Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
167 tematów w tym forum
-
Witam Co może być przyczyną tego że w zbiorniku wyrównawczym na ściankach pojawiła się biała "maz"??
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Poszukuje Recaro do a4b5 avant?? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam 2 pytania dotyczące radia w audi a4 b5. 1) Gałka od zmieniania głośności nie działa poprawnie, głośność wariure gdy chce przyciszyć lub podgłosić. 2) Poradźcie jak się wymienia radio z ori na nie ori. Nie jestem specem w sprawach elektroniki samochodowej i chcialbym poradę od A do Z jeśli komuś by się chciało. Z góry wielkie dzięki!
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zgubiłem śrubę przelotową do b5 1.8T KO3. Jest to dokładnie ta śruba co na zdjęciu. Ale jedyna nie jest oznaczona. Czy ktoś może pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Od niedawna stałem się całkiem przypadkiem posiadaczem audi a4 b5, 1.9 tdi w automacie. Problem polega na tym, gdy odpalę silnik i ruszam w ogóle nie ma mocy, coś w stylu jakby nie wskakiwały następne biegi. Wybadałem, że jak ok. 2 razy depnę w gaz do oporu skrzynia jakby odblokowuję się i samochód normalnie przyśpiesza. Nie mam pojęcia o co chodzi. Nie ukrywam, że wcześniej nie miałem styczności z automatami. Może ktoś miał podobny przypadek? Ale nakieruje mnie mniej więcej co to może być? Pozdrawiam, Radek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam od dwóch dni mam problem z moim audi A5 B5 1.9 diesel w automacie Jest tak jadę sobie spokojnie i nagle zapalają się wszystkie kontroli auto nie gaśnie ale nie mogę kontynuować jazdy po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownie auto odpala jedzie normalnie ale świeci się kontrolka od świec Jeżeli mógłby ktoś mi pomóc w temacie będę wdzięczny po niżej zdjęcie co się zapala w aucie zdarzyło się to już kilkukrotnie od dwóch dni Do tej pory nie było żadnych problemów z autem ( Kontrolka oleju się świeci odkąd mam to auto coś jest nie tak z czujnikiem)
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Zakupiłem do swojej Audiczki oryginalne radyjko Audi Concert jednak po jego podłączeniu za każdym razem jak wyjmę kluczyk to trzeba go od nowa programować bo pojawia sie napis SAFE. Ponadto gdy kluczyk jest w stacyjce to radio pomimo iż jest wyłączone tzn. gałka podgłośnienia wcisnięta i radio nie gra to cały czas wszystkie przyciski są podświetlone! Proszę o pomoc!!! Dodatkowo jak miałby ktoś instrukcję obsługi w języku polskim do tego radyjka to bardzo bym był wdzięczny za jej udostępnienie. W załączeniu zdjęcie radyjka Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie.. Mam problem z kontrolką check engine. Byłem już u wielu magików z komputerem ale bez mózgu i jak na razie nie udało się zdiagnozować usterki. Kody błędów to 16514- sonda lambda obwód 1 strona 1, 16555-system zbyt ubogi, 16556-system zbyt bogaty, 17978-moduł sterujący zablokowany, 16804-system katalizatora poniżej progu wydajności ,16518-sonda lambda brak zmian napięcia strona 1 . Samochód to audi a4 b5 z 2000roku z silnikiem 1,6 101km. Poza zapaloną kontrolką nie odczuwam żadnych problemów z silnikiem. Będę wdzięczny z każdą pomoc pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem gdyż nie pokazuje kontroli podgrzania świec samochód nie odpala Audi a4 b5 1.9tdi 110 co może być przyczyna>
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem. Nie mam oświetlenia wnętrza w mojej audi A4b5 2000r lift kombi 1.8 mianowicie po otworzeniu drzwi nie uruchamia mi się oświetlenie wnętrza tylko pali sie w nogach i w drzwiach oraz w bagażniku jak go otworze co ja mam zrobic sprawdzałem juz pompke centralnego zamka i nic HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie mam problem z odkręceniem wentylatora chłodnicy, a mianowicie, blokuje koło pasowe wentylatora i znalazłem gdzie jest łepek śruby mocującej, ale ani w jedną stronę ani w drugą nie idzie kręcić. I tu pytanie czy coś jeszcze potrzeba zrobić by odkręcić ten wentylator? Bo pod śrubą znalazłem taki rower, czy może coś z nim jest związane czy jak?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, padła mi wiskoza i łożysko, przód audi rozebrałem, wiskoza zdjęta , niestety nie wiem jak i czym wybić łożysko wiskozy. Może któryś kolega to robił i pomoże? Mi się już osobiście pomysły skończyły Liczę na info jak to wybić? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Auto dymi strasznie po odpaleniu.Jak silnik się nagrzeje to mniej. Rozrząd sprawdzony, wtryski podmieniane, zero poprawy. Mam logi z vcds-a u kolegi zrobiłem. Mogę je wrzucić jak ktoś mógłby w nie zerknąć. W grupie 000 zastanawia mnie to: blok 2 - 255 blok 4 - 078 dwa razy więcej..
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów! Mam pytanie, czy regenerował ktoś lampy w A4 B5 lift? Chodzi o polecenie jakiegoś warsztatu w okolicach Wrocławia. Dzięki ! Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, podpowiecie co oznacza przycisk na foto?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam szukam zderzaka do audi a4b5 2004rok z otworami na spryskiwacze . proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam padła mi pompka sprzęgła ( ta przy pedale sprzęgła ) znalazłem na Allegro takie pompki ale czy z 2.5 TDI albo 1.6 podejdzie do 1.9 TDI ? numer mojej pompki zgadza się z tymi na Allegro pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-