Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Invaders,

Witam. Tak jak w temacie koduje lampy w Q5. Człowiek jak się rozpędzi to zrobi coś za szybko i później jest problem. Machnąłem się z kanałami w adaptacji i w kanale 212 niepotrzebnie zmieniłem wartość. Problem polega na tym, że teraz nie pamiętam tej wartości jaka była na początku. Czy jest ktoś w stanie sprawdzić jaka powinna być ? Dziekuje za pomoc z góry

• 3 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Kamela,

W czasie jazdy wyleciało mi z coś takiego tak jakby spod pedałów, kierownicy. Przejechalam jeszcze ok 15 km i nie zauważyłam żeby coś się działo, auto prowadziło się normalnie. Hamowało, przyspieszało po prostu normalnie. Proszę pomóżcie od czego to jest.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Moniu87,

Witam wszystkich. Mam zamiar kupić felgi do mojej Q5 i zastanawiam się nad rozmiarem 19" lub 20". Zeby tez nie miała za ciezko. Jaki wy macie rozmiar i co polecacie założyć. Z góry dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Bobi81,

Witam ,co oznacza tryb podróży aktywny w sterowniku elektrycznym samochodu audi Q5 (złącze i program którym sprawdzałem vas5054 i odis)

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez keri2,

W moim audi Q5 2.0, 177km z 2013r zaczęły pojawiać się wibracje głównie na zimnym silniku. Po podłączeniu pod kompa wyskoczył błąd sterownika skrzyni biegów P0613. Czy ktoś miał podobny problem i może coś podpowiedzieć?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam wszystkich miłośników Audi Q5. W swojej "audioli" mam silnik przystosowany do zasilania paliwem E85 tzw. bioetanolem - niestety nic poza tym nie wiem na ten temat. Może ktoś ma doświadczenie z tym paliwem i mógłby podzielić się swoją wiedzą

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Stojak100,

Witam wszystkich, szukam oryginalnego, używanego błotnika prawego do Q5 2008 r w kolorze LY1Q, czy jest ktoś w stanie pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  9. Witam wszystkich, niedawno zakupiłem autko Audi Q5 2012 2.0 170km i gdy zmieniam bieg np. z P na D to obroty delikatnie wzrastają czy jest to normalne? Podczas jazdy auto płynnie zmienia biegi nie ma żadnych problemów. Bardzo prosiłbym o info i pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez peteryoka,

Witam. Czy jest mi ktoś w stanie rozkodować kolor tapicerki.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez damian0156,

Mam problem z szybą prawa strona otworzyło sie troszke i staneła ,nic dalej nie da sie zrobić lewa strona działa prawa wogóle nie reaguje na otwarcie przód i tył .Co to może być ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez bubes,

Siemano. Poszukuje listy śrub i innych elementów do mocowania przedniego zderzaka i lewego błotnika do audi q5 rok 2011 3.2 fsi bede bardzo wdzieczny za spis tych elementów ;-). Dzięki bardzo.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez TomiQ5,

Witam Wszystkich, mam problem z adblu, ktoś może podpowiedzieć czego to jest przyczyna...

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez peteryoka,

Witam. Czy ktoś z was byłby w stanie stwierdzić kolor tapicerki?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez mirekkerim,

Witam. Czy jest tu osoba która poprowadzi cały proces i podpowie czy wszystko robi się dobrze? I proszę bez jakiś zbędnych komentarzy. Staram się sam ogarnąć auto które sprowadziłem z USA. Lampy i kodowanie ogarnięte brakuje polskiego i fajnie by było jakby samemu to ogarnąć. Softy i mapy posiadam więc zostaje zmiana interfejsem vcp zeby przyjął polski język z przygotowanych SD.

• 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Sławek 69,

Witam, czy można wymienić sam przegub na wale przy moście? Silnik 2.0 benzyna, 2016 rok. Stoi dęba, są niesamowite wibracje.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez leszekch,

Dzień dobry Czy ktoś wie gdzie są umiejscowione fabryczne moduły od tłumików aktywnych. Wyrzuca mi błąd komunikacji z jednym z modułów tłumika aktywnego, ale nie mogę dojść gdzie tego szukać . Bedę wdzięczny za podpowiedz

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam posiadam audi q5 2016 2.0 tdi 160 quattro. Potrzebuje pomoc dotyczącej wskaznik I czujnik a paliwa. Po zatankowania na Fullll brak reakcju wskazan wskazowki oraz czujnik a na ile jest paliwa w zbiorniku. Co moze byc przyczyna wczesniej dzialal normalnie. Prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Krzych59,

Mam radio audi concert bez nawigacji i nie mogę wybrać stacji w parzystych końcówkach np. 98,8 tylko 98,7 lub 98,9. Różne konfiguracje próbowałem ale nic z tego. Proszè o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Pawlus86,

Witam Powoli wypala się w moim samochodzie żarnik, ksenon. Czy ktoś orientuje się jaki rodzaj ksenonu był montowany? Z tego co znalazłem to są oznaczenia d1s, d2s i d3s? Czy ktoś się orientuje? Audi Q5 TDI 2009r. 170KM Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez zibi_sk,

Witam Wszystkich. Mam duży kłopot i szukam pomocy. Sprawa wygląda następująco. Po przejechaniu około 12-15 km zaczyna mocno rzucać kierownicą i efekt jest taki jakby auto kulało dokładnie obrazując. Przejrzałem zawieszenie i podejrzenie padło na dolny wahacz. Wymieniłem dwie tuleje i nadal to samo. Po opisaniu mechanikowi zasugerował łożysko koła. Zostało wymienione i nadal nic. Czy Ktoś miał taki problem? Kolejny mechanik sugerował łożysko skrzyni tylko że też brak luzów a co najważniejsze żadnych szumów i dziwnych dźwięków

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez patryk43,

Witam. Mam pytanie dotyczące kata, chciałem zrobić cały przelot w audi q5 2.0tfsi 211km, wywalić wszystkie puchy + wyciąć kata. Mechanik odradzał mi ponieważ stwierdził że będą mi wyskakiwały błędy i może "coś" się popsuć. Pytanie do Was, co o tym sądzicie? Czy spokojnie mogę robić cały przelot czy kata zostawić?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Milszy,

Czy przy zmianie kół na inny rozmiar np. z 17 cali na 20 trzeba zmieniać ustawienia jakieś w MMI? Chodzi mi o odczyt czujników ciśnienia itp.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Kocio1970,

Część, czy ktoś wymieniał, montował radio z androidem. Jaki serwis polecacie w woj. lubelskim, mazowieckim

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Kuba330,

Witam. Czy mógłby mi ktoś rozszyfrowac VIN? Bo nie mam pojęcia o jakim oznaczeniu mam skrzynie w samochodzie a nalepki serwisowej brak. skrzynia to automat s-tronic vin: WAUZZZ8R1AA011344 Jaki olej powinien iść do tej skrzyni?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.