Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Dla wszystkich posiadaczy Audi Q5 FY, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj. Instrukcja obsługi Audi Q5 FY.pdf

2. Rozpoczęte przez trioda,

Bezpieczniki Audi Q5 FY.pdf

• 3 odpowiedzi
    • 13,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez lukasz1987,

Wciąż poszukuję mego wymarzonego auta. Spodobało mi się jedno ogłoszenie. Że niby 2x fabryczny Sline. Poprosiłem o zdjęcie wlepki. I wydaje mi się, że fabrycznie to sline chyba nie był. Czy jakiś fachowiec może mi pomóc rozkminić te kody z wlepki?

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 335 wyświetleń
  4. Witam, latem sprowadziłem do kraju swoje Audi Q5 PHEV 2020 i chciałbym w tym miejscu opisać kilk swoich doświadczeń oraz zapytać o kolejne kroki - co dalej z tak rozpoczęta zabawą ! Ponieważ na forach można znaleźć dziesiątki opisów typu przeróbka pojazdu z USA na EU i jeszcze więcej ogłoszeń typu zapłać a my w ramach usługi zrobimy to i to ... to po sprowadzeniu od razu skorzystałem z usług przerobienia (przekodowania i wymiany oprogramowania) systemu infotaiment i wyświetlacza deski rozdzielczej. Nowy soft obejmuje język polski (i inne), zmiana wyświetlania danych w systemie metryczny. Przełączenie metrycznego systemu/calowego w systemie pojazdu jest dostępne w M…

5. Witam... Potrzebuję wykonać serwis klimatyzacji, a nie posiadam naklejki odnośnie jaki gaz znajduje się w układzie i jaka jest jego ilość? Wyczytałem też (proszę o potwierdzenie jeżeli ktoś ma taką wiedzę) że w układach klimatyzacyjnych pojazdów hybrydowych musi znajdować sie inny olej niż w układach z silnikami spalinowymi. Czy to prawda? I jaki to ma być olej w Q5 hybryda.

• 5 odpowiedzi
    • 366 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez SKALD79,

Czy te silniki maja jakoś wade olejową,gdzies słyszałem ze należy podniesc cisnienie pompy oleju..... i jakim olejem zalewacie silnik 0W-20 jak podaje producent czy tez moze byc inny np. 5w-30???

7. Witam .... Chciałbym wymienić olej j.w. opisie. Pytanko czy może ktoś dydponyje instrukcją krok po kroku jak co i gdzie?> może screeny z ETKI?

• 2 odpowiedzi
    • 357 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Marek3003,

W filmach na YouTubie „AUTO DYŻUR by EKG” zaintrygowało mnie, że wymieniając filtr oleju nie dostajemy małych gumek z zaworu na dole. One są bardzo ważne dla utrzymania ciśnienia oleju bo gdy nie trzymają to cały olej zamiast do magistrali może być pompowany do miski na dół. Ja ma filtr nakładany na taką rurkę z plastiku ale tą dolną część można wyjąć z podstawy filtra. Tam jest zaworek i dwie uszczelki. Uszczelek nie można kupić tylko całą rurkę tylko Aso ale Inter cars załatwił mi na drugi dzień bez problemu za 50,-. I teraz moje zdziwienie …. Moja rurka była z 2017 roku czyli nigdy nie wymieniana. Do tego jak zawsze wyjmowałem filtr to tam było trochę oleju na dnie. Te…

• 1 odpowiedź
    • 370 wyświetleń
  9. Witam. mam uszkodzoną lampę ORI USA już przerobioną na EU z niedziałającym kierunkowskazem.....i teraz pytanie , czy po zakupić ORi EU i bedzie ona działąć bez zmiany Pinów??

10. Rozpoczęte przez mahoone,

Witam, Auto nie odpala po wymianie akumulatora. 2022 Audi Q5 45 TFSI MHEV. Wyjąłem stary, włożyłem nowy, zrobiłem kodowanie w VCDS, naciskam start i z pod maski słychać tylko klik i samochód nie odpala. Na desce komunikat: napęd usterka. Zeskanowałem błędy i mam 2, których nie mogę skasować: Sterownik alternatora rozruchowego U0120 00 [00100111] - brak komunikacji, Przewód odblokowania alternatora-rozrusznika P10F0 00 [00100111] - przerwa. Ktoś się z tym spotkał? Z góry dziękuję!

• 1 odpowiedź
    • 287 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Wie1955,

Pojawiły się oferty sprzedaży wyświetlaczy dotykowych 10" i 12,3" Czy ktoś coś wie w temacie wymiany i kodowania?

• 3 odpowiedzi
    • 315 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez QVmariojr,

Hej, bardzo proszę czy możecie spojrzeć, czy te wartość które wskazuje VCDS sa prawidłowe ? mam na myśli to -48 stopni. Ogólnie problem mam z ogrzewaniem, które działa tak ledwo średnio bym powiedział, czyli wieje ciepłym/letnim - ale nie gorącym - bez względu na to - co ustawie na klimatronicu, czy 23 czy 28 czy na HI, to jest kiepsko. VCDS błędów w silniku nie pokazuje, w grupie 08 czyli ogrzewanie/klima tez nie ma, więc nie wiem czy trzeba dostać się do nagrzewnicy - co ponoć jest kłopotliwe i dużo będzie PLN za robotę, czy co tu robić, od czego zacząć? Proszę pomóżcie.

