Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez tomaszmig1098,

Witam, sprowadziłem auto z wystrzelonymi pasami bezpieczeństwa (przód i tył) i potrzebuję porady jak sie zabrac do ich demontażu, aby wysłac do regeneracji, może ktoś przerabiał temat?

• 1 odpowiedź
    • 1,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Adikovi,

Witajcie, sprowadziłem Q5 z USA, okazuje się, że mam z tyłu żółte kierunki i migają czerwone stopy, czy da radę programowo wyłączyć czerwone stopy, czy jednak będzie trzeba rozbierać lampy? VID-20251011-WA0002.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 510 wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Bartek108,

Witam, jaki olej oraz o jakiej lepkości polecacie do Audi Q5 40 tdi 204 km, 2020 rok, 116 tys km przebiegu ? Dotychczas wymieniany co 30 tys km w ASO Audi ( poprzedni właściciel). Zmieniam interwał na co 12-15 tys km. Audi podaje 0W-30 i to jest chyba Castrol... Drugie pytanie: Czy warto robić płukankę oraz lać jakiś dodatek do oleju np. Ceramizer, Ceratec lub dodatki BG które polecają w ASO? Silnik bierze ok 0,5 l na 5000 km więc chyba rewelacja. Pytanie czy po płukance nie zacznie brać więcej...? Myślałem o marce RAVENOL + dodatek Ceramizer lub Ceratec z LM. Piszcie jakie macie doświadczenia z tymi silnikami. Wielkie dzięki! Bartek

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Felt,

Witam. Mam mały problem z napędem quattro, a dokładniej z kodowaniem i nastawami podstawowymi. Wprowadziłem poprawne kodowanie, sterownik przyjął kodowanie ale cały czas występuje błąd o niepoprawnym kodowaniu. Kodowanie jest prawidłowe bo wprowadziłem takie jakie było. Czy ma ktoś jakieś propozycje co zrobić w tym temacie? Próbuje zrobić nastawy podstawowe ale nie mogę tego wykonać bo warunki do wykonania nie zostały osiągnięte. Jakieś pomysły?

5. Rozpoczęte przez SKALD79,

Screenrecorder-2025-09-09-20-03-26-939.mp4 Panowie czy to dzwiek na pewno przegóbu?

6. Rozpoczęte przez Jurek1971,

Witam,zakupiłem moje audi w Kanadzie,czy jest możliwe zeby działało moje audi conect,chociaż część no i modul sos .Mam już polski menu,przerobione lampy.Jednak nic więcej nie działa, a jeszcze jedna sprawa jak jest z dorobieniem kluczyka bo mam jeden ,czy nie od tego powinienem zacząć?Słyszałem że jak się kluczyk koduje to wraca wszystko do ustawień fabrycznych.Jestem z okolic Wroclawia ,może jest jakiś fachowiec co by mi pomógł w tym temacie?

• 2 odpowiedzi
    • 933 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Marek3003,

Mam pytanie ile wchodzi tam oleju - rocznik 2018 ? Zlałem 810-830 ml ale wlałem ponad 900 może tak 940 i nie przelało się przez korek wlewowy. Trochę z litra mi się porozlewało, trochę zostało w strzykawce - nieszczelna choć nowa… chińszczyzna

8. Rozpoczęte przez Vakoss94,

Witam zakupilem swoje q5 sprowadzone z kanady z uszkodzeniem (peknieciem) tego przezroczystego plastiku ktory oslania zegary licznika. Pytanie jak to naprawic zeby nie wpieprzyc sie za przeproszeniem w niepotrzebne koszta. Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 425 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Marek3003,

Co koledzy o tym sądzicie? Dużo jest właścicieli Q5 z USA ?

