Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam, Przesiadłem się z A6 w którym mam nagłośnienie BOSE (bajka!!!) do Q5 z Bang-Olufsenem i mam problem. System nie reaguje na ustawienia surround. Bez względu na ustawienia pokrętła nie słyszę żadnej róźnicy. Regulacja niskich tonów oraz wysokich tonów daje wyraźne efekty natomiast surround - żadnej reakcji... Dźwięk jest niby dobry... ale nie ma porównania z BOSE.... Może trzeba coś gdzieś włączyć, żeby ten surround zadziałał...Czy może ktoś się spotkał z takim problemem...?
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Kupiłem niedawno Audi Q5 z 2015 roku, niestety nie ma polskiego menu, nie ma aktywnego zielonego menu. Chciałbym spróbować się do niego dobrać, jednak nie bardzo wiem jaki kabel VAG nabyć. Na allegro jest mnóstwo różnią się nie tylko ceną ale również oznaczeniami. Podpowiedzcie mi proszę za jakim konkretnie mam się rozglądać? Z góry dziękuję za odpowiedź. PS Posiadam coś takiego: VGATE iCAR PRO BT 3.0 Rozumiem, że czymś takim tego nie da się zrobić...
-
-
- 4 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam pytanie czy montował ktoś aktywny wydech z SQ5 do Q5?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanie odnośnie kodowania, czy jest możliwość zakodowania 1 kluczyk z keyless oraz 1 bez niego bo kupując miałem tylko 1 z keyless. Drugi posiadam bez keyless i stąd moje pytanie. Jeszcze sprawa podczas juz kodowania w vcds na koncu trzeba nacisnąć przycisk otwierania i tu czy trzeba to na oby robić czy wystarczy na tym który dodajemy(jeżeli na dwóch to czy komp. sam rozpozna ktory ma keyless a który nie). pozdrawiam miłego weeekend-u
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie multimediów. Jestem posiadaczem audi SQ5 z 2014 roku. Auto użytkuje w Niemczech gdzie więcej jest stacji dab+ niż FM i tu pojawia się moje pytanie. Czy jest możliwość modyfikacji radia w audi by znajdowało i odbierało radio dab+? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Dziękuję z góry za informację.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Właśnie zostałem właścicielem Q5 170km ze skrzynią S-tronic. Mam kilka pytań do bardziej doświadczonych ode mnie. 1. Chciałbym dolać Adblue - na allegro pełno tego (widzę też, że niedrogie). Można kupić cokolwiek czy jest coś co polecacie? 2. Filtr DPF - jak jeździć, żeby go nie zapychać? Czy raz w tygodniu przejechać 30 km wystarczy? Kiedy on się wypala? Jakieś rady? 3. Olej i filtr w skrzyni biegów S-tronic - co jaki czas wymieniać? Albo co ile km? 4. Chciałbym podłączyć się laptopem do auta. Jakie oprogramowanie, jaki kabel? Polecicie jakieś rozwiązanie? Dzięki, Krzysiek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem ze światłami z tyłu. Nie działają żadne światła znajdujące się na klapie prócz 3 światła stop pod spojlerem, dodatkowo nie działa klamka w klapie otworzyć klapę można tylko z pilota bądź guzika w drzwiach. Wszystkie światła które znajdują się w zderzaku poniżej działają bez problemu. Oświetlenie rejestracji również działa Lampy sprawne podłączone na krótko, kable przejrzałem dodatkowo na wyświetlaczu pojawia się komunikat Vehicle lights: malfunction.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem w trakcie przesiadki z BMW e90 do Q5 3.0 Tdi 240 km, pojawił się natomiast problem migających świec i pojawiania się błędu silnika, błędy które udało mi się ściągnąć wklejone poniżej. Pytanie uwalony czujnik ciśnienia spalin czy cos innego ? auto ma ograniczoną moc. Za co się zabrać ? z góry dzięki za pomoc ! ============1============== P2463 Raw code: 2463 ECU: Jednostka sterująca silnika Status: Potwierdzona OBDII: Diesel particulate filter (DPF) - DPF restricted ============2============== 5188 Raw code: 001444 ECU: 01. Jednostka sterująca silnika Status: Test się nie powiódł, Test nie pow…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
