Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Witam Właśnie jestem świeżo po montażu home car 1 usa firmy proxima. Pilot zakodowany i skopiowany do przecisku w podsufitce. No wlasnie i tu mam pytanie gdzie jest antena w aucie bo niestety zasięg wbudowanego pilota w Audi q5 jest bardzo mały i wynosi ok 3m. Pilot proxima kupiony że sterownikiem łapie z 30 m. Czy ktoś miał podobny problem?? A może wzmacnial ktos sygnał w aucie.??
-
-
- 4 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Pytanie do znawców bo za dużo niewiadomych. 1. Czy wyłączenie sos przy wykonaniu konwersji powoduje w jakiś stopniu brak możliwości do łączenia się przez zewnetrzna kartę sim, która można włączyć do slotu sim w schowku? 2.Jakiego operatora użyć najlepiej do zewnętrznej karty sim. Dzis na infolinii dowiedziałem się że niby vaidafone i cubic. 3. Czy zainstalowanie 2 karty sim w schowku uruchomi internet w Audi q5 2019 rok USA. 4. Udało się komuś uruchomić my audi w aucie z usa??
-
- 4 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuję lewy tylny radar asystent pasa ruchu slave - 80A907590c z uchwytem 80a907907c Prawy posiadam pokazany na zdjęciu. Czy można zamontować o innym numerze np. 4m0907590c.
-
- 0 odpowiedzi
- 673 wyświetleń
-
-
Hej z mam q5 2021 premium plus z usa. Czasami pokazuje się kontrolka nie zapiętych pasów podczas jazdy. Tak jakby auto wykrywało że siedzie pasażer z boku. Pokazuje się też passenger air bag on w tym czasie. Może ktoś przerabiał ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 513 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Według Aso po 7 latach powinienem wymienić baterie systemu SOS. Niestety w Aso koszt 460,-. O takim numerze są na Ali za 120,- Znalazłem zamiennik w czeskim sklepie Techtek. Szybka dostawa z przesyłką 97,- Oczywiście Made in China ale oryginał to Taiwan. p.s. w Bmw x5 f15 bateria składa się z 4 ogniw i kosztuje w Aso 109,- Także te 460,- w Audi to na prawdę gruba przesada!
-
-
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Zapala mi się taka kontrolka podczas odpalania auta i gaśnie po chwili wcześniej tego nie mialem zrobiło mi się to jak odpiąłem kostkę od świateł wiecie jak się tego pozbyć
-
- 0 odpowiedzi
- 631 wyświetleń
-
-
Cześć, czy ktoś z Was ma/miał problem, że po włączenia auta jest czarny ekran MMI i trzeba go zrestartować, żeby pojawił się właściwy i wie jak to ogarnąć?
-
-
- 1 odpowiedź
- 749 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Mam do wymiany moduł bcm2 ten który się znajduje w bagażniku po lewej stronie pod bezpiecznikami, dostała się do niego woda i wyrzuca mi błędy, (65551 uszkodzony sterownik i 65758 sterownik otwierania pokrywy tylnej ,zasilanie) choć wszystko działa normalnie, ale nie jestem pewien czy da się zaprogramować tylne światła bo auto z USA. Moje pytanie to czy gdy kupię drugi to muszę go jakoś kodować jeśli tak to jak to zrobić i czy VCDS to ogarnie ? Proszę o jakieś sugestie Dziękuje i pozdr.
-
- 0 odpowiedzi
- 545 wyświetleń
-
-
Witam Panowie,i mam pytanie jaki powinien być akumulator według producenta do Audi Q5 2,0 TFSI wersja PRESTIGE ....posiadam 12 v 70AH 760A poprzedni właściciel go wymieniał dwa lata temu i nie wiem czy nie jest za mały?!?! auto wywala nie kiedy blędy na desce po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko hula.....
