak by chciała ruszyc, a nie może bo jest zaciągnięty hamulec i tak szarpie nawet jak puszcze hamulec...po 3 km jazdy po wrzuceniu R jest już wszystko jak trzeba...działa płynnie... o co chodzić może ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam ma moze ktos zdiecie klucza do awaryjnego otwierania dachu panoramy.albo gdzie dokupic,albo jaki tam idzie zeby samemu dorobic.prosze o wymiary całego klucza,jesli to nie problem.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Chciałbym się was doradzić co może dolegać mojej audi. Trochę się boje że to może być uszczelka pod głowicą ale mam nadzieję że to nie to bo słyszałem różne opinie. A mianowicie problem jest taki że podczas jazdy czasem wywala płyn chłodniczy ze zbiorniczka i temperatura wskakuje na max po czym zaraz opada. Czasem potrafi przejechać kilkaset km przy prędkości 120km/h bez problemu a czasem przy nagłym przyspieszeniu po pewnym czasie występują takie problemy.
-
- 0 odpowiedzi
- 397 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Część, czy ktoś wymieniał, montował radio z androidem. Jaki serwis polecacie w woj. lubelskim, mazowieckim
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Czy ktoś wie gdzie są umiejscowione fabryczne moduły od tłumików aktywnych. Wyrzuca mi błąd komunikacji z jednym z modułów tłumika aktywnego, ale nie mogę dojść gdzie tego szukać . Bedę wdzięczny za podpowiedz
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Poszukuję osoby , która ma dojścia do historii serwisowej Audi i pomoże mi w rozwikłaniu niejasności z nią związanej. Konkretnie chodzi o mój samochód Audi Q5 sprowadzony z USA. Jestem właścicielem Q5 od kwietnia 2018 . W kwietniu 2018 roku byłem na serwisie w Aso Audi , gdzie poinformowano mnie o czterech akcjach serwisowych mojego auta. Z uwagi na brak czasu nie zdecydowałem się wtedy na naprawę. W tym miesiącu zdecydowałem się na naprawę tych usterek już w innym serwisie, i tu moje zaskoczenie. Jedna z akcji serwisowych rozmyła się ç systemie. Mianowicie serwis twierdzi ,że została już wykonana w moim aucie. Nie r…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy jest ktoś wstanie pomóc z wgraniem polskiego języka . Audi 2011 Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 440 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, mam dziwną sytuację z audi Q5 2015 automat 7 biegów, A mianowicie. Jakiś czas temu podczas jazdy słychać było lekkie kliknięcie gdy automat zrzucał bieg na niższy. Pomimo to jeździłem nadal. Ale pewnego razu moja żona jadąc zadzwoniła że samochód wyświetlił błąd TPMS, a następnie po kilku minutach ten żółty ze zdjęcia ! R (nie działa wtedy 2,4,6 bieg oraz wsteczny R. Zgasiła samochód u mechanika, po kilku minutach go odpaliła i samochód normalnie jeździ. Nawet do tyłu. Kazałem jej zajechać do mechanika, mechanik stwierdził że to skrzynia biegów, więc remont, 4500 zł, podobno mechatronika. Odebrałem samochód, klikanie zniknęło ale problem TPMS, a po kilku kilometrac…
-
- 0 odpowiedzi
- 700 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Powoli wypala się w moim samochodzie żarnik, ksenon. Czy ktoś orientuje się jaki rodzaj ksenonu był montowany? Z tego co znalazłem to są oznaczenia d1s, d2s i d3s? Czy ktoś się orientuje? Audi Q5 TDI 2009r. 170KM Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chcę dołożyć moduł do zdalnego odpalania auta z pilota, czy ktoś już to zakładał, jaki koszt czy trzeba wymieniać bądź programować moduł komfortu?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-