Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Kac,

Cześć, jak rozpoznać czy auto ma s-line czy raczej nie? Do tej pory nie zauważyłem jakichś większych zależności, no bo zderzaki są różne i w wersjach z s-line i bez, tak samo elementy z tworzywa są polakierowane też w s-line i bez s-line(chociaż tutaj już zależy od konkretnej sztuki - wiadomo), tylna lotka to samo, jedne auta które mają s-line w środku mają emblematy, ściętą kierownicę a inne już nie, od czego to zależy?

• 0 odpowiedzi
    • 775 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez tomdem,

Witam serdecznie , w moim q5 przestało z dnia na dzień działać otwieranie i zamykanie klapy bagażnika gestem nogi pod zderzakiem. Wcześniej zdarzało się że nie chciał załapać i kilka razy musiałem machnąć żeby się otworzyła ale teraz już jest zero reakcji . Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ? Z góry dzięki za wszelkie info co można z tym zrobić

• 12 odpowiedzi
    • 10,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Rafaell,

Witam, Szukam Felgi do swojego auta na lato . Obecnie mam R20, ale chciałbym R21 - Widziałem takie , jakie mnie się podobają w A3 - Czy sa takie w romiarze R21 i podeszłyby do Q5 ? Felga AUDI.pdf

• 1 odpowiedź
    • 1,1 tys. wyświetleń
  4. Witam czy na zbiorniczku musi być napis "MIT SILIKAT" aby w zbiorniczku znajdował się woreczek z krzemianem? Czy też wychodziły zbiorniczki bez takiego napisu a z woreczkiem? A konkretniej czy zbiorniczek o oznaczeniu 80A121405Q ma taki woreczek? Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 897 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez serpentyna,

Hey. Krótkie pytanie... Czy w Q5 2021 2.0 TFSI 265 KM jest filtr paliwa wymienny? Wg. katalogów taki jest nie dostępny.

6. Rozpoczęte przez Bart3k_c,

Witam czy da rade sprawdzic w Audi wszystkie wizyty w serwisie? Jakie wymiany byly przeprowadzane? Jesli tak to jak to zrobic? poniewaz w MMI jest tyllko pokazany ile zostalo do nastepnych odwiedzin w serwisie. Pozdrawiam

• 6 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez czorny27,

Witam. Panowie moglibyście pomóc nowy nabytek Q5 2017 DABX 252 Skrzynia CJF. Przebieg autentyczny 90tysiecy. Serwis ASO do momentu kupna. Wiem że w skrzyni olej nie był zmieniany i historia ASO to potwierdza. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki olej do niej zakupić wraz z filtrami kurde chyba jest kilka rodzajów i żebym lipy nie odwalil. Podam Vin będzie najlepiej. WAUZZZFYXH2043868.

• 5 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez SKALD79,

W internetach rożne informacje odnośnie wymiany ODMY w TFSI ( profilaktyka) ze niby co dwa lata, lub co 50 tkm ,prawda to czy kolejny MIT?

9. Rozpoczęte przez zientar,

Witam Może ktoś posiada taki klucz do złodziejki belek dachowych? Oryginał Audi

• 4 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Rogal68,

Witam, po krótkim czasie użytkowania Q5 sprowadzonej z USA pojawił mi się taki komunikat. Proszę Was o pomoc!

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  11. Witam. Mam pytanie czy da się w jakiś sposób dezaktywować funkcję ostrzegania dźwiękowego po przekroczeniu predkosci aby nie uruchamiała sie z kazdym odpaleniem silnika tylko zeby np wyłączyc raz w menu i cały czas pamiętalo to ustawienie? Jest to bardzo irytujące jak za kazdym razem trzeba to wyłączac w menu. To samo tyczy sie systemu Lane Assist. Chodzi o Audi Q5 sportback 2024 r. 2.0 TDi 204KM. Pozdrawiam

12. Rozpoczęte przez Bednar1991,

Cześć, może ktoś zna rozwiązania 1. Android Auto bezprzewodowy mam wersję oprogramowania 3385 odpaliłem wszystko tak jak w poradnikach ale nadal nie chce się łączyć bezprzewodowo. Różnica jest taka, że przez chwilę po odpaleniu samochodu w mam info, że mogę podłączyć Carplay i AA bezprzewodowo ale po chwili zmienia się na wersję z samym Carplay. 2. ADS czy ktoś wie jak dodać tryb jazdy Efficiency do ADS`a?

• 0 odpowiedzi
    • 891 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez SKALD79,

Posiadam bramę wiśniowski z napędem mido 600 pracuje na czestotliwości 433,92. w aucie jest czestosliwsc 433.92 MHz-434.42 Mhz,będzie to działąć?

14. Rozpoczęte przez q5fy2019,

Witam to moje pierwsze auto z automatyczną skrzynią biegów. Podczas gdy podjeżdżam do świateł, skrzyżowania puszczam gaz i w 95 % skrzynia z biegiem czasu gdy dojeżdżam do świateł schodzi z każdego biegu . Jednak czasem jest tak , że wrzuci na luz czyli D na wyświetlaczu. Czy wtedy nie następuje smarowanie i może się uszkodzić skrzynia? Tryb jazdy dynamiczny. Ogólnie mam takie wrażenie po tygodniu jazdy automatem , że skłania on do łagodniejszej jazdy. Za to wygoda i przyjemność jazdy mega .

