Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez WIvlad,

Witam, niedawno kupiłem Q5 i znalazłem w bagażniku dwa gniazda - jedno 12v, a drugie nie wiem do czego. Znalazłem jeszcze jedno. Na słupku środkowym za kierowcą - nie wiem do czego służą. W instrukcji nie znalazłem, może ktoś ma wiedzę do czego one służą. Dzięki i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Audi69,

Jak odblokować zielone MMI VCDS ze sterownika 07 i 5F nie ma odpowiedzi

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez neo1305,

Witam, chcę dołożyć moduł do zdalnego odpalania auta z pilota, czy ktoś już to zakładał, jaki koszt czy trzeba wymieniać bądź programować moduł komfortu?

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Moniu87,

Witam. Zastanawiam się nad wymianą oleju w skrzyni biegów TipTronic. Są dwie szkoły. Co sądzicie wymienić czy jeździć dalej i nic nie ruszać? Przebieg 115tkm Q5 2.0T quattro 2013. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Panekcl,

Cześć forumowicze, Od jakiegoś czasu czaje się na zakup audi q5 2.0tfsi 211km rocznik 2010. Lecz opinie w internecie są różne, jakie macie doświadczenia i co wiecie o tym konkretnym typie silnika. Oraz na co należy zwrócić uwagę przy zakupie. Pozdrawiam Szymon

• Like
      • Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 7,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez kamils_w,

Witajcie, Zauważyłem że podczas zamknięcia klapy, wszystkich drzwi i zamknięcie na centralny zamek, lampki w bagażniku lekko świecą. Nie jest to świecenie jak przy otwartej klapie. Gdzie szukać przyczynę?

• 7 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  7. Cześć! problem jak w temacie ale chyba troche nietypowy. Bagażnik działa w następujących opcjach: - otwieranie z pilota OK - otwieranie z przycisku we wnętrzu koło kierowcy OK - zamykanie przyciskiem na wewnętrznej części klapy (ten prostokątny:)) OK - zamykanie przyciskiem na zewnętrznej części klapy nad rejestracją (wszedłem na drabinę i o dziwo po naciśnięciu zamyka) OK - naciśnięcie przycisku na zewnętrznej części klapy nad rejestracją w trakcie otwierania/zamykanie OK - odpowiednio zmienia kierunek na zamykanie/otwieranie ALE: - nie działa otwieranie z przycisku na klapie, mimo iż sam stycznik na bank działa (nawet jeśli…

• 0 odpowiedzi
    • 450 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Piotr P.,

Witam, Audi Q5 rocznik 2015, 2.0, 170 KM. Coś mi się przestawiło, ze nie mogę otworzyć ani zamknąć drzwi auta poprzez dotkniecie klamki w drzwiach. W bagażniku działa, a na drzwiach nie. Co mogę zrobić aby to odblokować? Ponadto grzanie fotela kierowcy wylacza się po kilku sekundach. Natomiast u pasażera działa dobrze.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Sew,

Cześć, Jakieś dwa tygonie temu otwieranie drzwi keyless przesało działać. Działa otwieranie bagażniak, odpalanie silnika tylko żadne drzwi nie chcą się zamknać lub otworzyć. Otwieranie z kluczka działa. Wymieniłem baterię w pilocie, akumulatoer jest w pełni naładowany. Komputer żadnych błędów nie widzi. Podejrzewam bezpieczniki lub czujniki w klamkach. Szukałem na liście bezpieczników takiej pozycji lecz niesety nie znalałem, podejrzewam, że jest to podpięte pod coś większego. Z drugiej strony, otwieranie bagażniak i odpalanie silnika działa. Czujniki w klamkach. Też trochę dziwne, że padły wszystkie 4 w tym samym czasie. Czy jest ktoś w …

• 0 odpowiedzi
    • 101 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Czapla,

Zakupilem niedawno Q5 z panoramicznym dachem. Na nierownej drodze dokucza halas pochodzacy wlasnie od panoramy ,trzeszczenie,wystarczy uchylic i juz nastepuje cisza.Czy spotkaliscie sie z tym problemem u siebie?Moze wystarczy wyregulowac albo nasmarowac? Posiadalem juz auta z panorama i taki problem nie wystepowal. Pzdr.

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 11,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Kowal121,

Witam. Mam problem z lusterkami a dokladnie z ich grzaniem. Fabrycznie moje audi q5 nie mialo podgrzewanych lusterek kupilem wklady z mata jakies tanie po zamontowaniu noe grzeja, odblokowalem w VCDSie i prad dochodzi a maty nie grzeja dalej. Do tego gdy maty sa podpiete nie ma napiecia odpinam maty i napiecie jest. O co chodzi czy to przez tanie maty czy cos jest nie tak. Dzieki za pomoc

