Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Czy możliwe jest jednoczesne połączenie dwóch telefonów, z których jeden działałby w trybie Android Auto (przez bezprzewodowy adapter samochodowy MOTOROLA MA1), a drugi tylko w trybie Bluetooth?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
ma ktoś jakieś doświadczenie co zrobić! z tym fantem zapala się a po jednym dniu gaśnie! w kompie pisze że to problem z dpf-em.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Jestem przed zakupem Q5 FY. Zależy mi na ACC, lub ewnetualnie PCC, ale często znajduję oferty, gdzie samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat. 1. Są jakieś różnice w radarach? 2. Czy jeśli samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat, to jak wygląda proces dołożenia ACC? Dziękuję i pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Kupiłem Q5 z 2019 roku 2.0 TDI. Podczas wizyty w ASO dostałem wydruk z ostatniej wizyty w serwisie. Jest tam pozycja Filtr cząstek stałych. Jak myślicie było to czyszczenie czy wymiana filtra?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, konfiguruje nowe Q5 sportback, chcę mieć dostęp ao Android Auto bezprzewodowo, jakie dodatki muszę kupić? Czy Audi Smartphone Interface wystarczy? Dodam, że nie chcę fabrycznej nawigacji
-
- 5 odpowiedzi
- 16,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć zakupiłem sobie obdeleven cos tam sobie pozmieniałem wartość auta od razu się zwiększyła Macie może jakieś doswiadczenie z tym sprzetem , macie moze jaką instrukcje do niego co moge dokladnie nim zrobić gdzie co do czego i czego najlepiej nie ruszać
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Szczęśliwy posiadacz O5 2021 plug -in. Próbuję zalogować się na Myaudi. Niestety wymagany VEHICLE CODE. Gdzie go namierzyć skoro mam 1 kluczyk bez żadnych oznaczeń. ( Wersja USA )
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Posiadam audi q5 2021 usa. Nie dzialaja wszysykie manetki i kierownica. Tasma sprawdzona klakson działa. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone są ok. Manetki przełożone z innego auta o tych zamych numerach też nie dzialaja. W vcds brak komunikacji z modulem kierownicy 16. Czy jest gdzieś jakiś przekaznik albo modul który za to odpowiada.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Auto z USA problem z uruchomieniem sekwencji wycieraczek nie reagują ,były w pozycji 1/3szyby brak reakcji
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Kupiłem 3-latka i kilka rzeczy mnie wkurza. Ostatnio pod blokiem chciałem przy uruchomionym silniku pogrzebać trochę w ustawieniach, wypić browara itp. ale się nie da. Nawet przy światłach w pozycji off światła pozostają włączone i tak dają po oknach że zrezygnowałem. Czy istnieje sposób aby nie świeciły przy uruchomionym silniku??? Samochód ma jeszcze rok gwarancji Audi.
-
- 7 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Ile powinien wskazywać elektroniczny wskaźnik oleju po wymianie? MAX czy w połowie bo są różne szkoły.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Od niedawna zaobserwowałem dziwne wibracje, drgania na kierownicy jak by zrywanie przyczepności przy zawracaniu (prawie maksymalny skręt) i to z niedużą prędkością. I to na oponach letnich jak i zimowych na których jeżdżę drugi sezon przy czym wcześniej tego problemu nie było.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy ktory bezpiecznik lub co to moze byc nie swieca mi przy otwieraniu bagażnika lampki led te podłużne po lewej i prawej strony w środku bagażnika.nie mogę znależć ktory to bezpiecznik i co może też być przyczyna audi q5 tfsi rocznik 2018 .serdeczne dzieki za pomoc
-
- 7 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktos wiedze, które poprzeczki do relingów zintegrowanych jakie są w Q5 sa najniższe (najbliżej dachu). Moje typy to Thule WingBar Edge albo MontBlanc Xplore. Jest tez Yakima FlushBar ale wydaje sie wyzsza. Pozdrawiam!
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Może ktoś ma tez taki problem jak ja z hakiem. Pacjent q5 FY 2021, zamontowany ori hak elektrycznie zwalniany. Od samego początku gdy odebrałem auto był problem z hakiem, po naciśnięciu przycisku zwalniania hak ani drgnie. Byłem już chyba z 5x w serwisie i cały czas tylko słyszę ze nie ma rozwiązania tego problemu, ze przeprowadzają konserwacje i to tyle. Hak działa może z tydzień i znowu to samo. Teraz zażądałem wymiany haka to znowu dostałem odpowiedz, ze nie da sie usunąć tego problemu bo producent nie przewidział jakiejś osłony na ten mechanizm. Miał ktoś może z was podobny problem czy to tylko w moim aucie występuje taka usterka?
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie. Chciałbym zrobić wyłączenie świateł na postoju przy włączonym silniku i kilka innych rzeczy.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
przestały mi działać tylne lewe drzwi mam komunikat (awaria blokady rodzicielskiej) spotkał się ktoś z tym?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
ma ktoś wiedzę! kiedy wymienić pasek napędu pompy oleju! Q5 2,0 TDI DETA wymieniam rozrząd i zaczynam się zastanawiać co z tym napędem pompy!
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Audi Q5 rocznik 2023 - letnie koła mam 18", czy polecacie na zimę pozostać przy takich samych czy zakupić 17"?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia a może nawet wiedzę w obszarze wymiany listew które są wokół okien?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy jak poradzić sobie z problemem wyskakującego komunikatu o awarii systemu SOS? Komu w ogóle jest on potrzebny?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Zakupiłem Audi Q5 2022r z USA z silnikiem 2.0 benzyna 265KM. W czasie kiedy auto do mnie płynie chciałbym jak najlepiej przygotować się do szybkiej naprawy i użytkowania auta. Niestety nie ma zbyt wielu informacji łatwo dostępnych w internecie. Może z Waszą pomocą uda się zebrać w tym temacie jak najwięcej informacji dla poliftowej Q5 i przyda się to równiez innym użytkownikom. Kilka pytań ode mnie: 1. Olej - ktoś wie ile oleju wchodzi do tego silnika? Jaki interwał wymiany zaleca producent i jaki olej wlewać? 2. Skrzynia - rozumiem, że to będzie s-tronic przy tym slniku? W poprzenich audi jakie miałem (A6 2009, A7 2013 oraz Q5 2014) miałem tip tronica i…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś może mi dać instrukcję jak zdemontować tylne lampy ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy wie kto może jak wymontować zagłówki przednie w Audi Q5 fy???
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Kolejna hydrozagadka. W moim Q5 , brak spryskiwaczy reflektorów xenonowych. Z tego co się orientuję, to fabrycznie do xenonów montuje się spryskiwacze. W moim aucie, czytaj specyfikacji tegoż udogodnienia brak. Zaślepki na zderzaku są . Teraz pytanie 1. Czy spryskiwacze w xenononax muszą być? Pytanie 2. Jeśli muszę to jak ogarnąć temat. Ktoś to robi? Czy samemu ogarniać ( raczej odpada) Proszę o jakieś info i radę. Pzdr OOOO
-
-
- 8 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
-