Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Witam, po rozkodowaniu VIN mam taką informację: Specyfikacja silnika DC5 6-cyl. silnik benzynowy 3,0 l/260 kW (24V) TFSI, mieszanka jednorodna Silnik podstawowy: TC6/TM8/T9I/TH9 Czy posiadam w tym sq5 silnik z mhev, na co wskazywałoby oznaczenie (24V)?
-
- 0 odpowiedzi
- 500 wyświetleń
-
-
Witam mam do kupienia Audi Q5 z silnikiem hybrydowym 55 TFSI e. Problem samochodu polega na tym ze przy duzym obciazeniu sie dlawi, np podczas przyspieszania gwaltownego. Wlasciciel powiedzial ze Serwis audi stwierdzil ze trzeba wymienic olej w skrzyni rozdzielajacej naped na wszystkie kola albo w sprzegle. Auto jest z zagranicy wiec nie wiem tez czy aby dobrze przetluamczylem podzespoly. Jak uwazacie czy wymiana oleju powinna pomoc? Twierdzi tez ze na liczniku nie wyswietlaja sie zadne kontrolki. Czy moga to byc inne usterki? np zwiazane z tym ze auto jest hybrydowe? Pytam bo nie wiem czego sie spodziewac a przedewszystkim ile bedzie kosztowala naprawa. Auto ma przejecha…
-
- 0 odpowiedzi
- 830 wyświetleń
-
-
Witajcie, poszukuję rady co do doboru opon. Sprawa dotyczy Q5 TFSIe rok 2020 na kołach 20 cali. Chciałbym założyć na felgi 20 cali opony całosezonowe. Mieszkam w części kraju gdzie zimą mamy około 6 dni ze śniegiem, nie jeżdżę w góry i raczej na moich drogach śnieg nie leży. Poszukując opon całorocznych w rozmiarze 255/45 R 20 na tknąłem się na dylemat. Opony całoroczne z homologacją Audi (ale bez znaczka śnieżynki 3PMSF) czy też opony bez homologacji Audi ale przetestowane przez np. ADAC w warunkach śniegowych (ze znaczkiem śnieżynki 3PMSF)? Które wybrać? Opony z homologacją jakie znalazłem to Pirelli Scorpion Verde All Season ale bez śnieżynki, innych nie znalazłem…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie Szukam głównego wyświetlacza do q2021 lift. Do mojego auta powinien byc o numerze 80B919620. Czy orientuje sie ktos, czy z np z a4 a5 pasuje? Ewentualnie jaki numer katalogowy podejdzie zamiast tego. Z góry dziękuję z odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Auto z USA problem z uruchomieniem sekwencji wycieraczek nie reagują ,były w pozycji 1/3szyby brak reakcji
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Czy spotkaliście się z problemem z zasilaniem kamerki poprzez port usb-c w nowej Q5? U mnie niestety są z tym problemy, początkowo musiałem kupić przejściówki, by kamerka w ogóle zadziałała, zaczerpnąłem w tym zakresie wiedzy od użytkowników Skody Kodiaq. Teraz mam problem polegający na tym, że kamerka włącza się na ok. 3 sekundy, po czym gaśnie i znowu się uruchamia na 3 sekundy i tak w koło. Serwis tego nie kuma. Co mogę zrobić, żeby zadziałało?
-
- 0 odpowiedzi
- 404 wyświetleń
-
-
Witam zakupilem swoje q5 sprowadzone z kanady z uszkodzeniem (peknieciem) tego przezroczystego plastiku ktory oslania zegary licznika. Pytanie jak to naprawic zeby nie wpieprzyc sie za przeproszeniem w niepotrzebne koszta. Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 340 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, Zakupiłem Q5 z końcówki 2017 i jakże moje zdziwienie było (nie patrzyłem na tak trywialne rzeczy jak schowek w podłokietniku ) jak po powrocie do domu patrzę a tu w podłokietniku mam AUX i USB charge only. Myślę sobie co jest, a gdzie drugie USB , trochę szperania po necie i w Q5 drugie powinno być przed touchpadem koło guzika START/STOP - a u mnie brak tego. Teraz pytanie: jak mogę dorobić się drugiego portu USB w opcji DATA, chciałbym podłączyć czy to AA czy Carplay. W schowku przed pasażerem mam tylko DVD, SIM i 2x SD. z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, od ok 1000 km słychać i czuć metaliczne jakby przekakiwanie biegu. Tak pomiędzy 3 i 4. Nic nie szarpie. Ktoś coś miał lub wie o co chodzi?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Posiadam audi q5 2021 usa. Nie dzialaja wszysykie manetki i kierownica. Tasma sprawdzona klakson działa. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone są ok. Manetki przełożone z innego auta o tych zamych numerach też nie dzialaja. W vcds brak komunikacji z modulem kierownicy 16. Czy jest gdzieś jakiś przekaznik albo modul który za to odpowiada.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Screenrecorder-2025-09-09-20-03-26-939.mp4 Panowie czy to dzwiek na pewno przegóbu?
-
- 0 odpowiedzi
- 302 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Poszukuje dobrego fachowca w Wielkopolsce i okolichach na podniesnienie mocy,kogo polecicie?