-
- 0 odpowiedzi
- 652 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć wszystkim! Przymierzam się do zmiany mojego Audi na nowsze. Interesuje mnie Audi Q5 roczniki 2021+ z silnikiem benzynowym 2.0 TFSI. Ofert na otomoto jest sporo ale zastanawia mnie relatywnie niska cena używanego auta do ceny auta nowego. Nowe Audi to koszt rzędu 300-350k. Używane natomiast to 150k+ i to mowa o rocznikach 2022 z niewielkim przebiegiem np. 40-50k. Salony Polska, pierwszy właściciel, dobre wyposażenie, bezwypadkowe. Na otomoto jest co najmniej kilkanaście tego typu ofert. Czy wiecie może co wpływa na tak szybką utratę wartości? Usterki elektryki, silnika z tak niskim przebiegiem? Czytałem, że w wersjach na rynek USA były wadliwe korbowody i s…
-
- 0 odpowiedzi
- 725 wyświetleń
-
-
Poszukuje tylnego zderzaka z wydechami,pytanie czy przekłądka jest jakoś skomplikowana i czy beda pasowac rury?ktos z was juz to przerabiał?pozdro
-
- 2 odpowiedzi
- 620 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Hey. Jak w tytule. Pilot i komfortowe zamykanie, zamyka - blokuje drzwi, jeżeli są otwarte lub nie dokładnie zamknięte. Nie dotyczy drzwi kierowcy. Brak błędów w sterownikach. Wykryte przypadkowo. Nie wiem czy tak było od nowości. Audi Q5 2021. Jakieś pomysły jak to naprawić. Kodowanie...?
-
- 0 odpowiedzi
- 412 wyświetleń
-
-
Witam mam problem z katem WSZ.Auto bylo po delikatnej kolizji z prawej strony zawieszenie bylo całe jedynie mogło zatrzymać się na krawężniku. Auto jedzie nic nie ściąga ale jest różnica około 1-1,5 cm pomiędzy rozstawem osi przod-tyl lewej i prawej strony sprawdziłem górne wahacze i nie widać zeby któryś był skrzywiony tak samo jak i Zwrotnice... ktoś ma jakiś pomysł gdzie uderzyć? z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 520 wyświetleń
-
-
Mam kupiony nowy zestaw tarcze i klocki a teraz jeszcze chce dokupić przed wymiana blaszki montażowe klocków. Mam jednak problem. Panowie czy ja mam obecnie dobre blaszki zamontowane?
-
- 2 odpowiedzi
- 719 wyświetleń
-
-
Witam, Czy osoby posiadające Q5 z USA mają tryb efficiency u siebie? Dodatkowo nawet jeśli nie macie tego trybu to czy załącza wam się tryb żeglowania w trybie comfort?( w jednym materiale na YT tak było mówione)
-
-
- 4 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam jestem szczesliwym posiadaczem Poliftowej wersji Audi Q5 50 TFSIe 2021r. Po zakupie wypadalo by wymienic filtry i oleje no i wlasnie zwracam sie do was z prosba. Jakie filtry i jakie oleje polecacie? jak je wyszukiwac? Jest to moje drugie auto. Pierwsze to BMW F31 i do BMW jest fajna strona gdzie sie wpisuje VIN i mozna zlokalizowac kazda czesc i pozniej wyszukac po tym numerze jej zamienik w najtanszej cenie np na allegro. Niestety do Audi nie moge znalezc takiego katalogu z czesciami. czy jest takie cos w ogole? Dla BMW nazywa sie to bmwstore.pl Jest taki odpowiednik dla Audi? Filtry jakiej marki beda najbardziej zblizone do tych serwisowych Audi? Oraz j…
-
- 11 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Kamera cofania nagle przestała działać. Wszystko inne działa poza obrazem. Czujniki, linie ok. Próbowałem restart MMI ale nie pomaga. Podejrzewam że może chodzić o wiązkę kabli która przechodzi przez klapę bagażnika ale nie wiem. Z góry dzięki za pomoc!