• 7 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  15. Coś dla przestrogi. Dziwi mnie, że na forum nie ma nic na ten temat. Ja mam niestety …miałem ten woreczek w zbiorniczku i płyn G13. Nie wchodząc w szczegóły o ekologii tego rozwiązania po zakupie auta w sierpniu po dwóch tygodniach padła pompa wody i termostat. Zdążyłem jedynie zobaczyć, że płyn w zbiorniczku był brudny więc chciałem wymienić. Niestety laweta Aso itd. Wymiana. Wspaniale Aso nie powiedziało mi nic o przyczynie awarii - auto miało 69 tys przebiegu. Jak teraz zrobiło się zimno to okazało się że leci tylko letnie powietrze z nagrzewnicy. Nagrzewnica do wymiany. Inne Aso stwierdziło że w nagrzewicy nie tylko kulki z krzemionką ale i postrzępiony woreczek wszy…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez domi89,

Hej! Mój pojazd to 2021 Audi Q5 e (plug-in hybrid). Gwarancja producenta wygasła w marcu tego roku, nadchodzi przegląd 60k km i zastanawiam się, czy robić go w ASO - z tym, że ASO twierdzi, że nie wymienią mi filtra oleju w automatycznej skrzyni DSG. Czy to jest normalne? Inny serwis (nie ASO) wraz z wyceną podał, że przy wymianie oleju w skrzyni filtr i uszczelki również powinien być wymieniony. ASO twierdzi, że filtr wymieniają tylko i wyłącznie przy demontażu skrzyni… WTF? Ktoś się na tym zna bardziej i może podpowiedzieć, które podejście jest słuszne?

• 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam, zrobiłęm przymiarke koł z zimowych na letnie i oto efekt......czy nie za wysoko ?zawiesznie posiadam standardowe 1BA koło zima 255/45/20 Lato 255/40/21

18. Rozpoczęte przez dren,

Hej, wymieniał może ktoś żarnik D5S w przedniej lampie? Odkręciłem wszystkie śruby lampy ale nie mogę jej wyjąć? Czy trzeba zdejmować grill i jak to zrobić w FY?

• 0 odpowiedzi
    • 741 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez SKALD79,

Poszukuje dobrego fachowca w Wielkopolsce i okolichach na podniesnienie mocy,kogo polecicie?

20. Rozpoczęte przez simonarts,

Od marca br. mam Q5. Dopiero teraz jesienią, jak pewnego razu auto postało kilka dni na ostrym deszczu, zauważyłem chlupanie w tylnej klapie, przy jej otwieraniu/zamykaniu. W przestrzenie blachy, w profile klapy bagażnika dostaje się woda. Zdjąłem lampy tylne, mocowane na 3 śruby. Uszczelniłem te punkty ale nic to nie pomogło. Zdemontowałem tapicerkę klapy od wewnątrz, ale nic tam niepokojącego nie widzę. Ma ktoś pomysł o co chodzi? Z grafik gołych klap wynika, że jest kilka otworów, którymi może się wlewać woda ale przy założeniu nieszczelności tylnej szyby. Czy myślicie, że po kilku latach szyba mogła się po prostu odkleić, przynajmniej w jakimś fragmencie? W załączeniu…

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez HerMiona,

Witajcie. Czy może ktoś podpowiedzieć, jak sprawdzić jaki rodzaj karty sim mam w swoim aucie? Pytanie dotyczy Q5 S-line 2021 sprowadzonego z US.

• Thanks
      • Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Mundero,

Cześć. niedawno pojawił mi się taki problem. Lusterka elektryczne, automatycznie składane i rozkładane. Przy starcie silnika, prawe się rozkłada, a lewe przestało. Tak jakby nie dostawało impulsu, że ma się otworzyć. Sam mechanizm działa, bo gdy przekręcę pokrętło lusterek na złożenie (prawe się składa) i ponownie rozłożenie - to oba się rozkładają… czasami funkcja działa poprawnie, szczególnie jak zamykam auto na chwilę. Ale jak postoi kilka godzin lub dłużej, to niestety zazwyczaj pozostaje złożone po uruchomieniu silnika. jakies sugestie co może być powodem? Co można sprawdzić?

23. Rozpoczęte przez Marprzen,

Czesc, wiecie może z czego to kapie ? wystarczy że przejadę z 1 km. IMG_6976.mov

• 1 odpowiedź
    • 1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Bart3k_c,

Witam mam do kupienia Audi Q5 z silnikiem hybrydowym 55 TFSI e. Problem samochodu polega na tym ze przy duzym obciazeniu sie dlawi, np podczas przyspieszania gwaltownego. Wlasciciel powiedzial ze Serwis audi stwierdzil ze trzeba wymienic olej w skrzyni rozdzielajacej naped na wszystkie kola albo w sprzegle. Auto jest z zagranicy wiec nie wiem tez czy aby dobrze przetluamczylem podzespoly. Jak uwazacie czy wymiana oleju powinna pomoc? Twierdzi tez ze na liczniku nie wyswietlaja sie zadne kontrolki. Czy moga to byc inne usterki? np zwiazane z tym ze auto jest hybrydowe? Pytam bo nie wiem czego sie spodziewac a przedewszystkim ile bedzie kosztowala naprawa. Auto ma przejecha…

• 0 odpowiedzi
    • 830 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez JerzyJan,

Dzień dobry, od niedawna jestem posiadaczem Audi Q5 i jeszcze nie wszystko ogarniam (nie posiadam instrukcji w języku polskim). W czasie jazdy na wyświetlaczu nad kierownicą pojawił mi się asysta kierowcy i za groma nie wiem, jak to zmienić, by z powrotem była typowa tablica okazujaca szybkość auta itp. wartości. Podejrzewam, że coś dotnąłem, a teraz nie jestem w stanie wrócić do stanu poprzedniego na tym wyswietlaczu. Bardzo proszę o pomoc, gdzie mam co przestawić.

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.