-
- 0 odpowiedzi
- 694 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Mam mały problem z napędem quattro, a dokładniej z kodowaniem i nastawami podstawowymi. Wprowadziłem poprawne kodowanie, sterownik przyjął kodowanie ale cały czas występuje błąd o niepoprawnym kodowaniu. Kodowanie jest prawidłowe bo wprowadziłem takie jakie było. Czy ma ktoś jakieś propozycje co zrobić w tym temacie? Próbuje zrobić nastawy podstawowe ale nie mogę tego wykonać bo warunki do wykonania nie zostały osiągnięte. Jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 582 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Hej, wymieniał może ktoś żarnik D5S w przedniej lampie? Odkręciłem wszystkie śruby lampy ale nie mogę jej wyjąć? Czy trzeba zdejmować grill i jak to zrobić w FY?
-
- 0 odpowiedzi
- 741 wyświetleń
-
-
Coś dla przestrogi. Dziwi mnie, że na forum nie ma nic na ten temat. Ja mam niestety …miałem ten woreczek w zbiorniczku i płyn G13. Nie wchodząc w szczegóły o ekologii tego rozwiązania po zakupie auta w sierpniu po dwóch tygodniach padła pompa wody i termostat. Zdążyłem jedynie zobaczyć, że płyn w zbiorniczku był brudny więc chciałem wymienić. Niestety laweta Aso itd. Wymiana. Wspaniale Aso nie powiedziało mi nic o przyczynie awarii - auto miało 69 tys przebiegu. Jak teraz zrobiło się zimno to okazało się że leci tylko letnie powietrze z nagrzewnicy. Nagrzewnica do wymiany. Inne Aso stwierdziło że w nagrzewicy nie tylko kulki z krzemionką ale i postrzępiony woreczek wszy…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jaki olej oraz o jakiej lepkości polecacie do Audi Q5 40 tdi 204 km, 2020 rok, 116 tys km przebiegu ? Dotychczas wymieniany co 30 tys km w ASO Audi ( poprzedni właściciel). Zmieniam interwał na co 12-15 tys km. Audi podaje 0W-30 i to jest chyba Castrol... Drugie pytanie: Czy warto robić płukankę oraz lać jakiś dodatek do oleju np. Ceramizer, Ceratec lub dodatki BG które polecają w ASO? Silnik bierze ok 0,5 l na 5000 km więc chyba rewelacja. Pytanie czy po płukance nie zacznie brać więcej...? Myślałem o marce RAVENOL + dodatek Ceramizer lub Ceratec z LM. Piszcie jakie macie doświadczenia z tymi silnikami. Wielkie dzięki! Bartek
-
- 0 odpowiedzi
- 600 wyświetleń
-
-
Witajcie, sprowadziłem Q5 z USA, okazuje się, że mam z tyłu żółte kierunki i migają czerwone stopy, czy da radę programowo wyłączyć czerwone stopy, czy jednak będzie trzeba rozbierać lampy? VID-20251011-WA0002.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 410 wyświetleń
-
-
Witajcie, czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć który bezpiecznik odpowiada za tylną lampę w zderzaku, kupiłem nową i żadne światła nie działają. Audi q5 fy 2018 rok
-
- 0 odpowiedzi
- 292 wyświetleń
-
-
Cześć! Kupiłem wcześniej skonfigurowane już Q52025 ze sportowymi fortelami skórzanymi. Niestety skóra jest trudniejsza i mniej przyjemna w eksploatacji niż materiał/alkantara. Dlatego szukam jakiegoś rozwiązania np. estetycznych pokrowców wykonanych z mikrofibry-alkantary. Czy poleci ktoś coś gotowego do kupienia lub firmę która mogłaby uszyć taki à la pokrowiec lub nakładkę na samo siedzisko, tak by wnętrze nie straciło na wyglądzie. Załączam zdjęcie, o które fotele chodzi. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 297 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, może ktoś zna rozwiązania 1. Android Auto bezprzewodowy mam wersję oprogramowania 3385 odpaliłem wszystko tak jak w poradnikach ale nadal nie chce się łączyć bezprzewodowo. Różnica jest taka, że przez chwilę po odpaleniu samochodu w mam info, że mogę podłączyć Carplay i AA bezprzewodowo ale po chwili zmienia się na wersję z samym Carplay. 2. ADS czy ktoś wie jak dodać tryb jazdy Efficiency do ADS`a?
-
- 0 odpowiedzi
- 891 wyświetleń
-
-
Czy Europejska wersja tylnej lampy w zderzak będzie funkcjonowała bez przeróbek w wersji Q5 z USA? Auto z 2018 toku
-
- 0 odpowiedzi
- 242 wyświetleń
-
-
Witam. Czy można samemu robić aktualizację map np ze strony mib-helper po konwersji USA-PL ?
-
- 0 odpowiedzi
- 350 wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie czy da się w jakiś sposób dezaktywować funkcję ostrzegania dźwiękowego po przekroczeniu predkosci aby nie uruchamiała sie z kazdym odpaleniem silnika tylko zeby np wyłączyc raz w menu i cały czas pamiętalo to ustawienie? Jest to bardzo irytujące jak za kazdym razem trzeba to wyłączac w menu. To samo tyczy sie systemu Lane Assist. Chodzi o Audi Q5 sportback 2024 r. 2.0 TDi 204KM. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, Kupiłem Q5 z 2019 roku 2.0 TDI. Podczas wizyty w ASO dostałem wydruk z ostatniej wizyty w serwisie. Jest tam pozycja Filtr cząstek stałych. Jak myślicie było to czyszczenie czy wymiana filtra?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Jestem przed zakupem Q5 FY. Zależy mi na ACC, lub ewnetualnie PCC, ale często znajduję oferty, gdzie samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat. 1. Są jakieś różnice w radarach? 2. Czy jeśli samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat, to jak wygląda proces dołożenia ACC? Dziękuję i pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-