-
- 1 odpowiedź
- 899 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witajcie, Jestem w posiadaniu Audi Q5 2021r, 2.0 tdi 204 km od prawie roku. To moje pierwsze Audi.Auto jest jeszcze na gwarancji. Podczas wymiany oleju - serwis poinformował mnie o konieczności wymiany kpl. hamulców przód i tył ( Pierwszy raz się spotkałem, że hamulce są do wymiany w tym samym czasie na obu osiach - no ale nie dyskutuje ) I tu rodzi się pytanie , czy warto montować oryginały , czy są jakieś lepsze, bądź bardziej optymalne rozwiązania zachowując odpowiednią jakość hamowania. Do tej pory nie narzekałem na hamulce - i chciałbym aby tak pozostało. Koszt oryginałów będzie blosko 7 tyś - więc postanowiłem zgłębić temat - bo domniemane korzyści s…
-
- 2 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś mógłby z technicznego punktu widzenia napisać jaki jest sens zakładania łańcuchów na tylną oś przy Quatro. Bmw przy Xdrive też zaleca na tylną ale tam napęd jest chyba odwrotny niż w Audi.
-
- 0 odpowiedzi
- 425 wyświetleń
-
-
Czy ktoś montował dodatkowy moduł car play? Niestety u mnie nie ma. Nie ma też tego dodatkowego gniazdka dlatego ASO liczy sobie teoretycznie za taką usługę łącznie z instalacją ponad 4 tys. Zestawy na allegro od około 1 tys do 1,5. Na aliexpress są już za 700,-. Może się uda bez cła. Ale może ktoś coś wie na co zwrócić uwagę? Sam montaż nie sprawia problemu. Jak chińczyk dał radę to ja też sobie poradzę
-
- 4 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Szukam podpowiedzi czy w Q5 kupionym w Kalifornii trzeba coś zmieniać w układzie chłodzenia np wymiana termostatu.
-
- 2 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy jest ktoś kto potrafi przeprowadzić konwersję q5 rocznik 2024 z USA na Europę
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Jestem nowym użytkownikiem auta jak w tytule i chciałem podpytać o kwestię spalania. Po pierwsze auto na postoju: gdy nie wyłączyłem systemu start/stop silnik gaśnie i spalanie wynosi 0, a gdy s/s wyłączam i silnik nie gaśnie spalanie wywala do maksymalnej pozycji - wiadomo, że nie będzie 0, ale czemu max? Ktoś mi wyjaśni? Po drugie nie mam jeszcze przejechane nawet 1000km - czy po dotarciu silnika spalanie auta spada?
-
- 3 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Panowie czy właściciele starszych aut wymieniali już baterie? Jest ona podobno w module pod tylnym siedziskiem. Wymiana po 7 latach więc u mnie w tym roku. Cena na allegro trochę zwala z nóg. Pytanie czy kanapę przesuwną równie łatwo tj. ciągnąc do góry wychacza się? https://allegro.pl/oferta/bateria-modul-sos-audi-a4-a5-a6-a7-q5-q7-q8-4m0-15382953170
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Czy wyłączenie silnika przy włączonym zakresie przekładni automatycznej na D może być skutkiem awarii skrzyni automatycznej? Instrukcja zaleca przełączenie na P i następnie wyłączenie silnika. Wyłączenie przy ustawieniach na D automatycznie włącza sie hamulec postojowy oraz automatycznie przełącza sie na P. Jest to wygodniejsze. W sieci znalazłem taką informację "W przypadku wyłączenia silnika w pozycji dźwigni innej niż N lub P następuje nieprawidłowy spadek wartości ciśnienia wykonawczego i smarowania na elementach skrzyni, które jeszcze pracują. Powoduje to nadmierne zużywanie się tych elementów, a w konsekwencji może być przyczyną uszkodzenia skrzyni." …
-
- 3 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-