Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Darekb202,

Witam Mam do wymiany moduł bcm2 ten który się znajduje w bagażniku po lewej stronie pod bezpiecznikami, dostała się do niego woda i wyrzuca mi błędy, (65551 uszkodzony sterownik i 65758 sterownik otwierania pokrywy tylnej ,zasilanie) choć wszystko działa normalnie, ale nie jestem pewien czy da się zaprogramować tylne światła bo auto z USA. Moje pytanie to czy gdy kupię drugi to muszę go jakoś kodować jeśli tak to jak to zrobić i czy VCDS to ogarnie ? Proszę o jakieś sugestie Dziękuje i pozdr.

• 0 odpowiedzi
    • 545 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Dominik Kozakiewicz,

Dzień dobry mam pytanie czy znajdę kogoś kto się zajmuje dokładaniem oświetlenia ambiente do Audi Q5 2020

• 1 odpowiedź
    • 543 wyświetleń
  3. witam... zastanawiam sie jakie ustawienia trzeba właczyć aby po wykorzystaniu bateri auto nie wpadało w tryb żeglowania( tj. przy hamowaniu silnik sie wyłącza i przy dodaniu gazu silnik sie włancza. ( gdzie chłodzenie turbiny itd... i tak samo bateria sie kończy silnik zimny i na drodze ekpresowej wpada na kilka tyś obrotów)

• 0 odpowiedzi
    • 542 wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez tomaszmig1098,

Witam, sprowadziłem auto z wystrzelonymi pasami bezpieczeństwa (przód i tył) i potrzebuję porady jak sie zabrac do ich demontażu, aby wysłac do regeneracji, może ktoś przerabiał temat?

5. Witam mam problem z katem WSZ.Auto bylo po delikatnej kolizji z prawej strony zawieszenie bylo całe jedynie mogło zatrzymać się na krawężniku. Auto jedzie nic nie ściąga ale jest różnica około 1-1,5 cm pomiędzy rozstawem osi przod-tyl lewej i prawej strony sprawdziłem górne wahacze i nie widać zeby któryś był skrzywiony tak samo jak i Zwrotnice... ktoś ma jakiś pomysł gdzie uderzyć? z góry dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 520 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Seb78,

Hej z mam q5 2021 premium plus z usa. Czasami pokazuje się kontrolka nie zapiętych pasów podczas jazdy. Tak jakby auto wykrywało że siedzie pasażer z boku. Pokazuje się też passenger air bag on w tym czasie. Może ktoś przerabiał ten temat?

7. Rozpoczęte przez Barti18,

Witam, po rozkodowaniu VIN mam taką informację: Specyfikacja silnika DC5 6-cyl. silnik benzynowy 3,0 l/260 kW (24V) TFSI, mieszanka jednorodna Silnik podstawowy: TC6/TM8/T9I/TH9 Czy posiadam w tym sq5 silnik z mhev, na co wskazywałoby oznaczenie (24V)?

• 0 odpowiedzi
    • 500 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Orcychidiusz,

Witam ktoś ogarnia temat z taką informacja po podpięcie telefonu. Zaznaczam za do dziś wszystko działało.

9. Rozpoczęte przez MarekU,

Dzień dobry Mój przypadek dotyczy dostawy Audi Q5 Sportback - zamówiony 30.12.2024 r - umowy termin odbioru - najpóźniej do 31.05.2025 r . Samochód od 23.06.2025 r jest rozładowany w Emdem . Sprzedawca pisemnie deklarował , że samochód będzie w salonie do końca czerwca br. Aktualne informacje od sprzedawcy - nie może zadeklarować żadnego terminu odbioru - wg jego informacji niektóre samochody są w Emdem już 3 miesiące a niektóre są transportowane do Poznania po kilku dniach od rozładunku . Czeski film . Sytuacja jest mocno irytująca . Napisałem skargę do importera oraz salonu i czekam dalej . Może jakieś sugestie - co dalej robić oprócz czekania ?

• 0 odpowiedzi
    • 464 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Pieter 11,

Witam . Mam pytanie czy ktoś wymieniał port USB podświetlany który znajduje się w podłokietniku? Jak dobrać się do niego ? Czy jest mozliwe że jakiś kabel się wypiął i nie łączy ? Jeśli jest do wymiany to prosiłbym o numer częsci. Z góry dziękuję za pomoc.

• 2 odpowiedzi
    • 433 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Marek3003,

Czy ktoś mógłby z technicznego punktu widzenia napisać jaki jest sens zakładania łańcuchów na tylną oś przy Quatro. Bmw przy Xdrive też zaleca na tylną ale tam napęd jest chyba odwrotny niż w Audi.

• 0 odpowiedzi
    • 425 wyświetleń
  12. Hey. Jak w tytule. Pilot i komfortowe zamykanie, zamyka - blokuje drzwi, jeżeli są otwarte lub nie dokładnie zamknięte. Nie dotyczy drzwi kierowcy. Brak błędów w sterownikach. Wykryte przypadkowo. Nie wiem czy tak było od nowości. Audi Q5 2021. Jakieś pomysły jak to naprawić. Kodowanie...?

