Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam. Tak jak w temacie koduje lampy w Q5. Człowiek jak się rozpędzi to zrobi coś za szybko i później jest problem. Machnąłem się z kanałami w adaptacji i w kanale 212 niepotrzebnie zmieniłem wartość. Problem polega na tym, że teraz nie pamiętam tej wartości jaka była na początku. Czy jest ktoś w stanie sprawdzić jaka powinna być ? Dziekuje za pomoc z góry
-
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
W czasie jazdy wyleciało mi z coś takiego tak jakby spod pedałów, kierownicy. Przejechalam jeszcze ok 15 km i nie zauważyłam żeby coś się działo, auto prowadziło się normalnie. Hamowało, przyspieszało po prostu normalnie. Proszę pomóżcie od czego to jest.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam zamiar kupić felgi do mojej Q5 i zastanawiam się nad rozmiarem 19" lub 20". Zeby tez nie miała za ciezko. Jaki wy macie rozmiar i co polecacie założyć. Z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam ,co oznacza tryb podróży aktywny w sterowniku elektrycznym samochodu audi Q5 (złącze i program którym sprawdzałem vas5054 i odis)
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
W moim audi Q5 2.0, 177km z 2013r zaczęły pojawiać się wibracje głównie na zimnym silniku. Po podłączeniu pod kompa wyskoczył błąd sterownika skrzyni biegów P0613. Czy ktoś miał podobny problem i może coś podpowiedzieć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich miłośników Audi Q5. W swojej "audioli" mam silnik przystosowany do zasilania paliwem E85 tzw. bioetanolem - niestety nic poza tym nie wiem na ten temat. Może ktoś ma doświadczenie z tym paliwem i mógłby podzielić się swoją wiedzą
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam wszystkich, niedawno zakupiłem autko Audi Q5 2012 2.0 170km i gdy zmieniam bieg np. z P na D to obroty delikatnie wzrastają czy jest to normalne? Podczas jazdy auto płynnie zmienia biegi nie ma żadnych problemów. Bardzo prosiłbym o info i pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest mi ktoś w stanie rozkodować kolor tapicerki.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z szybą prawa strona otworzyło sie troszke i staneła ,nic dalej nie da sie zrobić lewa strona działa prawa wogóle nie reaguje na otwarcie przód i tył .Co to może być ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Siemano. Poszukuje listy śrub i innych elementów do mocowania przedniego zderzaka i lewego błotnika do audi q5 rok 2011 3.2 fsi bede bardzo wdzieczny za spis tych elementów ;-). Dzięki bardzo.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, mam problem z adblu, ktoś może podpowiedzieć czego to jest przyczyna...
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś z was byłby w stanie stwierdzić kolor tapicerki?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest tu osoba która poprowadzi cały proces i podpowie czy wszystko robi się dobrze? I proszę bez jakiś zbędnych komentarzy. Staram się sam ogarnąć auto które sprowadziłem z USA. Lampy i kodowanie ogarnięte brakuje polskiego i fajnie by było jakby samemu to ogarnąć. Softy i mapy posiadam więc zostaje zmiana interfejsem vcp zeby przyjął polski język z przygotowanych SD.
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy można wymienić sam przegub na wale przy moście? Silnik 2.0 benzyna, 2016 rok. Stoi dęba, są niesamowite wibracje.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Czy ktoś wie gdzie są umiejscowione fabryczne moduły od tłumików aktywnych. Wyrzuca mi błąd komunikacji z jednym z modułów tłumika aktywnego, ale nie mogę dojść gdzie tego szukać . Bedę wdzięczny za podpowiedz
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi q5 2016 2.0 tdi 160 quattro. Potrzebuje pomoc dotyczącej wskaznik I czujnik a paliwa. Po zatankowania na Fullll brak reakcju wskazan wskazowki oraz czujnik a na ile jest paliwa w zbiorniku. Co moze byc przyczyna wczesniej dzialal normalnie. Prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam radio audi concert bez nawigacji i nie mogę wybrać stacji w parzystych końcówkach np. 98,8 tylko 98,7 lub 98,9. Różne konfiguracje próbowałem ale nic z tego. Proszè o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Powoli wypala się w moim samochodzie żarnik, ksenon. Czy ktoś orientuje się jaki rodzaj ksenonu był montowany? Z tego co znalazłem to są oznaczenia d1s, d2s i d3s? Czy ktoś się orientuje? Audi Q5 TDI 2009r. 170KM Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Mam duży kłopot i szukam pomocy. Sprawa wygląda następująco. Po przejechaniu około 12-15 km zaczyna mocno rzucać kierownicą i efekt jest taki jakby auto kulało dokładnie obrazując. Przejrzałem zawieszenie i podejrzenie padło na dolny wahacz. Wymieniłem dwie tuleje i nadal to samo. Po opisaniu mechanikowi zasugerował łożysko koła. Zostało wymienione i nadal nic. Czy Ktoś miał taki problem? Kolejny mechanik sugerował łożysko skrzyni tylko że też brak luzów a co najważniejsze żadnych szumów i dziwnych dźwięków
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie dotyczące kata, chciałem zrobić cały przelot w audi q5 2.0tfsi 211km, wywalić wszystkie puchy + wyciąć kata. Mechanik odradzał mi ponieważ stwierdził że będą mi wyskakiwały błędy i może "coś" się popsuć. Pytanie do Was, co o tym sądzicie? Czy spokojnie mogę robić cały przelot czy kata zostawić?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy przy zmianie kół na inny rozmiar np. z 17 cali na 20 trzeba zmieniać ustawienia jakieś w MMI? Chodzi mi o odczyt czujników ciśnienia itp.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Część, czy ktoś wymieniał, montował radio z androidem. Jaki serwis polecacie w woj. lubelskim, mazowieckim
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy mógłby mi ktoś rozszyfrowac VIN? Bo nie mam pojęcia o jakim oznaczeniu mam skrzynie w samochodzie a nalepki serwisowej brak. skrzynia to automat s-tronic vin: WAUZZZ8R1AA011344 Jaki olej powinien iść do tej skrzyni?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-