W czasie jazdy wyleciało mi z coś takiego tak jakby spod pedałów, kierownicy. Przejechalam jeszcze ok 15 km i nie zauważyłam żeby coś się działo, auto prowadziło się normalnie. Hamowało, przyspieszało po prostu normalnie. Proszę pomóżcie od czego to jest.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Sprawa wygląda tak: mam bardzo mały wyciek płynu chłodniczego 0,5 - 0,7 Litra na 16000 Km w 1.8 T po wymianie uszczelki pod głowicą (było planowanie itp.) Zauważyłem że częściowo zapowiertrza się nagrzewnica i poziom płynu się podnosi gdy wentylatory pracują. Na postoju auto grzeje bardzo lekko, podczas jazdy jest dość dobrze. Ojej czysty, płyn również Silniczki klap 100% sprawne Przy zakręconym zbiorniczku robi się podciśnienie ale nie duże bo wąż jest w miarę miękki. A teraz zadam pytanie które może wydawać się absurdalne z punktu widzenia mechanika. A gdyby tak zmniejszyć ciśnienie w układzie odłączając na chwilę pojedynczo każ…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam w tym modelu problem z ogrzewaniem kiedy silnik jest na niskich obrotach.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pewien problem od jakiegoś czasu pojawił mi się taki dźwięk może ktoś się spotkał i może coś powiedzieć na ten temat co to może być. 20210124_210748.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Mechanicznie wszyscy ładnie opisują temat elektrycznie nie do końca . Moduł dokładany bez kodowania . Sterowanie poprzez dodanie modułu uniwersalnego podłączenie Q5 rocznik 2011rok. Wtyczka jasno brązowa prawy kierunek -czarno-zielony Stop - szaro/czarny Postojowe prawe -szaro/niebieski Postojowelewe -szaro/biały wtyczka czarna lewy kierunek-czarno/niebieski Przeciwgielne -szaro/biały w kostce trzeciej która wychodzi po prawej stronie i idzie do lamp w zderzaku. Światła postojowe i stop są modulowane pwm to prościej gdy świecą postojowe jest napięcie około 3 volt gdy swieci stop jest około 12volt Kabel szaro/biały…
-
- 0 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie użytkowników. W lutym 2021 roku , planuję kupić audi q5 2013r. 2.0 tdi o mocy jak się nie mylę 172KM . I tutaj jestem właśnie zielony , nie wiem co i jak , jakie wyposażenie quatro , S line . Mieszkam w Anglii z tego co widzę jest więcej skrzyń z automatami niż manual . Z skrzynią automatyczną nigdy nie miałem do czynienia bardzo mi się podoba kolor szary . Proszę was o jakieś porady jaką wersję wybrać , na co zwracać uwagę , ile to plus , minus pali. Wasze dośwaidczenia z tym autem . Życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2021
-
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam chęć podnieść moc w swoim q5 2.0 tdi 170km. Pytanie czy trzeba też bawić się ustawieniem skrzyni automatycznej czy wystarczy tylko komputer?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadaczy q5 mam problem z biegami 1-y bieg co jakiś czas wyskakuje 2-y bieg po włączeniu i dodaniu gazu lewarek przesuwa się do przodu ,po ujęciu gazu wraca w tylne położenie może miał ktoś taki problem Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od pewnego czasu mam następujący problem z radiem w moim Audi Q5 z 2013 roku. Radio samoczynnie przestaje grać po ruszeniu (osiągnięciu prędkości około 30 km/h). Gdy radio przestanie grać działają wszystkie funkcje oprócz dźwięku. Nie działa bluetooth, płyta, SD. Problem występuje za każdym razem. Aby ponownie włączyć radio należy wcisnąć przycisk na kierownicy (sterowanie głosem), po komunikacie głosowym w radiu pojawi się dźwięk. Niestety po około 30 minutach znowu dźwięk ginie i już nic nie pomaga, należy wyłączyć i włączyć ponownie zapłon, wówczas pojawia się dźwięk. Dodam, że ten sam problem pojawił się około roku temu. Wówczas rozwiązaniem problemu była w…