• 1 odpowiedź
    • 171 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam, spora czesc Q5 polift i nie tylko ma przyciemnione przednie szyby boczne (fabrycznie) ja wlasnie dostalem taka :widocznosc jest bardzo dobra, gosciu zaplacil kilkaset dolcow za to (mam to na window stickerze) i teraz u nas jest to nielegalne bo tych szyb sie nie przyciemnia. Chcialem Was zapytac o to bo pewnie ktos z Was ma takie auto, czy zrywaliscie to czy liczycie na to ze policja nie zauwazy, nie zmierzy % przepuszczalnosci swiatła etc szkoda tego zrywac, wyglada super, klima wydajniejsza, widocznosc taka sama bo mam 8R bez przyciemnionych i jest z wewnatrz to samo dzieki

• 3 odpowiedzi
    • 763 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez ettnak,

Witam wszystkich szukam porady posiadam Audi q5 z Kanady ma uszkodzony tylny zderzak czy w tym zderzaku idą czujniki asystenta martwego pola / zmiany pasa ruchu ? I gdzie mogę takie coś dostać ?

• 0 odpowiedzi
    • 183 wyświetleń
  15. Część, czy może ktoś wie jak usunąć komunikat który pojawia się za każdym razem przy uruchomieniem pojazdu , próbowałem przy pomocy OBD 11 , ale po odhaczeniu trzech komunikatów w systemie System MMI próbuje się załadować , ale nic się nie dzieje .Ponownie musze włączyć te trzy funkcje aby MMI powróciło . Może ktoś to wyłączył u siebie ?

• 4 odpowiedzi
    • 848 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Piotraudi,

Witam mam problem z aplikacją MyAudi przestała się aktualizować i łączyć z samochodem na telefonie wyświetla się komunikat błąd po zgłoszeniu problemu do salonu twierdzą że po ich stronie jest wszystko ok może ktoś miał taki problem

17. Rozpoczęte przez piillot,

Gdzie znajdę czujnik temperatury zewnętrznej w Q5 80A, 2.0tfsi wersja z USA. Muszę wymienić ponieważ przekłamuje o 6 stopni.

18. Rozpoczęte przez SKALD79,

Od jakigoś już czasu zauwazyłęm głośna prace spręzarki oraz niemiły zapach w kabinie,i tu moje pytanie czy może być to objawą małej zawartości czynnika r1234yf?

19. Rozpoczęte przez mirefire,

Witam.... Wyswietlił mi sie komunikat (przez audi connect) o akcji serwisowej 93AA, dotyczy prawdopodobnie coś... z akumulatorem i napędem elektrycznym, wie ktoś może coś wiecej na ten temat?

• 2 odpowiedzi
    • 635 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez pan42,

Ɓłąd po skasowaniu nadal się pojawia. Gdzie jest ten czujnik i czy go wymienić. Silnik DTNA

• 3 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Pieter 11,

Witam . Mam pytanie czy ktoś wymieniał port USB podświetlany który znajduje się w podłokietniku? Jak dobrać się do niego ? Czy jest mozliwe że jakiś kabel się wypiął i nie łączy ? Jeśli jest do wymiany to prosiłbym o numer częsci. Z góry dziękuję za pomoc.

• 2 odpowiedzi
    • 421 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Dominik Kozakiewicz,

Dzień dobry mam pytanie czy znajdę kogoś kto się zajmuje dokładaniem oświetlenia ambiente do Audi Q5 2020

• 1 odpowiedź
    • 539 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam, od jakiegos czasu mam problem z automatycznym łaczeniem sie telefonu S24 z moim autem (Q5 23r 2.0 TFSI z USA), nie wiem co jest problemem ale jest to mega wkurzajace bo albo sie łaczy z opoznieniem albo wcle pokazujac ze smartinterface jest odłaczony , tak jakby nie widzial telefonu. Telefon zony Apple 12 łaczy sie ale tylko po bluetooth i tez nie ma pełnego Apple car play. Nadmieniam ze obydwa telefony sa dodane i sparowane z jednostka Audi. Czy macie na to rade? dzieki z góry

• 1 odpowiedź
    • 347 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Marek3003,

Jeżeli już piszemy o wymianach to może warto wymienić też i tu. Aso wymienia olej tylko jak …. się coś zaczyna dziać czyli drgania i szarpanie. Fajnie prawda? Komplet 230,-

25. Rozpoczęte przez Thomasx,

Cześć mam Q5 z 2018 z kanady i oczywiście menu usa i france i pytanie moje czy istnieje mozliwość przekodowania za pomoca karty na polskie menu z obsluga glosowa ?

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.