10. Rozpoczęte przez Michu76,

Witam ma ktoś rozpiskę jak zakodować domykanie szyb i szyberdachu podczas deszczu bo są filmiki ale dla innych modeli

• 2 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Barti18,

Cześć, kogo polecicie do podniesienia mocy w Audi SQ5 z 2020r. z mazowieckiego albo łódzkiego. Może się ktoś pochwali jaki mu wyszedł wynik i czy robił tylko stage 1 czy coś więcej dłubał i jaki osiągnął wynik

• 1 odpowiedź
    • 701 wyświetleń
  12. Czy spotkaliście się z problemem z zasilaniem kamerki poprzez port usb-c w nowej Q5? U mnie niestety są z tym problemy, początkowo musiałem kupić przejściówki, by kamerka w ogóle zadziałała, zaczerpnąłem w tym zakresie wiedzy od użytkowników Skody Kodiaq. Teraz mam problem polegający na tym, że kamerka włącza się na ok. 3 sekundy, po czym gaśnie i znowu się uruchamia na 3 sekundy i tak w koło. Serwis tego nie kuma. Co mogę zrobić, żeby zadziałało?

• 0 odpowiedzi
    • 542 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam, auto z USA po konwersji, android auto - mapa google, Janosik działa na głownym ekranie i teraz jak zrobic zeby ta mapa pojawiła sie na zegarach/virtual cockpit na całosci (janosik i Google maps) czy w ogole jest taka mozliwosc, czy to tylko działa jak ma sie wykupiona nawigacje w pakiecie? dzieki z góry za info Czy kazde auto ma rozpoznawanie znakow drogowych? czy to jest kwestia aktywacji tylko, niestety w menu tego nie widze a wersja premium Plus

• 4 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Marek3003,

Panowie. Akumulator wymieniony. Pytanie - gdzie jest przekaźnik rozrusznika w 2.0 tfsi? To te przekaźniki w podstopnicy? Gdzie go szukać?

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Marek3003,

Dziś spotkała mnie niemiła niespodzianka. Auto nie odpala. Wszystko działa normalnie do momentu naciśnięcia przycisku Start. Na desce doszła taka biała ikonka auta w kółku przerywanym z małym trójkątem z wykrzyknikiem. Po podłączeniu aplikacji z telefonu mam jak poniżej. Bardzo mnie dziwi tylko 75Ah. Myślałem, że mam minimum 95.

• 1 odpowiedź
    • 1,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Barti18,

Witam, po rozkodowaniu VIN mam taką informację: Specyfikacja silnika DC5 6-cyl. silnik benzynowy 3,0 l/260 kW (24V) TFSI, mieszanka jednorodna Silnik podstawowy: TC6/TM8/T9I/TH9 Czy posiadam w tym sq5 silnik z mhev, na co wskazywałoby oznaczenie (24V)?

• 0 odpowiedzi
    • 587 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Pieter 11,

Potrzebuję zdjęcie podwozia Audi q 5 2.0 tfsi 252 KM wersja USA przy tylnym tłumiku i za nim. Czy tam są jakeś osłony podwozia ? U mnie nie ma nic . Zderzak był wymieniany ponieważ samochód był uderzony z tyłu. Na zdjęciu jest to miejsce które mnie interesuje .Z góry dziękuję .

• 7 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Marek3003,

Mam takie pytanie w sprawie nawigacji. Mam stare mapy z 2017 roku. Aso za wgranie nowych chce 1400,-. Obejrzałem masę filmów o tym jak wgrywać darmowe mapy 2024/2025 ale nie mam zaufania do swoich umiejętności. U mnie nie ma nikogo kto by się tego podjął. Pozostaje więc Aso lub przynajmniej montaż modułu car play? I teraz ta aplikacja. U mnie nie ma miejsca na kartę SIM. Czyli wszystko chodzi po moim telefonie gdy jest połączony ? W sumie w aplikacji tam nic nie ma. Po co mi ostatni stan licznika? Za niby możliwość kontroli auta zapłaciłem by zobaczyć o co chodzi 17.- za miesiąc i nie wiem co mam kontrolować jak auto stoi w garażu bez dostępu do internetu bo jedyny i…

• 5 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  19. Witam. Mam problem opisany w temacie. Po rozpoczęciu jazdy między 3 a 4 biegiem słyszę 2 dziwne stuki. Problem pojawia się tylko po załączeniu zapłonu i rozpoczęciu jazdy, podczas jazdy już nic się nie dzieje nawet przy przełączeniu skrzyni na P lub N lub R i z powrotem na D kłopotu nie ma, lecz gdy wyłączę zapłon i znów chciałbym ruszyć stuki powracają. Ktoś pomoże?