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Zakupiłem Audi Q5 gdzie środkowy pas był ukryty w oparciu (samochód był zarejestrowany jako ciężarowy). Teraz chcę go przywrócić jako 5 osobowy i muszę zamocować środkowy pas. Czy ktoś wie jak zdemontować tylną kanapę ( ponoć pod spodem jest śruba do montażu tego pasa)?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam prośbę , czy ktoś zna dobrego elektronika z okolic Radomia który potrafi spolszczyć Q5 z 2011r z góry dziękuje za odpowiedzi
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Poszukuję osoby , która ma dojścia do historii serwisowej Audi i pomoże mi w rozwikłaniu niejasności z nią związanej. Konkretnie chodzi o mój samochód Audi Q5 sprowadzony z USA. Jestem właścicielem Q5 od kwietnia 2018 . W kwietniu 2018 roku byłem na serwisie w Aso Audi , gdzie poinformowano mnie o czterech akcjach serwisowych mojego auta. Z uwagi na brak czasu nie zdecydowałem się wtedy na naprawę. W tym miesiącu zdecydowałem się na naprawę tych usterek już w innym serwisie, i tu moje zaskoczenie. Jedna z akcji serwisowych rozmyła się ç systemie. Mianowicie serwis twierdzi ,że została już wykonana w moim aucie. Nie r…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem ponieważ skrzynia s tronic dzisiaj zauwazyłem - zimny samochód wrzucam R i tak jak by chciała ruszyc, a nie może bo jest zaciągnięty hamulec i tak szarpie nawet jak puszcze hamulec...po 3 km jazdy po wrzuceniu R jest już wszystko jak trzeba...działa płynnie... o co chodzić może ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym wymienić termostat w mojej Q5 2,0 tfsi 2008r.Czy oriętujecie się czy muszę też wymienić pompę.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów. Jestem nowy i na tym forum i w połączeniu z tą marką. Szybko nadrabiam , ale mam pewien problem. Szukałem ale odpowiedzi nie znalazłem. Otóż... Zakupiłem Audi Q5 3.0 TFSI 2015 rok w USA. Pakiet premium plus. Wiadomo , człowiek chce jak najwięcej dowiedzieć się o aucie. Po rejestracji w MyAudi i wklepaniu vinu pokazały się wszystkie szczegóły wyposażenia etc. I tu pojawia się mój może nie tyle problem co nieścisłość. Pokazuje że to konkretne Audi ma 228 KW. Przeszperałem chyba wszystko i w Q5 taka moc w benzynie nie występowała. I tu pytanie do znających temat. Myli się strona MyAudi czy jednak jest możliwość auta z tą mocą. Dziękuję z g…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Panowie czy ktoś z was może mi udzielić pomocy? A konkretnie, kupiłem niedawno audi Q5. W tej wersji która mam są fabrycznie zamontowane przyciski z tyłu do podgrzewania tylnej kanapy i dwa pod podłokietnikiem do chłodzenia i podgrzewania kubkow. Poprzedni właściciel mówił że to jest tylko zamontowane ale nie działa i faktycznie miał rację. Stąd moje pytanie, czy może być tak że wszystko w samochodzie jest i wystarczy zaprogramować lub odblokować VAG'iem czy to po prostu lipa ? Miał ktoś z was już do czynienia z podobną sytuacją?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, niedawno kupiłem Q5 i znalazłem w bagażniku dwa gniazda - jedno 12v, a drugie nie wiem do czego. Znalazłem jeszcze jedno. Na słupku środkowym za kierowcą - nie wiem do czego służą. W instrukcji nie znalazłem, może ktoś ma wiedzę do czego one służą. Dzięki i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-