• 13 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Michałek,

Panowie czy ktoś z was może mi udzielić pomocy? A konkretnie, kupiłem niedawno audi Q5. W tej wersji która mam są fabrycznie zamontowane przyciski z tyłu do podgrzewania tylnej kanapy i dwa pod podłokietnikiem do chłodzenia i podgrzewania kubkow. Poprzedni właściciel mówił że to jest tylko zamontowane ale nie działa i faktycznie miał rację. Stąd moje pytanie, czy może być tak że wszystko w samochodzie jest i wystarczy zaprogramować lub odblokować VAG'iem czy to po prostu lipa ? Miał ktoś z was już do czynienia z podobną sytuacją?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez mokom69,

Witam. Mam chęć podnieść moc w swoim q5 2.0 tdi 170km. Pytanie czy trzeba też bawić się ustawieniem skrzyni automatycznej czy wystarczy tylko komputer?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  14. Witam wszystkich, niedawno zakupiłem autko Audi Q5 2012 2.0 170km i gdy zmieniam bieg np. z P na D to obroty delikatnie wzrastają czy jest to normalne? Podczas jazdy auto płynnie zmienia biegi nie ma żadnych problemów. Bardzo prosiłbym o info i pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  15. Witam! Jest to mój pierwszy post. Mam problem z podświetleniem audi Q5. przy lewarku nie podświetla trybu skrzyni ( D N P R ). Ktoś wie jak się dostać oraz jakie żarówki tam są potrzebne? Dzięki za pomoc!

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Usarkiewicz81,

Cześć Potrzebuję załadować polski język do menu. Płock/Warszawa prośba o namiary

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Bobi81,

Witam , potrzebuję pomocy w zainstalowaniu interfejsu vas505 i program odis .Najlepiej z Trójmiasta.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez machem1,

Witam proszę o pomoc bo jest zielony w temacie jakiś czas temu zauważyłem że mam ponad max oleju zlalem 350/400ml i ostatnio po jakiś 1000km mam dalej maxa i zastanawiam się czy to może być przez DPF. Z góry dzięki wielkie.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez machem1,

Witam proszę o pomoc jakiś poradnik może albo instrukcję gdzie szukać ponieważ dokładnie wczoraj zakupiłem audi Q5 8r a bardzo mi przeszkadza język niemiecki.

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Sławek 48,

Cześć wszystkim,prośba o pomoc w identyfikacji problemu Od dłuższego czasu walczę z wyskakującym błędem check egine dotyczącego zbyt małego przepływu powietrza wtórnego w audi Q5 3.2 Fsi,dodam że sprawdziłem pompę ,pracuje po zapaleniu na zimnym silniku,następnie wymieniłem zawory ,obydwa przy układzie V, auto wcześniej źle przechodziło z tzw ssania na wolne obroty silnika,potrafiło nim zakołysac ,po wymianie zaworów przechodzi z ssania płynnie ,mimo to błąd wyskakuje nadal,nie bardzo wiem gdzie szukać dalej,co może odpowiadać za ten problem,prośba o sugestie, pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 407 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Adamek4119,

Witam poszukuję prawej wiązki reflektora, tej co idzie pod nadkolem. Ewentualnie proszę o schemat lub numer części. Pacjent Q5 8R 2012-2016 Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez oko1111111111,

Witam mam pytanie Audi Q5 2.0 170 km trzesie przy przyspieszaniu na obrotach 2000 a 2400 już przestaje zrobiłem tak już 100 tysięcy

23. Jakoś trzy lata temu sprowadziłem do kraju Audi Q5 3.2 2011, teraz po tych trzech latach kiedy to miałem zrobić przegląd techniczny tam gdzie zawsze, dostałem od diagnosty info ze mam sobie wymienić lampy bo są synchroniczne xD xD xD Trzy lata chlop nie widział, nagle dostrzegł... (dodam ze on i ich warsztat mi robił auto do rejestracji) Tak więc zakupiłem lampy od Audi Q5 ze Szwajcarii (dodaje skąd może to ważne) Niestety przegląd auta dalej nie idzie, gdyż lampy nie mają sterowania automatycznego, Napisałem do sprzedawcy, zapewnił mnie ze to wina auta nie jego lamp i tak w sumie pozostałem w czarnej d... bez przeglądu i z 4 lampami I tutaj zaczynają się…

• 1 odpowiedź
    • 791 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez petergiza,

Witam, mam dziwną sytuację z audi Q5 2015 automat 7 biegów, A mianowicie. Jakiś czas temu podczas jazdy słychać było lekkie kliknięcie gdy automat zrzucał bieg na niższy. Pomimo to jeździłem nadal. Ale pewnego razu moja żona jadąc zadzwoniła że samochód wyświetlił błąd TPMS, a następnie po kilku minutach ten żółty ze zdjęcia ! R (nie działa wtedy 2,4,6 bieg oraz wsteczny R. Zgasiła samochód u mechanika, po kilku minutach go odpaliła i samochód normalnie jeździ. Nawet do tyłu. Kazałem jej zajechać do mechanika, mechanik stwierdził że to skrzynia biegów, więc remont, 4500 zł, podobno mechatronika. Odebrałem samochód, klikanie zniknęło ale problem TPMS, a po kilku kilometrac…

25. Rozpoczęte przez TomiQ5,

Witam Wszystkich, mam problem z adblu, ktoś może podpowiedzieć czego to jest przyczyna...

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.