• 0 odpowiedzi
    • 412 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Adikovi,

Witajcie, sprowadziłem Q5 z USA, okazuje się, że mam z tyłu żółte kierunki i migają czerwone stopy, czy da radę programowo wyłączyć czerwone stopy, czy jednak będzie trzeba rozbierać lampy? VID-20251011-WA0002.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 410 wyświetleń
  14. Czy spotkaliście się z problemem z zasilaniem kamerki poprzez port usb-c w nowej Q5? U mnie niestety są z tym problemy, początkowo musiałem kupić przejściówki, by kamerka w ogóle zadziałała, zaczerpnąłem w tym zakresie wiedzy od użytkowników Skody Kodiaq. Teraz mam problem polegający na tym, że kamerka włącza się na ok. 3 sekundy, po czym gaśnie i znowu się uruchamia na 3 sekundy i tak w koło. Serwis tego nie kuma. Co mogę zrobić, żeby zadziałało?

• 0 odpowiedzi
    • 404 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez lukasz1987,

Wciąż poszukuję mego wymarzonego auta. Spodobało mi się jedno ogłoszenie. Że niby 2x fabryczny Sline. Poprosiłem o zdjęcie wlepki. I wydaje mi się, że fabrycznie to sline chyba nie był. Czy jakiś fachowiec może mi pomóc rozkminić te kody z wlepki?

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 389 wyświetleń
  16. Witam... Potrzebuję wykonać serwis klimatyzacji, a nie posiadam naklejki odnośnie jaki gaz znajduje się w układzie i jaka jest jego ilość? Wyczytałem też (proszę o potwierdzenie jeżeli ktoś ma taką wiedzę) że w układach klimatyzacyjnych pojazdów hybrydowych musi znajdować sie inny olej niż w układach z silnikami spalinowymi. Czy to prawda? I jaki to ma być olej w Q5 hybryda.

• 5 odpowiedzi
    • 388 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez mitet,

Chiński klon HEX V2 VCDS a dołączona polska wersja językowa z danymi polskiego producenta. Pytanie - polska wersja językowa to też klon ? czy pozostać przy wersji angielskiej ?(która też wygląda na niekoniecznie legalną)

• 1 odpowiedź
    • 380 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Marek3003,

W filmach na YouTubie „AUTO DYŻUR by EKG” zaintrygowało mnie, że wymieniając filtr oleju nie dostajemy małych gumek z zaworu na dole. One są bardzo ważne dla utrzymania ciśnienia oleju bo gdy nie trzymają to cały olej zamiast do magistrali może być pompowany do miski na dół. Ja ma filtr nakładany na taką rurkę z plastiku ale tą dolną część można wyjąć z podstawy filtra. Tam jest zaworek i dwie uszczelki. Uszczelek nie można kupić tylko całą rurkę tylko Aso ale Inter cars załatwił mi na drugi dzień bez problemu za 50,-. I teraz moje zdziwienie …. Moja rurka była z 2017 roku czyli nigdy nie wymieniana. Do tego jak zawsze wyjmowałem filtr to tam było trochę oleju na dnie. Te…

• 1 odpowiedź
    • 380 wyświetleń
  19. Witam .... Chciałbym wymienić olej j.w. opisie. Pytanko czy może ktoś dydponyje instrukcją krok po kroku jak co i gdzie?> może screeny z ETKI?

• 2 odpowiedzi
    • 373 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez jaro1370,

Jak wpisuje literę np Z czy inną to na ekranie jest ona przedzielona przez środek w pionie Z podzielone na dwie części i system nie wie co to za litera i palcem nie można nic wpisać poprawnie.Czy trzeba wyczyścić touchpad od środka żeby działał poprawnie? Audi Q5 z 2019 roku Cytuj Reklama

• 0 odpowiedzi
    • 367 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam, od jakiegos czasu mam problem z automatycznym łaczeniem sie telefonu S24 z moim autem (Q5 23r 2.0 TFSI z USA), nie wiem co jest problemem ale jest to mega wkurzajace bo albo sie łaczy z opoznieniem albo wcle pokazujac ze smartinterface jest odłaczony , tak jakby nie widzial telefonu. Telefon zony Apple 12 łaczy sie ale tylko po bluetooth i tez nie ma pełnego Apple car play. Nadmieniam ze obydwa telefony sa dodane i sparowane z jednostka Audi. Czy macie na to rade? dzieki z góry

• 1 odpowiedź
    • 362 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez AntonioBanderas,

Witam. Czy można samemu robić aktualizację map np ze strony mib-helper po konwersji USA-PL ?

• 0 odpowiedzi
    • 350 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez piillot,

Gdzie znajdę czujnik temperatury zewnętrznej w Q5 80A, 2.0tfsi wersja z USA. Muszę wymienić ponieważ przekłamuje o 6 stopni.

24. Rozpoczęte przez Vakoss94,

Witam zakupilem swoje q5 sprowadzone z kanady z uszkodzeniem (peknieciem) tego przezroczystego plastiku ktory oslania zegary licznika. Pytanie jak to naprawic zeby nie wpieprzyc sie za przeproszeniem w niepotrzebne koszta. Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi

25. Rozpoczęte przez Wie1955,

Pojawiły się oferty sprzedaży wyświetlaczy dotykowych 10" i 12,3" Czy ktoś coś wie w temacie wymiany i kodowania?

• 3 odpowiedzi
    • 337 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.