20. witam, w moim Q5 2023 40 TFSI Premium Plus po spolszczeniu i zainstalowaniu Andriod Auto wszystko było ok przez pierwsze kilka dni, pozniej pojawil sie problem ktory trwa do dzis. Podczas jazdy i słuchaniu muzyki przez Android auto (słucham stacji cyfrowych DAB bardzo dobra jakosc) co jakis czas przerywa transmisje i jest pauza a czasami nawet odłącza android auto a po chwili znowu sie łączy i gra dalej. Jest to mega denerwujace. Czy ktos sie spotkał z czyms takim? co moze byc przyczyna i jak to ogarnac. Nadmieniam ze auto ogarniał fachowiec ktory zajmuje sie autami z USA od wielu lat i to nie pierwsze audi ktore robil wiec raczej by nie wskazywal na jego błąd. Czy to pro…

21. Rozpoczęte przez MarekU,

Dzień dobry Mój przypadek dotyczy dostawy Audi Q5 Sportback - zamówiony 30.12.2024 r - umowy termin odbioru - najpóźniej do 31.05.2025 r . Samochód od 23.06.2025 r jest rozładowany w Emdem . Sprzedawca pisemnie deklarował , że samochód będzie w salonie do końca czerwca br. Aktualne informacje od sprzedawcy - nie może zadeklarować żadnego terminu odbioru - wg jego informacji niektóre samochody są w Emdem już 3 miesiące a niektóre są transportowane do Poznania po kilku dniach od rozładunku . Czeski film . Sytuacja jest mocno irytująca . Napisałem skargę do importera oraz salonu i czekam dalej . Może jakieś sugestie - co dalej robić oprócz czekania ?

• 0 odpowiedzi
    • 617 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez pawelgawel,

Witam, Żona miała niewielką stłuczkę (wymiana zderzaka przedniego, atrapy, światła) i po odebraniu auta zaczęliśmy słyszeć dziwny dźwięk, który dochodzi z przedniej lewej strony. Wcześniej nie mieliśmy takiego problemu. Oczywiście podczas wizyty w aso nic nie hałasowało, dopiero po wyjeździe...w każdym razie to się pojawia zazwyczaj po jakimś czasie od rozpoczęcia jazdy i nie ustaje po zaparkowaniu, dopiero po zgaszeniu silnika. To mocno irytuje. Będę wdzięczny za jakieś sugestie. IMG_2888.MOV

• 1 odpowiedź
    • 1,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez kotczarodziej,

Uszanowanie. Nie mam dźwięku w głośnikach Chciałbym wypiąć wzmacniacz w celu sprawdzenia Tylko nie wiem gdzie go szukać, w którym dokładnie miejscu To standardowe nagłośnienie Będę wdzięczny za podpowiedź. Miłego

• 2 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez mirefire,

Witam wszystkich... Jak w temacie ... Czy jest możliwość zamkniecia klapy bagażnika z pilota? (jakie muszą być spełnione warunki, auto zamkniete otwarte itd...) Ktoś coś?

25. Rozpoczęte przez przemek3067,

Witam Wszystkich posiadam Audi Q5 FY 2018 r , zamierzam w najbliższym czasie zakupić videorejestrator jo numerze : 4K0063511 , czy ktoś z obecnych na forum doposażył może do swojego auta ten sprzęt ?Znalazłem również na aliexpress bardzo podobną kamerkę tylko bez logo Audi . Miał bym kilka pytań, poniżej zamieszczam linki do danych kamerek , z góry dzięki za odpowiedzi oi pomoc . Pozdrawiam https://pl.aliexpress.com/item/1005006279533457.html#nav-store https://shop.vagsystems.com/pl/p/Oryginalny-Wideorejestrator-Audi-Universal-Traffic-Recorder/1056

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.